Milyen a napotok egy 1 év körüli babával? Leginkább olyanok válaszát várom akiknek már csak 1x alszik a babájuk, de a többiektől is jöhet :)
Szia! Nekünk kb ilyen :
Reggel neki tápszer, nekem kávé, közben reggelit készítek, ő a konyhában molyol. Megesszük együtt, aztán kimegyünk az erdőbe sétálni. Kb 1 órát vagyunk kint, aztán hazamegyünk, gyorsan összedobok egy ebédet, ő játszik, pakol, "segít" nekem. Kész az ebéd akkor még evés előtt kimegyünk az udvarra, játszunk a kutyával, labdázunk, motorozik, hintázik, ilyesmik. Ebédelünk, alszik másfél - 2 órát. Ébredés után nasizunk valami gyümölcsöt. Vagy hagyom egyedül játszani vagy játszom vele, mikor milyen kedve van neki, szerencsére eléggé önálló. Hazaér az apja és kezdődik a buli apával. Én gyorsan takarítok vagy elmegyek edzésre 1 órát (heti 2 alkalommal). Este vacsi, fürdés, altatás, alvás. Néha velünk alszik, néha a szobájában, néha ébred 1 alkalommal, de általában este 9től reggel 6-7ig alszik. Szoktam neki mondókázni, mesét olvasni..
És mikor kelnek a babáitok? Mennyi idő elteltével teszitek le őket aludni? H megy az altatás? Nálunk most ezzel nagy problémák vannak.
Egyébként nagyon köszönöm az eddigi válaszokat:)
2-es vagyok...az én lányom is nagy cicista még mindig, 11 hónapos kora körül ő sem evett sokat, a szopizás miatt. Ő is még mindig sokszor kel, próbálom leszoktatni az éjjeli cicizésről, hol bealszik, hol üvölt, mint egy drogos, akinek elvonási tünetei vannak. De van, hogy én nem érzékelem a dolgot, automatikusan megszoptatom. Szóval én nem tudom leszoktatni róla. Öröm az ürömben, hogy tápszert még sose vettem és cumisüveget se látott...hallottam olyan babákról, akik a tápszer miatt is ébrednek éjszaka. Mármint hogy ugyanúgy kell nekik a tápszer, mint a cici.
Reggel 7- fél 8 felé kel, este 8-9 felé alszik. Vagy cicin, vagy a nagyágyban fetreng fél órát.
Az enyém 15 hónapos .7-8 között ébredünk. Míg megcsinálom a reggelit,addig ő elkezdi a szétpakolást. Megetetem vagy ha olyan akkor eszik magától,közben nekiállok főzni. Ha jó idő van és nem kell vásárolni,akkor kimegyünk hintázni. Délben alszik 1-2 órát,ébredés után ebéd aztán vagy játszunk vagy sétálunk. Közben 10szer kitakarítok,összeszedem a játékokat. 6 fele már nagyjából itthon vagyunk aztán vacsi,fürdés,majd fél 9kor alvás.
Van uzsi persze meg tízórai meg cici is de ezek úgy esnek ahogy puffannak. Ja,egyedül nevelem ezért nincs a sztoriban anyaidő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!