Meddig üvöltik végig az öltöztetést, pelenkázást?
Szia!
Amikor bekakilt éjjel én akkor is pelenkáztam. Nem kapcsoltam fel a lámpát, de volt egy kis éjjeli fény bedugva a konnektorba azt kapcsoltam fel, arra nem ébredt fel. Egyébként nekem könnyebb volt pici korában a pelenkázás mint most, mert akkor csak feküdt mint egy darab fa, könnyebb is volt mozgatni, emelgetni ja én egyáltalán nem sírdogált. Viszont 4-5 hónapos kora óta már nehezebb volt mert akkor már elmászkált, hasra vágta magát és nem hagyta, hogy öltöztessem, pelenkázzam. Most meg már néha kész katasztrófa, van hogy egy vödör víz leszakad rólam mire készen vagyunk. 13 hónapos és egy örökmozgó.
Kedves kezdő anyukatárs!:)
1. Pelenkázáskor adj valamit a pici kezébe. Nem baj, ha nem tudja megfogni, de egy kicsit kjátsz neki vele, le fogja kötni őt, vagy dúdolj neki, beszélj hozzá.Valószínűleg pár hónapra el fog múlni ez a sírás, aztán újra előjön. Kitartás!
2. Ha bekakil tessék tisztába tenni. A kaki felcsípi a kis popóját, utána napokig kenegetheted a piros fenekét a csodakenőcsökkel.
Ilyen pici rögtön visszaalszik, -vagy ha nem, kis szopiztatás.
Sok sikert! És nyugi, én sem kaptam hozzá útmutatót, csak a tapasztalat....
10 hónapos a kisfiam, kezdetben mindig csak "nyekergett" pelenkázás közben, bezzeg most!!! Ficereg, tekereg össze-vissza, átfordul hasra, feltérdel, feláll, csupa kaki minden... ketten kellünk hozzá legtöbbször. Nyugi, el fog múlni ez az időszak is!
Az éjszakai pelenkázást én mindig sólámpa fényénél csináltam, és természetesen a kakis pelust mindig kicseréltem. Ha nem volt nagyon pisis, akkor hagytam rajta azt a pelust, de a kakiban soha nem hagytam poshadni!
Ha kakis, akkor peluscsere! Ha nincs éjszakai fény, akkor esetleg a szobáján kívül kapcsolj lámpát, és résnyire nyisd ki az ajtót, de villanyt tényleg ne kapcsolj mellette. Én megtettem, tudom, hogy nem volt a legjobb húzásom... Ne aggódj, ez sem tart örökké. Néhány hét, és éjszaka nem fog kakilni. Az én fiam legalábbis már jó ideje nem kakil éjszaka. Azóta nem is rakom tisztába éjjel. 6 hónapos múlt, már nem sír pelenkázás közben, viszont izeg-mozog, úgyhogy mindig jön majd valami új szokás, ami miatt nem leányálom a peluscsere.
Az öltözködést viszont még mindig utálja! Én a fürdés időtől rettegek, mert fürdeni ugyan imád, de utána az öltözködés... Mostmár nem elég, hogy sír, akkor is izeg-mozog, mint akinek besózták a popóját!
Úgyhogy ezek a problémák el fognak múlni, és jönnek majd újabbak!
Ez elfog múlni,nekünk olyan másfél hónaposan múlt el,most már örül mikor megszabadul a pelustól(4 hónapos).
Éjszaka is csak akkor kell pelenkázni ha bekakilt,egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!