Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehetne venni karácsonyra...

Mit lehetne venni karácsonyra az egy éves babámnak?

Figyelt kérdés

Valami nagyon szépet szeretnék neki venni, amivel majd sokat tud játszani. Kisfiú, 1 éves lesz december végén.

Én elektromos autóra gondoltam de a párom nem akarja mert hogy nincs elég hely a lakásban. Az ár kB 100.000 ftig gondoltam.

2020. nov. 29. 00:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
95%

Jajj hát a kérdezőnek nem az a lényeg hogy hasznos legyen. Inkább az hogy minél drágább és lehessen vele villogni.

Pl arról eddig szó sem esett, hogy könyve van-e. Csak mert millió féle fejlesztő könyv van. Ja hogy az nem olyan mutatós. 🤷

2020. nov. 29. 10:36
 32/76 A kérdező kommentje:
29,30 köszönöm az ötleteket, utána nézek. Azt hiszem olyasmi még nincs itthon.
2020. nov. 29. 10:42
 33/76 anonim ***** válasza:
78%

Minden anya ilyen?

Nem, én pl nem halmozom el mindenféle műanyag cuccal, mert így is sok a játéka, még csomót el kell dugnom előle, és később odaadni neki, hogy újra érdekesnek találja. Ezért lesz a karácsony és a szülinap szerényebb (így is kap vagy 5-6 -féle cuccot tőlünk meg rokonságtól) de később se csak a drága tárgyakról fognak szólni az ünnepek. Mint ahogy ruhája sincs rengeteg, csomó szülő megveszi a gyereknek az ilyen olyan jelmezt, mert nagyon cuki benne a gyerek, de igazából ez csak a szülőnek öröm, a gyereknek kb mindegy, miben van, és egy egyszínű pólóban is ugyanolyan cuki. Persze, ha kell neki ruha, nyilván kap, esetleg egy drágább mesefigurasat is, ha épp az tetszik meg, de pluszban nem kapott még ruhát azért, mert cuki, és nem tudtam otthagyni a boltban. De mondom, én eléggé a túlfogyasztás ellen vagyok, így ha kap pénzt a rokonoktól, azt inkább elteszem neki későbbre, minthogy elszórjam vmi felesleges cuccra. Én tökre örültem volna, ha pl a 18. szülinapomra kapok egy nagyobb összeget, amit a szüleim évek óta gyűjtöttek nekem. Meglátjuk persze, ezt mikor és mire adjuk oda neki.

2020. nov. 29. 11:01
 34/76 A kérdező kommentje:
Én már rég nyitottam neki egy számlát amit majd csak 18 éves korában kap meg vagyis akkor vehet le róla pénzt. Arra minden hónapban automatikusan megy egy bizonyos összeg úgyhogy én is gondolok a jövőjére. Neki sincs túl sok ruhája, de szerintem az nem igaz hogy mindegy neki mi van rajta. Az én kisfiam nagyon örül, nevet ha Micimackós dolgokat hordhat. Nézegeti mi van a ruhájan. Persze mindenki a saját meglátása alapján cselekszik, én személy szerint szeretem ha a gyereknek megvan mindene. Emellett sokat foglalkozunk vele és szeretjük is, úgyhogy nem az van higy itt van a ruha meg a játék és hagyj minket békén... Egyszerűen csak megtehetem, és akkor miért ne? Magamnak is simán megveszekegy táskát fel misiert akkor meg miért a gyereken sporoljak?
2020. nov. 29. 11:09
 35/76 anonim ***** válasza:
81%
Nem ilyen az osszes anya kerdezo. Van akinek esze is van.
2020. nov. 29. 11:54
 36/76 anonim ***** válasza:
90%
Vegyek neki aranyrudakat epitokockazni.
2020. nov. 29. 11:59
 37/76 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom eldönteni, hogy ez a kérdés felvágás-e vagy nem. Teljesen elhanyagolható infó, hogy 100 ezres keret van a játékra, de a kérdezőnek muszáj volt megemlíteni. Most komolyan ki vásárol 1 éves gyereknek több tíz vagy százezres értékben? Le se szarja mit fog kapni, számára ugyanolyan lesz mint a többi játék, egy reklám táskával is jól eljátszik. Ráadásul azzal hogy 1 éves korára mindent megkapott, ennek a gyereknek már nem lehet meglepetést okozni, mert kb nem lesz olyan amire vágyakozna. Azt se tudják ilyenkor hogy mi a szülinap vagy karácsony, ha nem kapna semmit azon se sértődne meg. 12 éves korában milliós összegben lesz neki vásárolva? Hisz haladni kell a korral és pár ezres játékkal már nem fogja beérni, mert tök snassz lesz neki.

Ismerek ilyen családot akiket felvet a pénz. Mindkét szülő jól keres, karrieristák is azaz a gyerekekkel nem sokat vannak és minden héten kapnak valamit. A szülők ezzel kompenzálják amiért a bébiszitterrel több időt töltenek, mint velük. Persze a játékok 2 napig érdekesek számukra aztán úgy ahogy van behajítják a sarokba a többi közé. Kérdeztem az egyiküktől mikor szándékosan vágta tönkre az egyik játékát, hogy ezt mégis miért csinálja, utána már nem fogja tudni használni. A válasza az volt, hogy hát úgyis vesznek neki majd újat.

Gratulálok az ilyen szülőknek, igazi értékrendjük van, kíváncsi vagyok az ilyen gyerekekből milyet felnőtt lesz.

2020. nov. 29. 12:07
 38/76 anonim ***** válasza:
90%

de ha fél misiért vásárolsz magadnak táskát, mert belefér, akkor miért az átlagembertől kérsz tanácsot, hogy mit vegyél a gyerekednek? nyilván akkor vedd meg neki 100k-ért az autót, ha az is belefér, max porosodik, és használja a következő gyerek.

nyilván gondolom hogy már most milliók állnak a gyerek bankszámláján, nem is rád gondoltam amikor ezeket a dolgokat megemlítettem, csak elmondtam, mi hogyan csináljuk. (ha már megkérdeztél, minket, átlag prolikat)

2020. nov. 29. 12:15
 39/76 anonim ***** válasza:
79%

"Gratulálok az ilyen szülőknek, igazi értékrendjük van, kíváncsi vagyok az ilyen gyerekekből milyet felnőtt lesz."

nem azt mondom hogy mindegyik ilyen balesetet fog okozni, de az értékrendje pont olyan lesz, mint a cikkben szereplő 22 éves emberé:

[link]

2020. nov. 29. 12:22
 40/76 A kérdező kommentje:
Jaj nem akarok senkit lenezni. Nem sokat tanultam, dolgozni sem dolgoztam, csak a férjem milliomos, bevallom. Es akkor most mi van? Nem mindenki csóró Magyarországon... Nem dolgozok, itthon vagyok a picivel úgyhogy igenis sokat torodok vele, nemcsak játékokat kap.... De hát nyilván könnyebb oltani, mint hogy ajánlanátok valami nagyon menő dolgot... De azért köszi!
2020. nov. 29. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!