4 hónapos babám folyton ülni akar, hasizomból próbál felülni egyedül. Mit csináljak vele?
Nem pont az a megoldás, ha ölben cipeled. Az én kisfiam ugyanezt csinálta ilyen idős korban. Akkor emeltem meg picit a babakoci háttámláját és támasztottam meg kicsit párnával, hogy a kedvére tegyek. Persze előtte megkérdeztem a védőnőt, ő is jóváhagyta.
Ilyenek ezek a picurkák, megunják hamar a fekvést. :)
Ja, a játszószőnyeget 5 hónapos korában eltettük végleg, mert egyáltalán nem érdekelte már. tettem le polifoamot, rá plédet és elkezdődött a földönélős korszakunk. Innentől kezdve felgyorsultak az események, elkezdett forogni, felülni, kúszni, négykézláb menni és felállni mindenhol.
Letettem a földre és otthagytam.
Ennyi. Az, hogy próbálkozik, tegye. Ha bőg, bőg. Megtanulja lekötni magát egy idő után.
12:11es, ne haragudj, hogy ezt mondom, de erre a módszerre jól ráfázol.
Oké most mindent meg tudsz csinálni vele, de egy idő után nagyon a fejedre nő.
Ha jót akarsz magadnak, akkor ne tedd. tedd le játékok közé ide oda. Persze szíved joga, de hidd el, megszokja, és a végén púp lesz a hátadon a gyerek, mert nem találja fel magát egyedül.
Ezen mi is átestünk. Pár hét.
Hagytam a játszószönyegen vagy csak a mi nagy ágyunkon had vergödjön és pik-pak megtanult átfordulni aztán ment a nyöszörgés hogy nem tud visszafordulni de az sem nagyon érdekelt hagytam had oldja meg hát sikerült. Ma először állt négykézláb :) még nincs 5hónapos.
12:11-es vagyok.
Pár év múlva megbeszéljük, hogy ki fázik rá, és ki nem. Egyelőre megadom a fiamnak azt, amire szüksége van: az anyját. A gyereknek szoros fizikai kontaktusra épp annyira szüksége van, mint anyatejre vagy tiszta pelusra. Számtalan anya van, aki igazolhatja, hogy hiába volt kendőben a gyereke, nem lett elkényeztetve, nem lett elkapatva, "feltalálja magát egyedül is", a gerincéről és a csípőjéről nem is beszélve, aminek a kendőben, ázsiai hordozóban töltött idő egyenesen HASZNÁL.
Emellett jól elvan a játszószőnyegen, szépen forog, egyedül is el tud játszani bizonyos ideig. Amikor meg rajtam van, nem fáj a hátam. Ha jól tudom, a kérdezőnek épp ez a baja.
De ne ne jártassam a számat, jártassa más:
Én látom mit szenved a szomszédom. Szintén burkoltan lehülyézet, hogy nem adom meg a kellő kötődést a gyerekemnek.
13hónaposak a gyerekeink. Az enyém nagyon jól elvan, önálló, és mégis kötődik hozzám. Az ő kendős babája pedig üti veri az anyját, nem engedelmeskedik semmire. Egyszerű, mutasd meg a macidra is üt vág...
Nem azzal alakítasz ki kötődést, hogy egész nap hurcolod, de ám legyen neked igazad. Én letettem amikor dolgom volt, mikor végeztem, akkor pedig mehetett a játék. Megszokta, hogy van egy napi rutin. Reggel kelünk, tusolunk, reggelizünk, anya elpakol, játszunk, mondókázunk, vásárolunk. Oda jutottunk, hogy ő maga segít nekem, a kis kacska kezeivel. Szomszédban csak annyit szokott meg a család életéből, hogy hurcolászták. Az anyja most még kakilni sem tud kimenni, csak ha magára köti...
És csak egy észrevétel, tény évek múlva tudjuk meg kinek volt igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!