Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy legyek urrá a fáradtságon?

Hogy legyek urrá a fáradtságon?

Figyelt kérdés
Még csak két hetes a kislányom, de ma úgy érzem, kidőlök a sorból. Szerintem még a szülést sem tudtam kipihenni. Reggel 6-kor született meg, 6 óra vajudás után, aznap már csak este aludtam 11 körül és délutántól folyamatosan talpon voltam, mert mindenki jött látogatni, és a szobába nem jöhettek be. Pénteken szültem, hétfőn haza is engedtek minket, a kórházban szinte semmit nem aludtam. Most meg itt a pici, a háztartás. Apja nagyon sokat segít, de melózik, neki is kell a pihi. Mit csináljak, hogy osztjátok be az időtöket? Aludjak a picivel délután én is, ha tudok? Nem tudom, mitévő legyek!
2008. nov. 28. 12:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, aludj te is. Néha én is aludtam az elején. Most 4 hónapos múlt a kisfiam és csoda ha egyszer alszik napközben rendesen. Akkor viszont vár a háztartás. Pihenj amíg tudsz. Az a tejcsinek is jót tesz.
2008. nov. 28. 12:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze, aludjal a picivel delutan te is. Foleg ha ejjel is felkell hozza kelned. En is mindig aludtam, nincs ebben semmi kulonleges. Ejjel is talpon kell lenni, helyt kell allni.

Nyugodtan pihenj amikor tudsz, es meg nagyon az elejen vagy, csak ami a legszuksegesebb azt csinald meg a haztartasban. Oszd be szepen. Egyik nap ezt, masik nap azt. Aztan majd meglatod, nemsokara sokkal fittebb leszel. Nincs egy kis segitseged esetleg, jo lenne.

Szia, vigyazz magadra es a babadra!

2008. nov. 28. 12:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem most egy időre hanyagold a házimunkát tudom nehéz de neked is kell pihenned a szervezetednek regenerálódni ezt hívják gyermekágyas időszaknak!Vagy esetleg kérj segítséget anyukádtól anyósodtól hogy vigyázzon a picikédre amíg te pihizel egy fél óra órát!Vagy amikor a picikéd alszik te is használd ki azt a kis időt és pihizz vele!Amúgy nyugodj meg pár hét és megszokod tudom,hogy az elején nehéz de ezzel nagyon sokan így vagyunk!Kitartás:)Üdv agy 7hós kisfiú anyukája
2008. nov. 28. 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Délután te is feküdj le a picurral aludni,hagyd a franca a háztartást az meg vár.Nekem 8 hónapos a babám a mai napig én is alszok vele délután.De ha úgy érzed délelött is nyugodtan pihenj.Majd kialakul a napirend akkor már sokkal könnyebb lesz.Nálunk tudja a család,hogy a délutáni pihi az szent tilos,zavarni.Ilyenkor a telefont is kikapcsolom.
2008. nov. 28. 12:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Pihenj amikor csak tusz, legalább 6-7 hétig, utána elmulik ez a nagy fáradság, vagy legalábbis csökken, de addig pihenj, amikor a pici alszik, mert kibuksz. A babának sem jó, neked sem, meg senkinek ha ingerült vagy. Én sem igazán aludtam az első 3 hétben, aztán depi lettem, sírtam azon is, ha elrepült mellettem egy légy, de elmult szerencsére, kötelező pihenőt rendeltem el mikor a kislányom hosszút aludt, megvárt a házimunka, volt hogyeste porszívóztam, de nem érdekelt, mert inkább igy, mint tiszta ideggel, összeesve, megzuhanva.
2008. nov. 29. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!