Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol baba születik, ott...

Ahol baba születik, ott minden és mindenki más megszűnik létezni a családban?

Figyelt kérdés

A családban pár hónappal ezelőtt baba született, és azóta lényegében abból állnak a családi találkozók (nagyszülők, testvérek, esetleg dédik vagy más rokon, bár ez most a covidmiatt ritka), hogy mindenki a gyerekkel foglalkozik, ott kell állni király körül, ha a földön játszik, ott ülünk körülötte és "csodáljuk", ha esetleg alszik és nem lehet vele mit csinálni, az esetek 90%-ban is a baba a téma.

Nyilván nem a miénk a gyerek, így kb. mintha ott sem lennénk, ha megpróbálunk másról beszélni, két perc múlva átterelődik a téma úgyis a gyerekre, a szülők ki is akadnak, ha nem a gyerek a téma...

Ez normális? Meddig tart, hogy mindenki így rá van gyógyulva a babára..? Ne értsetek félre, tényleg aranyos még minden, csak már kicsit sok ez, hogy, mintha mi nem is léteznénk, mintha bármit csinálunk, senkit nem érdekelne, mi van velünk..

Főleg, hogy jön most a karácsony, nem tudom, van-e értelme így menni...

2020. dec. 20. 09:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
Hát akkor kezdj el mesélni magadról, az isten áldjon meg. Kezdeményezz más témát, ha ez ennyire zavar, mi akadályoz meg ebben, leragasztják a szád? Vagy ott ülsz kukán és puffogsz? Ha nem érzed így jól magad, változtass.
2020. dec. 20. 12:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Próbáltunk más témát kezdeményezni, de közben a gyerek kakál, mosolyog, bármit csinál és akkor képesek a mondat közepén felállni és odarohanni...

Illetve, a gyerek anyja sem viseli el, ha nem a baba a téma, úgyhogy bármiben kezdenénk bele, fél perc múlva bekiabál két mondat között valamit a babával kapcsolatban és akkor a téma megint ráterelődik.

Ezért kérdezem, hogy ez normális-e, mert szerintem azért már nem...

2020. dec. 20. 12:24
 13/16 anonim ***** válasza:
58%
Mennyi idős a gyerek? Azt azért nehezen hiszem, hogy ülnek körülötte bambán és lesik. Inkább azt gondolom, kicsi még, újdinság mindenkinek és ezért csodálják. Anyukának meg nyilván eszébe jut valami a gyerekkel kapcsolatban, arról amiről beszéltek. Neki most ebből áll az élete. Más nem történik vele. Miről beszéljen?
2020. dec. 20. 12:44
 14/16 anonim ***** válasza:
71%
Egy baba mindig öröm a családban. Az első időszak tényleg ilyen, de ne aggódj elmúlik. Nekem most 4 éves a fiam, tesómé 7 és már "megszokták" őket 😃 de az eleje tényleg erről szólt, akkor láttam másként amikor az én fiam is meglett, igazából csak addig zavart. Sztem téged is azért zavar mert még nem vagy nyakig benne a baba dologban. Ha sosem leszel, akármilyen ok miatt is, akkor ez mindig zavarni fog, ha már anyuka vagy hozzászoksz mindenhez, szó szerint 😃
2020. dec. 20. 17:59
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Én tökre megértelek. Én épp babát várok, és még engem is idegesít, ha nem lehet másról sem beszélni. És nagyon remélem, hogy majd a megszületése után sem fog olyan hormonköd szállni rám, hogy _kizárólag_ a gyerekről tudjak beszélni. Persze, nyilván ő lesz a középpontban és a fontossági sor elején, de azért a kizárólagosság túlzás, attól még meg fogom tudni kérdezni a barátnőmtől, hogy hogy van, és meg tudom hallgatni, mi történt az életében. Úgy a gyerek 1-2 éves korában már egy csomó anyuka azon pörög, hogy úristen, végre felnőtt beszélgetésben akarok részt venni. Pedig lehetne korábban is, ha nem a gyerek lenne a kizárólagos téma.
2020. dec. 20. 20:02
 16/16 anonim ***** válasza:
11%

En akkor ereztem igy ahogy most te, amikor mi a ferjemmel mar reg akartunk babat de nem jott ossze mar a 2.sikertelen lombikon voltunk tul... nem azt akarom mondani h biztos te is gyerekre vagysz csak nem sikerul azert erzel igy csak mondom h nalam pl ez volt.

Ettol fuggetlenul en tokre megertelek h az a sztar aki szul minden mas meg le van tojva... de megis, egy kisbaba akkora orom egy csaladban, ha neked is lesz megerted. Addig nem fogod erteni ezt. Es sztem addig tok normalis h teged ez zavar. Nincs ebben semmi gond. Se veled se a csaladoddal.

De szokd meg mert ez egyre inkabb igy lesz

2020. dec. 20. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!