Tapszer? Egyutt alvas?
A tapszeres babák sem gépek,jó esetben igény szerint vannak taplalva, nem alszanak attól jobban 😂🤣
Szoptasd igény szerint a babádat, anyosekkal még nem kell foglalkozni.
12 koszonom! Kiprobalom holnap.
13: akkor hogy oldottak meg szuleink hogy 3 orankent etettek? A koztes ido kozott hallgattak hogy sir a baba?
Szerintem is nagy baromság, hogy a tápszer megoldana mindent.
6 hetes növekedési ugrás miatt eszik többet (így termeli magának a többlet tejet). Ha beállt a kívánt mennyiség, majd nem kell ilyen sokszor mellre tenni.
4 hetesen vittük először vendégségbe, ráadásul szilveszterezni mentünk a barátainkhoz. Amikor kellett, szó nélkül átvonultam a másik szobába, megszoptattam, majd vissza a többiekhez. Nekem akkor kezdett apadni a tejem, amikor hallgattam az "öregekre" és 3 óránként szoptattam.
+ a lányom hasfájós volt: brutálisan! A fél estét átüvöltötte és ezen semmilyen gyógyszer, víz, tápszer nem segített. 3 hónapos korában egyik pillanatról a másikra megszűnt a hasfájás.
Hallgas magadra, az ösztöneidre és aszerint cselekedj, amit te jónak érzel, ne aszerint, hogy mit mond a család.
Az én babám is iszsz, és bizony de, tökéletesen normális, hogy nem 2-3 óránként kéri a cicit. Egyrészt neki még pici a gyomra, a tej meg hamar végigszalad rajta, másrészt meg a szopizás a babáknak nem csak evés, hanem megnyugvás, biztonságérzet, a kapcsolat a világgal, veled, fájdalomcsillapítás, és még millió más dolog. Szóval nem csak azért kér cicit, mert éhes :) Teljesen természetes, hogy non-stop cicin akar lógni, így viselkedik egy normális, egészséges kisbaba.
Ami meg az alvást illeti: velünk babaöbölben alszik a kislányom. Szuperjó megoldás, mert éjszaka fekve szoptatok, ő odafordul a cicihez, szopizik ameddig jól esik, én meg azon túl, hogy esetleg segítek a szájába tenni a mellem, kb 90%-ban végigalszom ezt is. Napközben mostanság szoktatom a kiságyában alváshoz, egész jól bevált. Én akkor teszem már csak le, miután rendesen elaludt, az ilyen félálomban-magát elaltatja dolog nálunk nem működik, egyszer kinyílt a szeme, onnantól kezdhetem elölről az egész altatósdit (max csak rövidebb ideig tart), másfelől nem vagyok róla meggyőződve, hogy ilyen fiatalon egyáltalán képesnek kell lenniük magukat elaltatni. Mármint, ez idegi fejlettséghez is köthető, és pár hetes picurok még nem igazán tartanak ott, hogy ezt elvárhassuk tőlük. Gondolom én, de nem vagyok neurológus vagy gyerekorvos, hogy biztosra tudjam. Viszont nálunk az utóbbi hetekben már nem csak cicin alszik el, hanem a vállamra fektetve, magamhoz ölelve (függőlegesen, ez a büfik-pukik szempontjából is kifejezetten előnyös) járkálok vele fel-alá a lakásban, néha kicsit rugózok, ringatom, dúdolok és énekelek neki, és így elég könnyen elalszik. Így berakom a kiságyába, és akkor ott most már elég jól elalszik. Remélem mikor majd át akarom szoktatni éjjelre is a kiságyába (az első 6-7 hétben nem maradt ott meg napközben sem, amint letettem, kipattant a szeme és sírt) így könnyebb lesz.
"Ha kel es faj neki simogatjuk beszelunk hozza kap cicit. "
Te egy csodálatos anyuka vagy aki a legjobbat adja a picijének, bár én lettem volna ennyire ösztönös az első gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!