Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszi az igazi gyümölcsöket...

Nem eszi az igazi gyümölcsöket a lányom, csak a bébiételeseket! Van valami ötlet ez ellen?

Figyelt kérdés

20 hónapos. Akármilyen gyümit kirakok elé kockázva, egészben, pépesen, kicsit darabosan, teljesen turmixolva, golyóformára vágva, stb, sehogy se kell neki. Bekapja, de egyből ki is köpi. Az összes létező gyümölcsöt.

Viszont a gyümis bébiételeket mind megeszi, egytől egyig szereti az összeset.

Van még valakinek ilyen babája? Ti hogy próbálkoztok?

Köszi a tippeket!

2010. aug. 9. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam az almával müvelte ezt.Nyersen öklendezett töle köpte ki.Gondoltam,kiprobálom párolva.Megette.Az üvegesek mind hökezeléssel vannak tartósitva.Mindig kevertem hozzá egy kis nyers almát,mig végül eljutottunk odáig,hogy megeszi.Hogy ez bejön e a többi gyümivel is nálatok,nem garancia,de talán egy próbát megér.
2010. aug. 9. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Gondolom kicsinek is azokat kapta, így azt az ízt szokta meg.Az mind főtt gyümölcs turmixolva. Próbáld egy kicsit átverni, minimális cukorral főzz kompótot és lassan szoktasd az igazira. Szerintem mondjuk a legnagyobb pénzszórás az üveges gyümölcs, főzeléket én sem főztem nekik, de a gyümölcsöt pillanatok alatt el lehet készíteni üvegreszelővel, alma+ banán sose unták meg...
2010. aug. 9. 21:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Az a vicc, hogy 6 hónaptól 11-12 hónapig elfogadta a saját készítésű gyümiket (kompótnak vagy nyersen reszelve vagy turmixolva). Utána elkezdett rágni, akkor szívesen elnyammogott egy banánt, vagy almát.

De kb 2-3 hónapja nem hajlandó :( (20 hós)

Egyre nagyobb, én meg hordom haza a bébiételeket a dm-ből...

2010. aug. 9. 22:00
 4/6 anonim ***** válasza:

nálunk is ez a helyzet. kisfiam 19 hónapos.

régen megevett szinte minden gyümölcsöt, szőlőt barackot almát. most meg szinte csak az üvegeset eszi meg. egyedül a banánt eszi egészben. almát kicsire felkockázom, összekeverem egy kis barackkal ami levesesebb úgy eszi meg. én is csak nézem hogy más gyerek kap a kezébe egy szilvát almát barackot és szépen eleszegeti. remélem idővel máshogy lesz főleg hogy ősszel kezdődik a bölcsi. abban reménykedek hogy ott majd megváltozik.

2010. aug. 9. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a foga jön, és azért nem rág szívesen. Az üveges gyümit hagyd inkább, nincs benne olyan, ami hiányozna, adj több zöldséget, hátha elfogadja. Az üveges gyümölcs olyan, mint valami nasi, na pont annyit is ér. Próbálj ki új ízeket, pl aszalt szilvát, sárgabarackot, mazsolát, almaszirmot.
2010. aug. 9. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg keverni. Pépesíts igazit és fele-fele arányban add neki, aztán egyre több mehet az igaziból, ha megeszi. Egy próbát megér.
2010. aug. 10. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!