Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha a párom hallani...

Mit tegyek, ha a párom hallani sem akar arról a két névről, ami nekem tetszik?

Figyelt kérdés

Együtt választunk nevet ez egyértelmű.

De neki semmi sem tetszik legfőképpen az én favoritjaim. Első gyermekünknél jól megvolt az összhang... most nincs..

Ti mit tennétek? Hagyjam rá? De egy életen át nem lehet egy gyereknek olyan néven szólítani, ahogy nekem nem tetszik...

persze ezt ő is mondhatná...

Mondjátok mit tegyek?

2010. aug. 11. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Az egyetlen ésszerű megoldás, hogy olyat találtok, ami mind a kettőtöknek tetszik!
2010. aug. 11. 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

mi azt csináltuk, hogy a naptárt végignéztük, külön-külön, és kiírtuk, ami tetszett belőle. volt közös, ami mindkettőnknek tetszett. aztán sokat nézegettük, volt favoritlista, a végén két név maradt harcban, sorsolással dönöttünk.

biztos van olyan név, ami mindkettőtöknek tetszik. ne ragaszkodj azokhoz amiket kitalálátl előre, nélküle.

2010. aug. 11. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi fogtuk az utónévkönyvet, és addig lapoztuk, míg találtunk egyet, ami egyikünknek sem jutott volna csak úgy eszébe, mert ritka név...

Mi is a második kiscsajjal voltunk gondban. :o)

(És szeretnénk majd még egyet, nem tudom, akkor mi lesz, ha az is lány lesz... :-D)

2010. aug. 11. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekünk a Anna vagy / Hanna Zsófiát úgy találtuk ki hogy a Hanna /Anna variánst én a zsófit meg a férjem találta ki

eleinte nagyon nem tetszett mindig Zsófia főhercegnő jutott róla eszembe szóval túl előkelő volt aztán ma már tökre tetszik és meg is barátkoztam vele lehet hogy mire megszületik a baba még illik is rá és nem is bizonyul annyira rossz választásnak.

2010. aug. 11. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Én beletörödtem a férjem választásába,és azóta megszerettem:)

A következőt én választom...

2010. aug. 11. 13:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiúnevet én választottam, mert a férjemnek ötlete sem volt. :) A lánynevek közül is több tetszett, de neki már volt kedvenc, így ráhagytam. Amúgy nekem is tetszett, meg tetszik is.

Próbáljatok meg egyezségre jutni, nem szabad, hogy ez vitát okozzon, mikor hatalmas boldogság vár rátok!

2010. aug. 11. 13:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Mi valahogy nagyon tudományosan csináltuk, az elejére nem is emlékszem, a vége az volt, hogy volt a listán 5 név, azokat lepontoztuk, a pontokat összeadtuk, aztán amelyik a legtöbbet kapta, az lett (+ a második helyezett név lett a gyerek harmadik neve).

Az eleje biztos egy-egy hosszú lista volt, amiből kihúzhattuk azt, ami abszolút elképzelhetetlen volt, vagy valami ilyesmi.

2010. aug. 11. 13:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Nalunk is nagy harcok mentek.

A ferjemnek egyetlen nev tetszik a sajatja....na es ha lany...

mi legyen ANDRAS??? Neki tetszett volna az otlet :P

kitalata, hogy Andrea, mert az hasonlit ra legjobban, csak a noverem is Andrea es szepen mondva is nem tul jo a viszonyunk.....a ferjem meg kifejezetten utalja.

Igy elvetettuk az otletet hala az egnek.En 5 even keresztul vadasztam a megfelelo nevre ami persze a ferjemnek nem tetszett, de addig addig mondogattam, hogy megszokta es mondta, hogy mar el sem tudja kepzelni, hogy makeppen hivjuk a babat (pedig meg akkor nem is voltam kismama).A fiu nev nehezebb dolog volt, mert en nem akartam, hogy ugyan ugy hivjak a babat mint az apat.

Ez volt a nagy harc!!!De lanyunk lett szerencsere :)

2010. aug. 11. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:

A lányomnál, mi is az utónévkönyvhöz folyamodtunk, mivel tömegnév a családneveünk, nem akartuk, hogy a gyerek legyen az ezredik Szabó Andrea, vagy Katalin, így olyat választottunk, ami eszünkbe se jutott, mert ritka, de mégis szép, különleges! Egyedül a férjem ragaszkodott a Grétához, amitől én kiütést kapok, de végül megkapta a csajsz második névnek, azóta én is megszerettem, Így lett a lányom Amina Gréta.

Még jó hogy az első lány lett, mert fiú nevünk akkor sem volt, most 16 hetes a pocaklakó kistesó, lánynévben tuti megint dűlőre jutunk, de fiúban?? Én már csak azt mondom, hogy Anonimus lesz szegény, mert a férjemnek egy fiú név sem tetszik, a sajátját nem akarja adni, amit én felhozok mindet lehurrogja! Valahogy csak megegyezünk! Szerintem megint felcsapjuk az utónévkönyvet!

2010. aug. 11. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekunk csak uton van a Picur, 29 hetes vagyok es egeszen a 24. hetig nem is tudtuk milyen nevet adjunk. Vagyis kislany nevunk volt, de en ugy ereztem, hogy fiu lesz a Pici...marcsak azert is, hogy nehogymar konnyu legyen a dontes...szoval 4 honap mindenhetveges agyalas utan egy felreertes tett pontot a nevvalasztasra.

A b.nom kisfiut vart ugyanugy es mar az elejen tudtak, ha megszuletik, Albert-nek fogjak hivni a babat, mert o lesz az USA kovetkezo elnoke, tehat komoly nevet kell neki adni...hat mondtam a ferjemnek, hogy a mienk minimum a vice president lesz ;o)... ki is volt a legtovabb elnok? Roosevelt? Hmmm akkor adjuk a nevet, Frederick... a ferjem mar ram hagyta, de mondta, tetszik a nev Frederick...ja ra 2 hetre derult ki, hogy mekkora hulye vagyok. Hiszen Roosevelt Franklin Dean volt....persze a magyar ismerosok kiakadtak a neven, a ferjem 25 millioszor azon gondolkodott jaj csak nem kellene...aztan mondtam neki, hogy nekem aztan se Richard, se Patrick nem kell! Arrol nem is beszelve, hogy az itt szuletett kisfiuk nagyresze a Kevin, Martin, Daniel neveket kapja. En akartam valami olyat ami benne a magyar utonevkonyvben...

Vegulis mi volt az utolso ami meggyozte a ferjemet? A 24. heten megtartott 20. heti genetikai szonogramm. Elso kep amit a babarol lattunk, az az volt, hogy a mutato es a kozepso ujjat beke jelkent hasznalta...Frederick beke tartot jelent, nevnapja a szulinapomon van...o valasztott.

Varjuk nagyon!

2010. aug. 11. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!