Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerültél már konfliktusba...

Kerültél már konfliktusba játszótéren?

Figyelt kérdés
Mostanában kezdtük az "aktív" játszóterezést,mert egy éves lányom mostanra tud menni.Már látom,hogy előbb-utóbb összetűzésbe fogok keveredni valakivel,pedig nem szeretném.Igazából naív voltam,mikor azt hittem,hogy az csupa móka.Egyfolytában azt lesem,hogy mikor nyúlják le a gyerkem játékait a másfél-3 éves formák.Azt sem tudom,hol az anyjuk,ők meg csak jönnek,felkapnak egy lapátot és meg sem állnak vele.Nem tudok figyelni a sajátomra és szaladni 3 másik után.Nem is vagyok irigy,szívesen adom oda,ha kérik.(általában ugye anyuka kéri el)De mit csináljak,kapjam ki a kezéből,hogy ne vigye el (mert vissza nem hozza),vagy engdejem hogy elvigye és aztán meg keressem a játszótéren szépen sorba a cuccaimat.Ha meg nem adom oda,elkezd sírni és jön anyuka,hogy bunkó vagyok.Persze ez csak egy "probléma" a sok közül,de a többi csak később derül ki.
2010. aug. 12. 10:32
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
68%
nem járok játszótérre,az isten mentsen tőle,de strandra,ahol a vízpart mellett van homokozó,oda igen.viszek pár játékot,vödör,lapát,gereblye.és mikor megyek összeszedem.mi is játszunk gazdátlan játékkal,ha megérkezik közben a gazdija,visszaadjuk neki,és mondom a fiamnak nekünk is van megkeressük.igy nincs hiányérzet,nincs sértődés.te nem is a szitútól félsz szerintem hanem a másként gondolkodó anyukától.de ne tarts tőlük,játszatok ti is azzal amivel épp nem játszik senki.most még ők picik,hogy megtanulják,az enyém,tied fogalmát,erre való az ovi,ott megtanítják nekik,már akinek lehet.de abban a korban már értik,tudják mi a másé,mit kell elkérni,visszaadni,persze ez szülőfüggő,hogy fontosnak tartja e ezt megtanítani neki.
2010. aug. 12. 12:21
 22/43 anonim ***** válasza:
80%
Én valahol igazat adok a kérdezőnek... Most még. Lányom még nem jár, de nagyon szeret a homokban turkálni, kavicsokat rakosgatni a vödrébe például. Akárhányszor levittem homokozni, kb. 5 perc múlva már el is vitték más gyerekek a dolgait, szegény meg csak ott ült, nem volt mivel játszania. Lányom nem valami barátkozós tipus, még nem tud a dolgai után menni, egyelőre még nem akarja másét elvenni. Illetve egyszer volt rá példa, hogy elvette egy nagyobb kislány labdáját, na az mérgében elkezdett homokot dobálni lányom fejére. Persze később változni fog tudom. Addig én szedegetem vissza a cuccait, inkább akkor viszem le a játszótérre, mikor még kevesen vannak.
2010. aug. 12. 12:36
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
hát nálunk a játszón minden "közös".... ha épp ott van a gazda, elkérjük/elkérik, ha meg nem, akkor használjuk. mi se sértődünk meg, ha valaki a miénkkel játszik (ill. a akislányom visít, de mindig elmondom neki, hogy nem baj, csak kipróbálja a másik kisgyerek, te is ki szoktad próbálni másét). amikor már nem használjuk, akkor visszavisszük ahol találtuk. van, hogy innen-onnan kell összeszedni a labdát, a lapátot stb, de ez nem zavar senkit. nálunk ált. azért figyelnek az anyukák a gyerekeikere. de ált. az is igaz, hogy van egy többé kevésbé kialakult csoport, aki rendszeresen jár oda, ahova mi is. szóval nálunk ebből nincs konfliktus.
2010. aug. 12. 13:22
 24/43 anonim ***** válasza:

azért majd felkészülhetsz arra is hogy a gyereked kezében kb. 10 olyan dolog lesz ami nem az övé és majd mész egyesével mindenkitől megkérdezni hogy: játszhat vele? mire a végére érsz a gyerek kezében semmi sem ellenben rajta fog ülni egy vadidegen motoron. Na ennél inkább jobb az ha mellette vagy ne adj isten játszol vele. Miért baj az ha a gyerekek játsznak a a másik játékával??

