Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van akkor, ha 9 hónapos...

Mi van akkor, ha 9 hónapos babám nem iszik meg napi 500 ml tejalapú folyadékot?

Figyelt kérdés

Legalábbis nem tudom, hogy mennyit eszik/iszik meg, mert reggel még szopi van két ciciből, azt nem tudom lemérni, de már rég nem durrannak ki reggelre. Tízórai gyümölcs gabonával, ebéd husis főzelék (abba csak néha teszek anyatejet, de akkor is csak kb. 20-30 ml-t, ha van előző napról), uzsonna mikor mi, van mikor tejpépet adok, de ez kb. heti 2-szer, máskor gyümölcsrizs, köleskása, maradék főzelék hús nélkül. Ezekbe is csak 20-30 ml anyatej jut, ha jut. Délután lefejem a cicim, a kettőből jön össze kb. 100 ml reggel óta, tehát nem sok lehet benne estére sem.

Este megissza a lefejt tejet, meg még szopi van aztán bealszik. Van, hogy nem marad, vagy nem tudok ennyit fejni, olyankor tápszerrel pótlom, de abból sem szokott meginni többet, hiába van. Szóval általában este összesen 100-130 ml-t iszik üvegből + amit még cicizik.

Ha még reggel 160-180 ml-t eszik is (amit kétlek, hogy ennyi lenne benne) akkor összesen kb. 400 ml a tejadag. Ez nem kevés?

2010. aug. 10. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem én is valahog így állok, csak nálunk most a tápszer is gond, váltani kell, mert az előzőt utálja és még nem találtuk meg az igazit. Túrót is adok hetente 2* gyümivel, meg néha sajtot....a tápszert igyekszem belecsempészni a kajájába, de mondom nekem nem nagyon eszi meg este....
2010. aug. 10. 12:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Ennyire van szüksége, nem tudsz mit csinálni. Hiába mondják az orvosok, hogy ennyi kell, ha egyszer nem tudunk többet beléjük erőltetni. Az én babám se itta meg sokszor a fél litert és mégsincs baja. Sőt ő olyan kisétkű, hogy mikor csak anyatejes volt akkor sem lépte túl a napi fél litert.
2010. aug. 10. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Három étkzésből kell, hgy összejöjjön neki az 500 ml tejalapú vagy reggel este anyagtej nap közben pedig tejpép vagy más tejalapú élelmiszer. Én úgy tudom, te már adhatsz neki túrót, sajtot, joghurtot.... a fennmaradó 100 ml, ami nem anyagtej így is pótolható.

Az én fiam 7 hós reggel és ets eszik tejet 180-180 ml és általában du. adok neki tejpépet az még 160 ml. így megvan az 500 ml.

2010. aug. 10. 13:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, már lassan el szeretném kezdeni a túrót, sajtot, joghurtot és társait, de még nem adtam. Tejpépet nem szeretnék minden nap adni, mert így is jó husiban van, jó az étvágya is, eddig mindent megevett, a gyerekdoki nem javasolta a tejpépet, mert állítólag hízlal. Ennek ellnére ha gyorsan kell az uzsi szoktam neki adni, de max egy héten kétszer, háromszor.
2010. aug. 10. 14:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi csak lefekvéskor eszünk 220ml, és ha van kedve akkor reggel is megiszik 210-est,de van hogy napi 2 joghurtot is megeszik. A kedvence az almás. Lereszelsz 1-2 almát és natur joghurtal összekevered.Én még teszek bele egy kis fahéjat és vaniliás cukrot is.De mi már a kész joghurtokat esszük,amit a boltban lehet venne (aktivia).Amúgy már 7 hónapos kora óta adom a joghurtot,mert a tejpép megfogja a székletét.
2010. aug. 10. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!