Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerültél már konfliktusba...

Kerültél már konfliktusba játszótéren?

Figyelt kérdés
Mostanában kezdtük az "aktív" játszóterezést,mert egy éves lányom mostanra tud menni.Már látom,hogy előbb-utóbb összetűzésbe fogok keveredni valakivel,pedig nem szeretném.Igazából naív voltam,mikor azt hittem,hogy az csupa móka.Egyfolytában azt lesem,hogy mikor nyúlják le a gyerkem játékait a másfél-3 éves formák.Azt sem tudom,hol az anyjuk,ők meg csak jönnek,felkapnak egy lapátot és meg sem állnak vele.Nem tudok figyelni a sajátomra és szaladni 3 másik után.Nem is vagyok irigy,szívesen adom oda,ha kérik.(általában ugye anyuka kéri el)De mit csináljak,kapjam ki a kezéből,hogy ne vigye el (mert vissza nem hozza),vagy engdejem hogy elvigye és aztán meg keressem a játszótéren szépen sorba a cuccaimat.Ha meg nem adom oda,elkezd sírni és jön anyuka,hogy bunkó vagyok.Persze ez csak egy "probléma" a sok közül,de a többi csak később derül ki.
2010. aug. 12. 10:32
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a kommenteket, (jó sok van) így ha már valaki tanácsolta ezt akkor bocs. Fogj egy filctollat, ami nem jön le a műanyagról, és írd rá a babád nevét. Ha a gyerekek el is viszik a játékot, a jobbérzésű szülők vissza fogják vinni. Én ezt egy anyukától lestem el a játszón.

Nálunk egyszer olyan volt, hogy 11 hónapos babám ült a homokozóban, odajött egy kb 2 éves kisfiú, egyszerűen hanyatt lökte, és két kézzel megfogta a nyakát (mint a filmeken, amikor megfojtanak valakit) Kisfiamnak nem lett semmi baja az ijedtségen kívül, én meg teljesen ledöbbentem, hogy hogy képes ilyet tenni egy 2 éves gyerek. Persze az anyja sehol nem volt:(

2010. aug. 12. 21:57
 42/43 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy miért csinálsz ebből ekkora ügyet.

Tény, hogy vannak neveletlen gyerekek (nem is kevesen sajnos), akik nem kérdeznek, csak elveszik. Engem is zavar, ezért megtanítottam AZ ÉN GYEREKEMNEK hogy van az enyém, meg van a másé, és máséval kérdés nélkül nem játszunk.

De könyörgöm, MINDEN gyereket és szüleiket nem nevelheted meg! Ha ennyire bosszankodsz, csak egy dolgot érsz el, hogy magadat bünteted mások ostobasága miatt.

Én nagyon egyszerűen megoldottam, ráírtam a nevét filccel, és ha a gyerekek nem hozzák vissza, akkor összeszedem én. Ha a fiam máséval szeretne játszani, azt elkérem, vagy legalább megkérdezem, nem baj-e. Sőt, én a gyerektől szoktam megkérdezni, és csak utána az anyukájától - sosem volt ebből gond.

Értem, hogy mi zavar, de ez kb. olyan mint a környezetszennyezés: hiába élsz környezettudatosan, ha mások nem, nem lesz tisztább a levegő.

Szóval csak nyugi:)

2011. ápr. 1. 18:04
 43/43 A kérdező kommentje:
Azért csinálok belőle "ügyet",mert szegény nem érti,hogy másnak miért lehet azt tenni,amit neki nem.Értsd:nem vesszük el ami nem a miénk akkor más miért veheti el ami az enyém?Tudom,merev vagyok meg irigy,meg blabla.Nekem ez olyan,mint az,hogy nem eszünk meg semmit amit nem fizettünk ki.Tudom,másnak ez is furcsa....
2011. ápr. 1. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!