Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minek gyerek 20-25 évesen?

Minek gyerek 20-25 évesen?

Figyelt kérdés

En 23 eves ferfi vagyok, baratnommel elunk egyutt. Nem tervezunk gyereket 30 elott. Mind a ketten a karrierre epitunk, elmenyekre.

Sokan huszonévesen minek vagnak bele a gyerekvallalasba ha normalis vegzettseggel sem rendelkeznek? Illetve normalis munkaval, sajat lakassal stb.

Hogy kepes valaki gyereket csinalni amikor meg valojaban o is egy gyerek?

2020. dec. 13. 10:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem változó, ki mikor ér meg rá, kinek mik a lehetőségei.

Sajnos, vannak, akik azt hajtogatjàk, hogy "már benne vagy a korban", "mikor lesz már gyereked"... Bár introvertált vagyok, nem vagyok az a "bulizós". A "mikor lesz már gyereked" megjegyzéseket meg el kell engedni a füled mellett.

24/L

2020. dec. 13. 11:24
 12/30 anonim ***** válasza:
93%

Azért a 20 és 25 között elég nagy különbség van...

20 évesen ott voltam egy sz.r, bizonytalan lábakon kapcsolatban, még diploma nélkül.

25 évesen már egy 4 éves kapcsolatban éltem a jelenlegi párommal, akivel a kezdetektől harmonikus volt a kapcsolatunk és sosem kételkedtem benne egy percet sem. Ügyvédjelöltként dolgoztam, volt már lakásom és autóm is (hála a szüleimnek). Rendben volt az életem. Akkor még nem terveztünk babát, de ha becsúszott volna, nem vetettem volna el.

2020. dec. 13. 11:31
 13/30 A kérdező kommentje:
#12 hála a szuleidnek, itt a pont. Azt elfelejted hogy nem mindenki születik gazdagnak, van akinek meg kell dolgoznia érte. :)
2020. dec. 13. 11:36
 14/30 anonim ***** válasza:
93%

Hogy képes valaki ennyire ítélkezni, lekicsinylően nyilatkozni vadidegenek életéről? Ez a szűklátókörűség tényleg gyerekes; amíg nem leszel empatikusabb, jobb is, hogy nincs gyereked.

Egyébként szerintem abban a tévképzetben élsz/tek, hogy a gyerekkel megszűnik az "élet" és onnantól otthon ül mindenki és a négy falat nézi, amíg a gyerekek fel nem nőnek. Nem kell, hogy így legyen.

2020. dec. 13. 11:36
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, neked amúgy mi bajod? Miért vagy frusztrált? Miért zavar az, hogy mások hogyan élik az életüket?
2020. dec. 13. 11:43
 16/30 anonim ***** válasza:
88%

Tehát irigy vagy, itt a gond.

Te is dolgozhatsz többet nyugodtan, lehet túlórázni, képezni magad, hogy jobb állást találj, nagyobb fizetéssel. Vagy belefogni egy vállalkozásba és sikerre vinni. Nem csak mindig másokra mutogatni. De tipikus magyar felfogás, hogyha nekem rossz, legyen a másiknak is az.

2020. dec. 13. 11:45
 17/30 A kérdező kommentje:
#16 irigy vagyok mert nekem nem vettek se kocsit se lakast. :(
2020. dec. 13. 11:47
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

És? El kell fogadni, nem mindenkit tudnak/akarnak segíteni a szülei!

Miért nem teszel azért, hogy jobb legyen az életed? A kesergéstől, panaszkodástól és attól, hogy mások életében kutakodsz, nem lesz jobb.

2020. dec. 13. 11:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt sokan nem veszik szamitasba, hogy ha megszuletik a gyerek nem a 4 fal kozott ucsorges a legnagyobb problema. Szerintem gyerekkel is siman lehet menni programozni, utazni, csak egy kicsit nagyobb szervezest igenyel. Ami a fo gond, amit a kerdezo is pedzegetett, hogy anyuka 1-2 evre kiesik a munkabol es ha nem volt jo fizuja eleg keves lesz a Gyed. Utana sem lesz jobb a helyzet, mert az elso evekben sok a betegseg, a szunetek, a gyereket hozni vinni kell, a kiadas no, a bevetel meg csokken, mert anya nem tud olyan munkat vallalni, amit gyerek nelkul igen. Es aki nem olyan szerencses, h a szulok tamogassak, ott en is azt gondolom, h legalabb egy minimalis egzisztenciat teremtsenek meg a gyerek elott, mert utana mar csak nehezebb lesz.
2020. dec. 13. 12:00
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Van aki akar gyereket, van aki nem.

Mi lehet 25 évesen már akartunk és családot alapítottunk, másoknak ez még nem fontos, mert más céljaik vannak.

Nekem ez a kényelmes és boldog vagyok azóta is, másnak pedig másképp alakul ez az időzítés. Ennyi.

És megjegyzem, nem kikötés a saját lakás és autó. Nekünk albérletünk volt és hiteles autónk, mégis jól éltünk. A munka és a tudás fontos szerintem. Ha bukik a munkád és máshova nem tudsz elmenni egyből (vagy pár hónapon belül), akkor bukott az anyagi háttered is. Nem a háztól lesz a házastárs vagy élettárs “család”. Mi van azokkal, akik járják a világot a családdal és állandó lakásuk sincs? :) Rengetegen vannak ilyenek. Mégis vidáman élnek.

2020. dec. 13. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!