Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit reagálnátok ha szólnának...

Mit reagálnátok ha szólnának nektek ha helikopter szülők lettetek?

Figyelt kérdés

Nagyon közeli barát/rokon óvatosan megjegyezné?

Nem egy random ismerős, hanem fontos valaki.

Nem akarom én senkinek megmondani mi a tuti, csak érdekel, hogy bármi féle véleményt lehet-e adni anélkül, hogy az beleszólásnak számítson? Ti akarnátok hallani?

2020. nov. 2. 14:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Ez is egy olyan dolog, hogy kinél hol a határ.

Én nem engedem, hogy látótávolságon kívülre menjen az 5 éves gyerekem az utcán. Mehet távolabb tőlem, de lásson, vagy mégjobb, ha hallja is ha szólok neki.

Mostanában mániájuk lett az óvodai társaival, hogy amikor hozzuk el őket, akkor elszaladnak. Forgalmas út van 2 oldalról. 5 szülő közül, ketten kezdtük el leszídni a gyerekeinket, hogy nem szaladhatnak el úgy mint egy őrült. Na, kik a helikopter szülők? Pedig úgy gondolom, hogy ez a biztonságukról szól és nem arról, hogy mindig ott körözöm felette. De, ha ez már annak számít, inkább leszek helikopter szülő, mint gyászoló anyuka.

2020. nov. 2. 15:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos szerintem én egy kicsit az vagyok. (Amúgy borostyánnak is mondják).

Igyekszem rá odafigyelni. Türelmetlen vagyok, és utálom magam ezért, így van, hogy nem várom meg, amígy a gyerek 10 percet piszmog egy póló levétellel, hanem átöltöztetem. Most csak mondtam egy példát. Vagy azon veszem észre magam, h már megint csípôbôl rávágtam (volna), hogy “Ne/Nem”, aztán arra gondolok, h “de miért is ne, had csinálja”.

Szóval ha olyan mondaná nekem, akinek számít a véleménye, elfogadnám, mert én magam is igyekszem lazább lenni, csak rohadt nehéz néha 🙁

Fôleg elsô gyerekkel. A másodikkal vmiért könnyebben megy.

2020. nov. 2. 15:14
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Én szóltam a sógoromnak, hogy parapapi, és hagyja már a gyereket pl szabadon kuszni, túléli, ha lekúszik a habtapirol, nem kell mindig visszarakni. Nem nagyon hatottam meg. Nem sértődött meg, de ugyanúgy vissza pakolja 🤷🏼‍♀️😀
2020. nov. 2. 15:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A helikopter szülőség inkább későbbi életkorban probléma, egy pici gyereknél tök normális, sőt, csaknem kötelező, hogy a szülő minden lépését figyelje.

Ezzel a címkézéssel az a baj, hogy az emberek marha könnyen osztogatják a meggondolatlan tanácsokat, bírálatokat a szülőknek, ami csak arra jó, hogy elbizonytalanítsa vagy éppen felbosszantsa az esetleg amúgy is bizonytalan szülőket. Egyébként pedig ahány gyerek, annyiféle igény és hatásos nevelési módszer. Ami az egyiknek tök jó, mert biztonságot ad neki, az a másik gyereket túlkorlátozza. Ha csak nincs a gyerek a közvetlen életveszélyben vagy éppen bántalmazásnak kitéve, tilos beleszólni.

Marha bosszantó tud ám lenni, amikor ahány emberrel találkozol, annyiféleképpen mondják meg neked a tutit, persze jellemzően egymásnak tök ellentmondó módon.

2020. nov. 2. 16:08
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

11# ez nem helikopterkedés 🙃

Inkább olyasmi, hogy nem köti be a saját cipőfűzőjét a gyerek, mert az anyja mindig megcsinálta, mert ő gyorsabb, jobban megoldja.

Amin már látszik hogy egészsegtelen.

2020. nov. 2. 16:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem szólnék, minden gyerek és szülő más, nem biztos, hogy valami azért történik, mert valaki túlféltő, nem tudhatod mi van a háttérben. Másrészt és ha túlféltő? Nem az én bajom. Olyan gyereket meg még nem láttam, aki soha nem tanult meg cipőt kötni.
2020. nov. 2. 16:23
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Megmondanám, hogy nevelje a saját gyerekét.
2020. nov. 2. 17:05
 18/18 anonim ***** válasza:
25%

Nekem is van ilyen ismerősőm. Én kerek perec megmondtam neki mikor a 100. nyifi nyafi túlféltéses hiszti sírását végig hallgattam, hogy tökéletes úton halad afelé, hogy a gyereke egy tesze tosza életképtelen elkényeztetett felnőtt legyen.

Persze besértődőtt és azóta se tanult belőle, és imád sírni ríni mártírkodni olyanokért ami vicc kategória..

Pl bibis lett a gyerek lába mert nem tudta megakadályozni, hogy beverje..

2020. nov. 2. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!