Hogyan készítetek a paradicsomos és a sütőtökös ételeket 6 hós körüli babátoknak?
A sütőtököt én vagy főztem (vízben, aztán turmix), vagy sütöttem, és kikanalazva a héjából mix.
Paradicsomtól nekem pici korban kipirosodott a fenekük, úgyhogy azt nem is adtam, csak amikor már a miénket ették valamikor egy éves kor után.
Kekszes dolgokat kb. 10 hónapos kortól adok a gyerekeimnek, mert mind cukros, és a cukor bevezetését mindig olyan későre tolom, ahogy csak lehet, így nem lesznek nagyon édes szájúak... :o)
Köles golyót adok kb. 7-8 hónapos kortól.
Egyébként én háztartási keksszel kezdtem mindig. (Ha kirakod egy napra csomagolás nélkül, megszívja magát egy kicsit vízzel és nem lesz olyan kemény, fog nélkül is tudják majszolni.)
Én vettem a tescoban biscotto fosfovit tej- és tojásmentes babakekszet, azt 6 hónapos korától tettem a tízórai gyümölcsébe, ezzel vezettem be a glutént. Egyébként ebben nagyon kevés cukor van, szinte ízetlen. Amúgy lehet kölesgolyót, bulátát, vagy natúr (sótlan) kukit is adni nekik majszolni.
A paradicsomos kajákat én házilag, nagyon kevés cukorral eltett paradicsomlével csináltam/csinálom neki, de ha Te nem tudsz ilyet beszerezni, akkor az aranyfácán konzerves paradicsompüré is tökéletes erre a célra, mert nem tartalmaz tartósítószert. Házilag rendes paradicsomból pedig úgy tudsz csinálni bármit, hogy leforrázod, lehúzod a héját, és a belsejéből kikaparod a magjait.
Sütőtököt én még csak üvegeset adtam neki, mert most nincs szezonja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!