Magyar gyakori vezetéknevekhez nem passzolna nekem. Kiss Larissza, Nagy Larissza, Kovács Larissza, Hajdú Larissza, Rácz Larissza, Molnár Larissza, Horváth Larissza..
Plusz egyszer gyerekként jártam lovagolni a pacit akin lovagoltam is Larisszának hívták. Zavarna, hogy (számomra) állatneve van egy gyereknek.
*de szal pl az Alexandra is jó név, de szal az nekem végülis inkább átlagos; a Larisszának meg van egy ilyen különlegesen bájosan szép csengése ennek a névnek véleményem szerint (Nem ismerek ilyen nevűt) Na, jó, leírom, a Larissza különlegesebb; csak azért nem mertem eddig így leírni, mert szal, nehogy valaki félreértse; hogy attól lenne különleges, hogy "különcködik", meg "kitűnik a sok névből", hanem maga a hangzásvilága különleges; a hangzása. Tehát pl ha lenne sok Larissza; ennek a hangzása akkoris különlegesnek számítana számomra.
Tehát nem a negatív értelmében különleges, amiről sokan úgy gondolnák, hogy "feltűnősködő" is;
Hanem hogy maga a hangzása önmagában különlegesen cseng. Tehát ez pozitív értelemben véve.
De egyébként szóval mielőtt valaki megijedne, nincs bajom egy szintig a direktbe' feltűnősködős nevekkel se; vannak azok között is jók; de tehát a Larissza nem ilyen értelemben különleges, hanem maga ahogy hangzik, egyénileg, minden többi névtől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!