Nyilván az ember ha összesen 4en vannak a játszótáren akkor elkéri de 24 nél ez már nehézkes.

Mindegy majd meglátod. De a játszótér nem veszélyes nem kell félni tőle, az anyukák nem harapnak.

2010. aug. 12. 13:53
 25/43 anonim ***** válasza:
40%

ui: Azért "lopásnak" nevezni mert elvesznek kölcsön egy homokózólapátot egy játszótéren...hát....

Ez téged minősít bocs.

Viszot remek megoldás akkor vidd el ha nincs lent senki így minde gondod megoldódik.

2010. aug. 12. 13:55
 26/43 anonim ***** válasza:
Mi nálunk fordítva volt. 11 hós fiam játszott a lapáttal amit ott talált a a parton, erre odaszaladt egy anyuka és kitépte szó nélkül a kezéből,és összeszedte a többi játékot is, lába ne kéljen.Nem loptuk volna el, csak megnézte,amúgy se játszik sokáig semmivel. Nekem egy kicsit rosszul esett.
2010. aug. 12. 14:36
 27/43 anonim ***** válasza:
54%

Ha egy gyerek 10 dologgal a kezében tud játszani az már nem semmi! 3 és fél éves a gyerekem de maximum 2 dolog van a kezében és ha mással akar játszani akkor azt amit pont fog eldobja. És miért kell egy gyereknek 10 dolog a kezébe? Talán mert a gyerek azt akarja, hogy minden az övé legyen? Ez nem a játékról hanem a birtoklási vágyról szól! Egyáltalán nem arról van szó, hogy a te játékaid közül senki semmit nem kap, hanem arról, amit sajnos a mai anyukák nem alkalmaznak, hogy felismerjük, hogy valóban azzal játszani akar a gyerek vagy "csak kell" és igen, én akkor azt mondom a gyerekemnek, hogy azt add szépen vissza mert itt nekünk már nagyon sok játékunk van és nem kell elvenni ami az övé!Nincs ebből tragédia!Én nevelem a gyerekem és nem ő nevel engem!

Az ilyen hozzáállás miatt nem tanul a gyerek semmit, mert ő irányít!

2010. aug. 12. 14:49
 28/43 anonim ***** válasza:
a 10 dolgot jelképesen értettem. SZóval GYENGÉBBEK kedvéért: 2-3 dolog van a kezében...mondat folytatódik:-)
2010. aug. 12. 14:57
 29/43 anonim ***** válasza:
0%
persze persze de könyörgöm most nem egy 10.000 forintos zenélő kutyáról van szó hanem egy homokozó lapátról meg egy vödörröl. De bírom az ilyen földhözragadt embereket.
2010. aug. 12. 14:59
 30/43 anonim ***** válasza:
67%
Gyakorlati tanács: fillérekből lehet homokozó készletet venni, az én lányomnak például van vagy három lapátja, két gereblyéje, tizenvalahány sütiformája stb. Így még sosem merült fel, hogy nincs mivel játszania, ha odajön három másik gyerek. Attól sem kapok infarktust, ha véletlenül elhagyunk valamit, vagy a játék végén nem találjuk. Kit érdekel? Hazafelé veszek neki 300 Ft-ból egy új csomagot. Azt írod, nem vagy irigy. Elhiszem, de a kérdés megfogalmazása és a kommentjeid is arról árulkodnak, hogy a saját cuccodnak tekinted a gyereked játékait, amit minden áron meg kell védelmezni. Mert "ellopja" a többi gyerek. (???) Ha egy homokozólapát ekkora stresszt okoz, mi lesz, amikor leviszed a húszezer forintos rollert vagy biciklit? Szóval vagy olyan anyuka leszel, aki kizárólag üres játszótérre hajlandó bemenni a gyerekével, vagy idővel változtatsz Te is a hozzáállásodon. Mondjuk kb. fél év múlva, amikor már a te gyerekednek is a másé kell majd. Egyébként - bár biztos kifejezetten szerencsés vagyok -, de én még nem nagyon találkoztam olyan 3-4 évessel a játszótéren, aki nem kérdezte volna meg, hogy szabad-e játszani, vagy elviheti-e a labdát 5 méterrel odébb. És a rollert is elviheti, és még a kekszes zacskóból is vehet.
2010. aug. 12. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!