Rögtön fogadtatok család tagokat, ahogy haza jöttetek a kórházból a babával? Mi úgy beszéltük a férjemmel hogy 3 napig szeretnénk csak 3asban lenni kicsit nyugton lenni a kórházi napok után.
Hát akkor Te nem stresszelted magad, más meg nem szereti izzadtan, büdösen a kupiba fogadni az orvost egy éhes, síró gyerekkel. Most mit mondjak erre? Lehet, Te büdös se voltál, nem vagy izzadós vagy ilyesmi.
A nagyszülő nálunk vendég, akkor járt nálunk harmadszor az anyukám, mert mint írtam, messze lakik és az apukamra vigyáz. Én hetente járok hozzá, de itt nálunk nem tudja mi hol van, idős és hullafáradtan érkezett a másfel órás úr után, nen merte megfogni se a kisbabát, mert félt, hogy leejti. És a mi kapcsolatunk olyan, hogy miután szétdolgozta értem az életét, nem végeztettem vele házimunkát, hanem igyekeztem örömet szerezni neki, mesélni a babáról, megmutatni neki a karomban, megkínálni amivel hirtelen tudtam. Es amikor szoptattam és bejött, nem zavartam ki, mert tudtam, hogy ő mást lát ebben, az ő idős szemének ez öröm, ezer éve nem látott ilyet, ahogy a pici èlet táplálkozik.
Nekem viszont fájt mint az állat a mellem, azt se tudtam, jól csinálom-e stb.
Nem mondom, hogy a vilag vege volt, és maga a törődés ténye jólesett, de mi a második babánál úgy szervezzük, hogy az első 10-14 nap utan jöjjenek a tesómmal, akkor viszont próbálunk segíteni abban is hogy tovább tudjon maradni. Ez most persze a covid miatt is van hogy ha elkapjuk a kórházban, kijöjjön addigra.
Itt a Kérdező arról ír, hogy 3 nap megnyugvást, erősödést kér csak másoktól. Nem hiszem, hogy a kötelék erejével vagy a szeretteljességgel kell érvelnie annak, akiben ennyi megértés sincs, hogy egy frissen szült vsz elsőgyerekes édesanya, a saját gyereke felé ennyit megtegyen.
Még pont eleget unokázhat az n-3 darab napon.
Igen, mindenki hős, és a legkisebb stressz vagy szorongás nélkül fogad idegen embereket az otthonában frissen műtve egy újszülött babával.
Nem akar 1 vagy 2 napot nyugodtan tölteni ilyenkor, anélkül hogy bárki beállítana és bármihez alkalmazkodni kellene.
Minden anyuka mindent szuper flottul csinál és minden nagyon könnyen és magabiztosan megy.
Vagy azért is van ennyi depressziós anyuka, mert ezt kell hazudni.
3. vagyok. Nálunk a nagyszülők nem idegenek, tehát nem zavarnak. A védőnőn én biztos nem stresszelek, jófej csaj, jóban vagyunk. Mikor a gyerekorvos jött, éppen akkor szerelték a riasztót és a kamerarendszert a házban, szóval nem volt totális rend, de nem érdekelt, ő is csak jót mosolygott. Én nem stresszelek ilyeneken, depressziós végképp nem leszek. Mondjuk oké, nekem már második gyerek, jóval lazább vagyok, mint az elsőnél, de pont ilyeneken nála sem stresszeltem.
Ettől függetlenül érthető, ha valaki merevebb, rosszabbul van vagy nem olyan jó a viszonya a családdal,
Az idegent a védőnőre és a gyerekorvosra írtam, a nagyszülő nálam vendég, nem zavar, de kellemesebb akkor fogadni meg a szeretett és kedves vendéget is, amikor jól van az ember, és jókedvű, oldott, nyitott állapotban van.
Az első pár nap a picivel azért mindenkinek elég zűrös, kihívást jelent.
Szerintem amúgy ez nem csak a kapcsolaton múlik, hanem alapszemélyiségen is. Introvertáltabb ember bármilyen nehezebb helyzetben inkabb attól nyugszik meg, ha a lehető legkevesebb inger éri, és senki vagy max a párja van vele. Én pl az apás szülés elmaradásának is örülök, pedig nagyon szeretem a párom. Egyszerűen valakit békén kell hagyni, amíg xarul van, valakinek jól esik a társaság ilyenkor is.
De zárjuk le ezt, szerintem alapvetően egyetértünk, ami az, hogy az történjen, ami a párnak abban a helyzetben a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!