Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki énekel és mondókázik...

Mindenki énekel és mondókázik a babájának?

Figyelt kérdés
5 hónapos és én csak beszélgetek vele, énekelni sem szoktam, ez baj?
2010. aug. 10. 16:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

18:59-es vagyok és off, bocsi: akkor úgy látszik én kivétel vagyok :o(

Mondjuk apunak sincs hallása, lehet öröklött dolog?

2010. aug. 10. 21:33
 22/34 anonim ***** válasza:

Borzasztó sz.r hangom van, hallásom is alig. DE! Igen is, hogy énekelek és mondókázok a gyerekeimnek, mert:

- a nagyobbik gyerek, ha beteg, vagy megijed, vagy fáradt, vagy egyszerűen csak nyűgös, a Tente baba, tente...-re biztos, hogy megnyugszik (egészen pici kora óta így van), a kicsinek a Hinta palinta a sláger,

- most két éves a lányom, sajnos nagyon keveset beszél másokhoz (nem a szüleihez), de nagyon büszke vagyok rá, mert épp a minap énekelte el saját magától, felismerhetően a nagymamájának a Hinta palintát, ja a kisfiam most 10 hónapos és ő is elkezdi mondani, eljut a hinta szóig, aztán már csak dúdolja tovább.

- legalább 5 mondókát úgy ismer a nagyobbik, hogy miközben mondom ő is kiegészíti a megfelelő szavakkal, tudja mi után mi következik,

- elvárás egy éves kora óta, hogy lefekvéskor meséljünk neki, ő választja ki 3 mese közül, hogy melyiket akarja, megmondja, hogy kitől szeretné éppen hallani. Úgy tudja a történeteket, hogy a mese jó pár mondatát, be tudja már fejezni. Pontosan tudja, hogy melyik képről mesélek éppen.

- imádják ha énekelek vagy mondókázok vagy mesélek nekik.

Mások előtt azért csak nagyon halkan szoktam énekelni...

2010. aug. 10. 22:25
 23/34 anonim ***** válasza:

Nekem ez nem kérdés, én énekelek neki. aZ én szüleim sosem énekeltek, mondókáztak, meséltek nekem, ált.iskolás koromban beíratkoztam az énekkarba, ahol nagyon jól éreztem magam és imádtam énekelni. Aztán elvégeztem a tanítóit. A kisfiamnak állandóan énekelek, sokszor átköltöm, nagyon élvezi. 11 hónapos, a csipcsipcsókára a kezét is megfelelően rázza, van olyan h eszébe jut, jön, elkezdi rázni a kezét és ha éppen nem jut eszembe, h azért rázza, akkor "szól" a maga módján, éneklem neki és ő ettől boldog.

Én azt mondom, h akármilyen is a hangod, akármilyen dalt is tudsz, énekelj a babádnak. Majd meglátod, hogy milyen jó érzés lesz dallal mosolyt csalni az arcára :))))leírhatatlan.

2010. aug. 10. 22:40
 24/34 A kérdező kommentje:

"Ha azt hiszed, hogy jobban tudsz zenét tanítani, akkor minek kérdezel? Én azt mondom, amit látok: amelyik gyereknek nem énekel az anyja az morgósabb lesz"

Nem hiszem, hogy jobban tudok zenét tanítani mert nem is akarok zenét tanítani! Egy 5 hónaposnak itt mindenki tanít zenét? Vegyek neki esetleg hangszert? Mondjuk egy nagybőgőt, abba aludni is tudna!

Hülyeséget írsz , morgós lesz a gyerek? Ezt te sem gondolod komolyan?

Köszönöm mindenkinek a választ és nagyon jó, hogy sokan énekelnek de én maradok a prózánál! :-))

Köszönöm lányok, további kellemes napot nektek!

2010. aug. 11. 06:42
 25/34 anonim ***** válasza:

Én már terhesen is nagyon sokat énekeltem (nem a babámnak elsősorban), mivel éveken keresztül a zene volt az életem. Aztán amikor megszületett, észrevettem, hogy nagyon szereti, ha dudorászok vagy rendesen énekelek neki. Remélem, olyan muzikális lesz, mint én vagyok. :)

Mondókázni is szoktam neki, elég gyakran, mert igen sajtkukac a kisfiam, és sokszor csak ezzel tudom lekötni a figyelmét (10 hónapos múlt).

Mostanában ezt a számot szereti (teljesen lemerevedik, ha énekelem), ha van kedvetek, hallgassátok meg: [link]

2010. aug. 11. 07:03
 26/34 anonim ***** válasza:

Igen,nagyon sokat!Imádja! :) Pedig nekem is "bárhangom" van... /bár elhallgatnék/! DE az nem számít, a babának kell,és örül neki, szereti,megnyugszik tőle. Sőt még a férjem is szokott neki , ha már semmi nem működik :))) persze azt hiszi nem hallom!:)) Úgyhogy gondolhatod ő sem egy A.Bocelli... és mégis akár el is alszik a 4 hónaposunk rá!

ja és sokat hallgatunk zenét,mindenfélét! Mondókázni is szoktam neki,van 1-2 amire már a 3.szónál vigyorog,és sikongat!

2010. aug. 11. 10:40
 27/34 anonim ***** válasza:

BANYUCIIIII!!!!!!!!!!!!! HÚÚÚÚÚÚÚ, EZ AZTÁN AZ ÉNEKHANG!!!!!GRATULA :)))))))))) VAN MÉG MÁSHOL IS FELÉNEKELT DALOD??? ÉNEKELJ SOKAT A PICI ATTILÁNAK :))))

ÜDV.: EGY 11 HÓNAPOS KISFIÚ ANYUKÁJA (a tanítónéni):)))

2010. aug. 11. 11:20
 28/34 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen! :irul-pirul :)

Ha lejjebb tekersz, akkor a "Banyuc... produkciói" feliratra kattintva megtalálod a többit (szavazatok-pontok alatt van a felirat).

2010. aug. 11. 12:03
 29/34 anonim ***** válasza:
Igen, már közben megtaláltam :)))) a többi is nagyon szép :)
2010. aug. 11. 12:38
 30/34 anonim ***** válasza:

Köszönöm! :)

A kérdezőtől bocsi a sok offért! :)

2010. aug. 11. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!