Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezd el forgolódni /...

Mikor kezd el forgolódni / kúszni, esetleg mászni?

Figyelt kérdés

5 hónapos a kisfiam. Nagyon nem szeret hason lenni, mégis napi többször hasra teszem, emelgeti szépen a fejét, de egy idő után megunja és sír.

Fordulni nem igazán fordul, max ha az oldalára teszem le, ki fordul a hátára. Másfelé nem.

Mikor 'kell' el kezdenie forgolódni jobban?

Esetleg kúszni/mászni?

Tapasztalatokat várok anyukáktól.:)

2020. okt. 6. 12:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Jajj, azt kifelejtettem, hogy állandóan ülni akarna, a kezünkbe tartva is húzza fel magát.
2020. okt. 6. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megérik rá. Minden gyerek más ütemben fejlődik
2020. okt. 6. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 3 hónapos volt, amikor először átfordult, kúszni nem tudott, mászni pedig csak azután kezdett, hogy megtanult ülni, kb. 9-10 hónaposan. Utált hason lenni, én ezt úgy oldottam meg, hogy egy nagy méretű gimnasztika labdát vettem, nem fújtam fel kenyényre, arra tettem rá, úgy élvezte, aztán lassan megszokta.

Ülésről, nekem azt mondta az orvos: "Önmagától felülni nem képes gyereket ültetni tilos, önmagától felállni, járni nem tudó gyereket felállítani, sétáltatni tilos." Én ezt be is tartottam.

2020. okt. 6. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom ezt az oldalt, babatorna gyakorlatok.

[link]

2020. okt. 6. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
Nem akar ülni, ha magasabbanvan a feje automatikusan, ösztönszerűen jön ez a mozgás, semmi köze az ülni akarashoz. Az a baba amelyik mar stabilan ül sem tud ugy háton fekvésből felülni. Szubjektív véleményem, tapasztalatom szerint egy 6 hónaposan mászó, ülő, kapaszkodva felálló babával, aki 10 honapos lesz és lépeget, értelemszerűen a tiéd nekem lemaradottnak tűnik. Annak akinek hasonló ütemű a babája normalisnak.
2020. okt. 6. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapos a babám. Hátról hasra fordul (az egyik irányba gyakrabban), szeret hason lenni, járókában, kanapén, ágyon kezd kúszni, de padlón egyáltalán nem halad.

A védőnői státusz szerint 4 hónaposan elég, ha az oldalára fordul a hátáról, de ez sem kőbe vésett.

2020. okt. 6. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
4 hónaposan forogtak, 5 hónaposan kúsztak. A nagy 6 hónaposan mászott, ült és állt, 7 hónaposan lépegetett kapaszkodva, de csak 15 hónaposan indult el önállóan. A kicsi hónapokig csak kúszott, azt is szabálytalanul. 9 hónaposan mászott és ült, 10 hónaposan állt, 1 évesen kezdett lépegetni, 13 hónaposan kezdett járni.
2020. okt. 6. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
A mienk 4 honaposan forgott. A 6. Hónap forduló előtt 2 nappal kezdett kuszni és a 7. hónapban felállt. Most 8 hónapos. Kúszik, feláll és bútor mellett lepeget. Magától fekvesbol nem ül fel, de felállásbol leül ha neki támasztja magat valaminek. Mászni nem mászik, de negykezlabra áll és kutyazik. Hat nem egy tipikus eset. Kiváncsi leszek.
2020. okt. 6. 15:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Véletlen elküldtem. Szóval csak AUT akartam mondani, hogy minden gyerek más. Ismerek olyan egy evest aki csak mászik, nem állt még fel.
2020. okt. 6. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!