Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babátoknak milyen a...

2 hónapos babátoknak milyen a napi beosztása?

Figyelt kérdés
hányszor eszik? mennyit alszik? mennyit sír? tudom h minden babánál más és más, de kb... miket csinál már?
2010. aug. 8. 23:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 2 hónapos volt szerdán.

Nagyon vidám, mosolygós fiú, csak akkor sír, ha éhes, meg azokban a 10-20 percekben kb napi 2-szer, amikor rátör a hasfájós-roham. Egyébként a hordozóban, ölünkben, az ágyunkon, vagy a babakocsiban fekszik, és nézeget, gagyarászik, mosolyog, kacag.

Nagyon szeret fürdeni. Ha meghallja a víz locsogását, egyből odanéz. :)

A fejét stabilan tartja már bő 2 hete, de ő erős baba, 4,3 kg-mal született, most 5,3 kg, csupa izom és csont, husi nincs rajta plusszban, az arcán egyáltalán nem látszik, ha ha hízik...

Cicizik még, de néha pótlást is kap, mikor már fejenállok, és attól sem lesz több tejem. :)

Az elejétől kezdve ő csak 5-kor kelt éjjel, és visszaaludt 8-9-ig. Most újabban, 1 hete, fél 11-kor rakom le aludni, és 7-kor kel reggel. Utána is visszaalszik még 9-10-ig. Akkor is eszik, aztán 1 óra felé, majd 4 körül, aztán 7-kor, és végül fél 10 körül, fürdés után.

Egy darabig járkálok vele, bekómál rajtam, ahogy rázogatom, aztán leteszem, elnyöszörög, van, hogy löködöm a popsiját, és magától elalszik, - hacsak nincs pocifájás...

Napközben kaja és játék után 40-60 perceket biztosan alszik mindig, de mostanság a 19 órási evés után kimarad az alvás, elhúzzuk fürdésig, ő nem igényli egyébként az alvást ilyenkor, így az utolsó szopi után hamar beájul. :)

A kedvenc "játéka" a konyha és a könyvespolc, - vagyis ahol sok színes holmi van. A csörgőt nagyon ügyesen követi, tudja, merről jön a hang. Szereti, ha énekelünk neki, azt szemrebbenés nélkül figyeli.

Van kengurunk, abban már 2 hetes korában vittük egy esküvőre, a heti nagybevásárlásra is már 3 alkalommal elvittük, és a nagyiknál is voltunk már, sokat utazunk erre-arra közösséggel, és ő jön velünk.

2-szer már rábíztam a nagymamára is, muszáj volt együtt elmennünk valahova a férjemmel. Először fura volt az a 4-4 óra nélküle, de örülök, hogy szokja az embereket, ez később hasznos lesz...

Napi egyszer levegőzünk babakocsival, ha nem jut idő a faluban, akkor is kiviszem a kertbe mindenképp egy negyed órára. A kutyánkat percekig képes figyelgetni, nagyon édes, már nem tudnám elképzelni az életem nélküle. :)

Jah, 2 hete már olyan 140-eket eszik, ritkán 170-ek is befigyeltek már...

Ő hason alszik, de át tud fordulni hanyattra belőle, ha bemérgesedik, mert nem veszem fel időben...

És ti??

2010. aug. 9. 00:53
 2/2 A kérdező kommentje:

mi majd kedden leszünk 8hetesek.

hááááát az utóbbi napokban sajna, ha fent van akkor sír mindíg, nagyon nehéz megnyugtatni. ilyenkor sétálunk vele, rázogatjuk a popóját, magyarázunk neki...de álltalában semmi, pedig előtte elvolt. még úgy is h leraktuk a kanapéra mi meg mellette tettük a dolgunkat, és beszéltünk, h a hangunkat hallja h nincs egyedül :)

esküvőn már mi is voltunk, pár hete :) és mi is mamáztatjuk rendesen! én sem szeretném ha később nem tudnék tőle "megszabadulni". mi is visszük mindenhova bevásárlás, rokonok, séta, ha intézni valónk van...had szokja, meg kell neki a sok inger.

nekünk sajna eddig a játékokra, csörgő...nem figyel fel :( férjem mondja is h lehet baj van a hallásával :( de a hangomat hallja, meg arra figyel. mi is szopizunk. nem tudom mennyiket ezsik, mert nincs mérleg, és nem mérem. homeós bogyeszt szedek h elég legyen a tejem, mert amúgy kevéskés volt :( mi 8-9 kor fürdünk, és előtte cici után ő se alszik, így legalább fürcsi után, kaja után alszik van h 5-6ig :) 3óránként eszik amúgy nap közben, igaz néha ezt sem bírja ki, és ezért sír, de próbáljuk magunkat tartani ehhez az időhöz. nálunk fontos a megszokás, a mindennapi ismétlés, és ezek batartása!!! szokja meg h mindennek megvan az ideje, és nem akkor mikor neki úgy fordul, és akkor... tudom, h néhány anyuka ezzel nem így van sőőőőt! de ahány ház annyi szokás, kaptam már érte szent bezsédet, de ez az én meggyőződésem!!! (óvónő vagyok, bölcsiben dolgozok, nem beszélek a levegőbe)

mindíg hason aslzik, és ha begurul nagyon felmászik az ágy legtetejébe :) v átfordul ő is. a nyakát most kezdi tartani magától, eddig nem nagyon ment, de ügyesen kinyomja magát a kezeivel hason :)

sztem röviden ennyi :)

köszi a választ, a sírás miatt kérdeztem leginkább, de akkor ez "egyedi" :(

2010. aug. 9. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!