Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rögtön fogadtatok család...

Rögtön fogadtatok család tagokat, ahogy haza jöttetek a kórházból a babával? Mi úgy beszéltük a férjemmel hogy 3 napig szeretnénk csak 3asban lenni kicsit nyugton lenni a kórházi napok után.

Figyelt kérdés
Anyósomék nem akadékoskodtak, anya nem nagyon akarja elfogadni. Mert csak megnézi majd és már megy is. Ti hogy voltatok ezzel? Most leginkább a nagyszülőkre gondolok.
2020. nov. 11. 19:36
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a 3 nap realis keres. Addigra pont osszeszoksz picit a kicsivel es felorara osszetudod magad kapni elozo este hajmosas ruhat kikeszited ferjed felmos porszivoz stb.
2020. nov. 11. 20:35
 12/38 anonim ***** válasza:
74%
Amikor hazajöttünk a kórházból, a férjem még meg se fogta a babát, de az anyós már az ajtóban toporzékolt hogy had nézze meg. Leraktam az ágyba, mert még aludt, ő meg már ment kezetmosni hogy ő most megfogja. Mondom lóf'szt.
2020. nov. 11. 20:38
 13/38 anonim ***** válasza:
83%
3. vagyok. Nekem az nagyon fura, hogy sokan úgy írnak a nagyszülők babanézéséről, mintha vendégséget kellene rendezni nekik. Nálunk ők főztek, pakoltak, segítettek (igaz nekem semmi bajom nem volt hazajövetelkor, gyorsan kihevertem a szülést), egyáltalán nem várták, hogy én ugráljak nekik, sőt. Máshol ez nem így van vagy mitől teher, ha ott vannak kicsit? Én megértem, aki máshogy gondolja, mint én, csak ez nekem olyan fura.
2020. nov. 11. 20:40
 14/38 anonim ***** válasza:
93%
12 vagyok, amúgy a kórházi látogatás készített ki a legjobban, legközelebb mondom hogy oda be ne jöjjenek... hajnalban szültem, egy percet nem aludtam, a baba sírt, azt sem tudtam mit kell csinálni vele, mert első gyerek volt, egy órát vártak kint rám, mire összeszedtem magunkat. Másnap megint bejöttek, akkor másfél órát vártak, már kicsúsztunk az időből is amíg meg lehet mutatni, mert a babám épp akkor akart szopimaratont tartani, meg át is áztam, tiszta vér voltam, nagyon élveztem... akkor megmondtam nekik, hogy a következő két napban inkább senki ne jöjjön, mert most a babámra akarok koncentrálni.
2020. nov. 11. 20:41
 15/38 anonim ***** válasza:
41%
Fogadtam látogatókat, de csak akkor jött mindenki, amikor én szóltam, hogy nyugodtan jöjjenek. 2 heten belül jött is a nagymama es a két dédi (több rokonunk nem nagyon van. A kórházban is meglátogattak, bár a kórházba, ahol szültem, csak az osztály üvegajtaján keresztül lehet a babát megnézni. Császáros voltam, de nem volt probléma, nagyon örültem mindenkinek. Én nem játszottam az eszemet, hogy betartsam a hat hetet, a babámat mindenki nagy szeretettel várta, első unoka, első dédunoka. Nem fosztottam meg senkit attól, hogy mielőbb kézbe vehesse, és nem játszottam a királynőt, hogy nekem most ilyen olyan bajom van hagyjanak békén.
2020. nov. 11. 21:24
 16/38 anonim ***** válasza:
93%
13 nalunk is így, ahogy nálatok. Anyósom főzött rendületlenül, anyukám is tényleg segíteni volt, első gyerek azt sem tudtam, hogy kell furdetni, mert a kórházakban már nem nagyon fürdetnek, legalábbis nalunk. Meg amíg en ettem, valamelyikük megfogta a babát, szóval nalunk sem vendégségben voltak, hanem tényleg ok voltak a segítség.
2020. nov. 11. 21:30
 17/38 anonim ***** válasza:
89%
Édesanyám ebéddel várt otthon, amikor hazamentünk a kórházból. Mindig is közel álltunk egymáshoz, számomra természetes volt, hogy ő jön és az első napokban a háztartási feladatokban is segít. Anyósom a vírus miatt csak a 3. héten jött gyors látogatásra. A hormonok miatt ezt is nagy teherként éltem meg, de megértettem, hogy szeretné látni az első unokáját.
2020. nov. 11. 21:30
 18/38 Derjaderja ***** válasza:
65%

13. Hát a kórházban az, hogy egy zsúfolt ebédlőben lehetett fogadni a látogatókat, ott ücsörögtem több órát, császár után nem egész egy nappal. Messziről jöttek, Anyu hozott enni, nem mondhattam 5 perc után, hogy nem bírom, pedig elég rosszul voltam, és az is zavart, hogy ott van sok idegen is.

Itthon nekem nem segítettek, hoztak ebédet, de kértek kavét, teát, megterítettem nekik is, utána elpakoltam a mosogatógépbe, pedig 5 nappal műtét után tényleg rossz volt olyan mélyre hajolni. Anyu behozta a sarat, fel kellett mossak utána (ő tényleg idős már, nem olyan mint egy fiatal nagyszülő), ücsörögtem velük a konyhában, és nehéz volt nekem is ez a szoptatás dolog.

Az nagy segítség volt, hogy a kutyát megsétáltattàk, mert januárban 5 napos babával még nem mentem volna ki hosszabb időre.

Viszont kb egy hét után már full jól voltam, és mindezek nem lettek volna megterhelők. Szerintem ha ezt kéri valaki, hogy pár napig nyugton pihenjen, azt meg lehet érteni.

2020. nov. 11. 22:06
 19/38 anonim ***** válasza:
58%

Én szerettem volna akár egy hetet is csak hármasban...

De nálunk erősek a családi kötelékek.

Naponta beszélünk telefonon pl.

Szóval nem tettem meg. Úgy voltam vele, hogy kibírom azt az 1-2 órát.

És az sem elhanyagolható tény, hogy nagyon rosszul viseltem a sürgősségi császárt.. Rosszul lettem a kórházban műtét után még az őrzőben a spinális érzéstelenítéstől. Szóval nem voltam a toppon. De elláttak minden földi jóval... :)

2020. nov. 11. 23:08
 20/38 anonim ***** válasza:
85%
Kórházban csak szoptatasra hoztak a babát,igy párom is csak egyszer jöhetett be a 3 nap alatt. Utana megbeszeltuk mindenkivel,hogy egy hetig párom is otthon van szabin,azt csak hármasban szeretnenk tolteni,utana jöhetnek. 2 hetesen bekerultunk a korhazba,tehat par napot csúszott meg
2020. nov. 11. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!