Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jobb ha cumit adok neki?

Jobb ha cumit adok neki?

Figyelt kérdés

Úgy látom hogy elkezdte szopni az öklét, mert az ujját még nem találta meg. Napok vagy hetek kérdése. Nem szeretném hogy nagyon rászokjon, viszont azt sem hogy a cumitól összezavarodjon és ne kelljen neki a cici.

8hetes kislány anyukája

2008. nov. 28. 13:08
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Néha kap cumit, de csak nyugtatáshoz.
2008. nov. 28. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Egyáltalán nem zavarodik össze a cumitól!Viszont az én lányom is cumis de a kezét már megtalálta azóta inkább azt szopogatja mint a cumit.Nem tudsz ellene tenni:)
2008. nov. 28. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem hiszem,hogy a cumitól összezavarodna egy kisbaba,mert ha éhes akkor úgyis enni fog.az én kisfiam attól a naptól cumizik,hogy hazajöttünk a kórházból és az első fél évben csak szopót,sosem volt megzavarodva,hogy melyik mire való és így a mellemen sem aludt,nem játszott vele és sosem rágta mert tudta,hogy arra ott van a cumi+még egy nyugtató szer is a kicsiknek mert így olyan érzésük van mint hogyha cicin lenének és ettől mindig megnyugodnak,legalábbis az én fiammal így volt!
2008. nov. 28. 13:15
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Az én gyerekeim is szopogatták az öklüket, mikor már megtalálták. De egyik sem szopta az ujját, pedig egyiknek sem volt soha cumija! Tehát nem választás kérdése, hogy ujjszopás vagy cumi.
2008. nov. 28. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Szia, nekem is szopja az öklét a babám, s néha már a hüvelykujja is bevándorol a szájába rövid időre. A védőnő a sok sírás miatt javasolta a cumit és a babám annyira hamar átállt a cumi technikájára, hogy "elfelejtett" szopni. Kb. 15x mellre kellett tenni, mire újra belejött. De ez szerintem ritka, mert a barátnőim babájánál nem zavart be a cumi.
2008. nov. 28. 13:30
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Gyógyszertárban lehet kapni cseresznye cumit az a neve. Nekem ezt ajánlották, olyan a formája mint a mellbimbónak és nem szilikon anyagú. Nekem is a másik cumit kiköpte és kereste a kezét mióta rájött, h azt is lehet szopizni. Én kiveszem a szájából és kicserélem, vagy csak elterelem a figyelmét, jobb lenne ha gyik sem kellene neki. Ez még mindig jobb..

hátha segít nektek is..

2 és fél hós anyuka

2008. nov. 28. 13:36
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Cumi

Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba időnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot.

A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belőle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtől. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá őket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmű ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával.

Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb időt inkubátorban tölteni kényszerülő babáknál fájdalomcsillapításra

2008. nov. 28. 13:53
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Ennyire jó és hasznos választ már igen régen olvastam, mint ez az utolsó!

Bár nem hiszem, hogy sokan egyetértenek majd vele a mai világban, mikor mindenki a cumit és a tápszer hírdeti.

Itt már azért lepontozzák az embert, mert a gyereke szopási igényét valaki kielégítette és emiatt se nem szopta az ujját, se nem cumizott a gyerek.

Harmadik válaszadó

2008. nov. 28. 14:23
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy jobb ha az ujját szopja, mert az tisztábban lehet tartani mint a cumit. Na, ezzel én tudnék vitatkozni... :-) Az én lányom az ujját szopja. Hatalmas előnynek tartom, hogy ha pl. éjjel fölébred akkor bekapja az ujját és már alszik is tovább. Nem kell előkotorni a cumit. De úgyis a baba dönti el! Én hiába próbáltam a szájába gyömöszölni a cumit nem fogadta el, aztán megtalálta az ujjacskáját és minden rendben van. Nagyon jól meg tudja nyugtatni magát vele.
2008. nov. 28. 20:47
 10/12 anonim ***** válasza:
45%
En 11 naposan adtam a Babamnak cumit, mert egyfolytaban a cicin volt szinte reggeltol estig, mire rajottem, hogy nem azert, mert ehes, hanem a komforterzet miatt. Egyaltalan nem zavarta ossze. En csak altatashoz adom oda neki. Meg szerintem a cumirol konnyebben le lehet majd szoktatni, mint az ujjszopasrol!
2008. nov. 28. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!