Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Muszáj a hypoaller...

Mit tegyek? Muszáj a hypoallergén tápszer?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van h kezd apadni a tejem és ezért meg akartuk próbálni a tápszert,BEBA ha start aktí-de abszolút nem kellett neki,próbáltuk 5 féle cumiból,kanállal,pohárból,meg nurofenes adagolóból,de SEMMI,csak üvöltött és már anniyra h be is aludt!Próbáltuk úgy h szopi után,szopi előtt de semmi!Majd kipróbáltuk másnap h egyáltalán a cumit elfogadja e (anyatejet raktam bele)-Megitta!Ezért másik tápszert váltottunk Milumil ha satrt aktív-de az sem kell neki!Ahogy megérzi az ízét üvölt!!!Majd rárakom cicire és megnyugvás!Ma vettunk sima Milumil 1-est amire rá van írva h újszülött kortól-és ez nem hypoallergén!szerintetek?Adhatom neki?Megpróbálhatjuk?

Amúgy szívem szerint csak szoptatnám és ezért keményen neki álltam fejni fejni,enni,inni,teát homeós bogyókat!Cici függő a kislányunk???!!!

Jahh és 2,5 hónapos!

2008. nov. 28. 09:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tanácsokat,válaszokat!

Én tényleg nagyon szeretnék szoptatni,mindent meg is teszek de ha délutánra "elfogy" nem tudok mit tenni!Pótlás kéne,de elég nehéz adni neki mert ugye nem kell!Ma megpróbáltam a Milupát és 30 perces küzdelem után megevett 50-et de úgy h feküdt az ágyban,a pelenkázón, az ölemben és közben magyaráztam neki!Néha felsírt néha rákapott a cumira!De benyomta!!Szóval megnyugodtam h meg fogja enni ha nagy gond van,nincs tejci,csak akarnia kell és küzdeni!Aztán az 50 után még rátettem cicre amiből 40-et szopott,majd bealudt!És most ez is a problem,h amikor d.u. kevés a tejci,küzdeni kell akkor nagyon hamar bealszik,de annyira h kelteni sem lehet!Mit tegyek-most attól parázom h aluszékony,meg h nem eszik eleget!

2008. nov. 28. 17:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondoltam leírom a saját kálváriámat is, megnyugtatásul, hogy mindig van valami megoldás. Végső esetben természetesen amit mondtál, hogy ha nincs más, meg kell ennie a tápszert, ha 5 félét próbálsz ki neki, akkor azt kell tenned, hátha vmelyiket végre elfogadja (ha nagyobb lesz, akkor majd jobban el fogja fogadni).

Kb. nekem a 6-8. héten fogyott el a türelmem meg a tejem szoptatás téren, hasonlóan a te babádhoz, az állandó őrjöngésből meg üvöltésből nagyon elegem volt. Mert ugye én sem voltam tejcsárda, nem ömlött, és ha nem ömlött, ő nem vacakolt vele, inkább üvöltött. Félre kellett tennem a boldog álomképet, hogy összebújva békésen szopizgatunk együtt... Nálunk ez sosem volt békés! :-)

Én nagyon nem akartam tápszerezni mert nagyon allergiás az egész család és féltünk. Úgyhogy elkezdtem a tejfejés kínlódását. "Előre" dolgoztam, mindig lefejtem és összegyűjtöttem a hűtőben. Így amikor közeledett az evés, és 2 percet sem bírt várni sosem, akkor rekordgyorsasággal melegítés, szájba betöm, gyerek elhallgat. Amint megitta a mennyiségét, kerek lett a világ.

Amikor kicsit több tejem volt, akkor fagyasztottam, így 5-6 üveg plusz tej sokszor megmentett, amikor nem jött össze a napi adag (pl. fogyott a tej a sok idegeskedés miatt). Reggel mindig cicizett, a többi meg szép lassan cumisüveggé vált. Tudom hogy a szoptatási tanácsadók nem ezt javasolják, de lehet hogy nekik nincs egy extra türelmetlen gyerekük. Nem használt amikor próbálkoztam többször mellre tenni, és mivel lusta volt és nem szívta ki a végét, egyre csak fogyott tőle a tejem. Így tényleg csak a mellszívás mentett meg. Szabályosan 3 óránként először 150, aztán 160, végül minimum 200 ml. Most 10 hónapos, már alig tudok egyszerre 40ml-t kifejni, csak napi 2x kap tejet, de így is nehezen jön össze, 1 hónapja tápszerezek hozzátáplálásnak, de egyáltalán nem bírja, puffad tőle, nem alszik, szenvedünk. Lehet hogy inkább elkezdem a sima tejet, ha ez sem fog menni, mert ennél rosszabb az sem lehet. És már a negyedik tápszert próbáljuk, de 2 decit egyikből sem bír. Ha csak 100ml-t adok kiegészítésnek, az még elmegy. De hogy meddig lesz még tejem??

A ciciről meg nem szokott le, mert nagyon kicsi, újszülött cumit használtunk 6 hónapos koráig, és szerencsém volt mert üveg vagy cici mindegy volt neki, váltogathattuk. Neki az volt a lényeg hogy a pocakjába kerüljön a mennyiség, addig üvöltés. És a mell nem egy egyentermelő egység, amiből egyenletesen ömlik a megfelelő mennyiségű tej. Dehát aki nem akar megdolgozni érte és nem türelmes...

Szóval sok kitartást, és menni fog hidd el!!!

2008. dec. 4. 01:00
 13/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszi aranyos vagy!

Hát igen mindenhol vannak problémák:-)))

Mi most már ott tartunk h végre sikerült 1 tápszert elfogadtatnom vele-de nem hypoallergén,viszont adható!De mivel szeretnék szoptatni,anyatejjel táplálni piciny lányom,ezért azt csinálom,h este mindenképp kapjon anyatejet h napközben 1x v 2 x kap tápszert,a többi szopi!Naaaa és hát itt jönnek a további "gondok" ! Kislányom nehezen tud ráérezni a cumisüvegből evésre!% féle cumit megpróbáltunk míg végre 1 hét múlva úgy fogadja el h leteszem az ágyra lefekszem mellé és belenyomom a szájába,de először nem érzi majd addig mozgatom míg elkapja a "fonalat" néz a szemembe és végre sikerül ennie belőle:-)))

Ez van,a lényeg h ne éhezzen ,legyen a pocakban és nyugi van akkor:-)))

Kitartás neked is!

Jahh és én is fejem ezerrel a mellem,meg mindent megteszek h tudjam anyatejjel táplálni:-)))

2008. dec. 4. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!