Beverte a fiam a fejét, mit kell figyeljek?
Az apja a földön ült, ő meg felmászott rá, fel is állt életében először, viszont eldőlt, a férjem meg nem tudta elkapni. Hátul beverte a fejét, rögtön sírt. Csak most már altatás volt, és félek nem veszem észre ha valami baja van. Evett utána, meg abbahagyta a sírást, egy picit piros a tarkója, de az mindig olyan, mivel ha a hátán játszik, a szőnyeg kidörzsöli kicsit. Púpot nem éreztem.
Kicsit nyűgösebb volt utána, de az lehetett azért is mert jött az esti alvás. Fürdés közben pancsolt.
Mindeközben én az anyák legrosszabbja próbaltam lefotózni azt hogy felállt a nagyszülőknek. Helyette azt fotóztam le ahogy elzúg.
Hát izé... Az én 10 hónapos lányom már legalább 10x dőlt el így, és koppant a feje, sose gondoltam arra, hogy nagyobb baja is lenne tőle. A többi harci sérülésről ne is beszéljünk. Néha mászás közben is arcra esik, most például van egy lila folt az állán, nem is tudjuk, hogy került oda 😶
Szerintem ennyitől ne izgulj... Ha esetleg az ágyról esne le vagy a pelenkázóról, azért az más.
Sokszor lesz még ilyen. Tudom, hogy nagyon ijesztő, de szüksége van rá, hogy olykor ne tudd megóvni az eséstől, mert meg kell tanulnia jól csinálni. Rá kell jönnie, hogyan védheti meg magát a fájdalomtól, és ha mindig ott állsz mellette és figyeled, megfogod, azzal nem segítesz neki ebben.
A lányomnál amit tudtam, azt megakadályoztam, ha nem sikerült, akkor megvigasztaltam, és pár perc múlva már el is felejtette. Nagyon hamar megtanulta kitenni maga elé a kezét esésnél, vagy megemelni a fejét, ha hátra esett, nem egyszer menekültek meg így a fogai, mikor a járólapon esett el.
Ha ez nem megy neki mostanra ösztönösen, ma biztos nagyon bevágta volna a fejét. Már ovis korú, van egy felnőtt mellmagasságig erő magasított ágya. Amikor ma mászott fel a létrán, nem figyelt oda, megcsúszott a lába, két létrafoknyit leesett és a hátára zuhant, de esésnél ösztönösen húzta fel a fejét, és nem ütötte be, kb. 5 perc alatt megnyugodott.
Kétlem, hogy a fiadnak ennyitől bármi baja lenne, én nem kelteném fel. Figyeld napközben, ha bármi furcsát látsz, hívd fel az orvost, bár meglepődnék, ha valami komoly történt volna az eséstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!