Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Muszáj a hypoaller...

Mit tegyek? Muszáj a hypoallergén tápszer?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van h kezd apadni a tejem és ezért meg akartuk próbálni a tápszert,BEBA ha start aktí-de abszolút nem kellett neki,próbáltuk 5 féle cumiból,kanállal,pohárból,meg nurofenes adagolóból,de SEMMI,csak üvöltött és már anniyra h be is aludt!Próbáltuk úgy h szopi után,szopi előtt de semmi!Majd kipróbáltuk másnap h egyáltalán a cumit elfogadja e (anyatejet raktam bele)-Megitta!Ezért másik tápszert váltottunk Milumil ha satrt aktív-de az sem kell neki!Ahogy megérzi az ízét üvölt!!!Majd rárakom cicire és megnyugvás!Ma vettunk sima Milumil 1-est amire rá van írva h újszülött kortól-és ez nem hypoallergén!szerintetek?Adhatom neki?Megpróbálhatjuk?

Amúgy szívem szerint csak szoptatnám és ezért keményen neki álltam fejni fejni,enni,inni,teát homeós bogyókat!Cici függő a kislányunk???!!!

Jahh és 2,5 hónapos!

2008. nov. 28. 09:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen picin jó hogy cicifüggő ill tudja hogy az anyatej jobb minta tápszer. Ha szoptatod nem fog elapadni a tejed. Szoptasd!!!! Egész nap ha az kell neki.
2008. nov. 28. 09:55
 2/13 A kérdező kommentje:

Okés persze csak az a gond,h rettentő mohó és addig van cicin nyugalom amíg a megszokott módon döl belőlem,de ahogy fogyóban van (látom h szopik-szopik-szopik,majd nyel,nem pedig szopik nyel)rögtön el kezd nyugtalankodni,"verekedni"ráncolni a szemöldökét és néha pityereg is!Ilyenkor átraktam a másikra ahol megint nyugalom ,de ott is kezdte előlről ahogy "kifogyott"!Próbáltam azt is h hagytam jó sokáig szopni de rettentően felhúzta magát h nem jött rendesen és nem lakott jól!

Amúgy ha van bőven tejem akkor volt h 8 perc alatt 160-at evett majd beájult a cicin:-)

2008. nov. 28. 09:58
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is azt tudom tanácsolni neked,mint ez előttem válaszoló:nem fog elapani a tejed,ha sokszor teszed cicre a babád!

Én is így voltam a lányommal,azt hittem,hogy nem elég a tejem,ezért szinte óránként szoptattam,és nagyon-nagyon sok folyadékot ittam!Most egy éves a kislányom,és még mindig szopizik!!

Ha elkezded a tápszert adni neki,akkor tényleg el fog apadni a tejed!Viszont ha tényleg ez az érzésed,és a súlya sem fejldőik megfelelően,akkor a doktor tud segítséget adni,hogy melyik tápszer a számára megfelelő!

Kitartás neked,és meglátod,meg lesz az eredménye!!:-)

2008. nov. 28. 10:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Csak mit csináljak ha így begurul a cicinm ert nem úgy jön neki!Meg nem is tudnám adni óránként,mert alszik v épp még tele a poci és nem igazán kell neki!A tápszer nagyon végszükség-csak szeretnék megnyugodni h ha esetleg ne elég a cici akkor van hova nyúlnom!

Dokival már beszéltünk de ő csak a hyppoallergént javasolta!De hát én is tápszeres voltam,és élek itt vagyok:-))és akkor tuti nem volt 2 félénél több-és tuti nem volt hypoallergén!!!!!

2008. nov. 28. 10:10
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Én azt tudom mondani,h akkor adj neki cickót,amikor kéri.Igenis dolgozzon meg a laktató hátsó tejért is.8 perc alatt 160?Az igen.

Szóval kitartás,és nem lesz semmi baj,ha 1-2szer éhesebb egy nap,és azzal se törődj,ha nem sikeredik kitartani a 3 órát.Arra figyelj,h hátsó tejet is egye meg.A tápot meg azért nem szereti,mert más az íze,és még valami,hiába a szupermodern cumisüvegek,a cumizavar így is kialakulhat,és akkor nem fogadja el a melled.Főleg ha így is balhézik,h nem ömlik a szájába a tej.

2008. nov. 28. 10:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia! Mi is 5 hónaposak vagyunk és a dokival íratam fel BEBA ha start aktívot( éjszakára, mert állandóan felébred) és mi is mindenhogy próbáltuk de nem akarta meginni. Valaki adhatna olyan tanácsot is ami nem szoptatós, hanem amivel megissza a tápszert.

Mindenki csak azt tudja tanácsolni, hogy szoptatni- szoptatni de ha már egyszerűen éjszaka elviselhetetlen ahogy tépi a cicim meg morog hozzá, akkor mi van???

Nem hinném, hogy olyan rossz lenne a tápszer.

2008. nov. 28. 10:55
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 9 hósan is tépi éjszaka és morog hozzá. És akkor mi van? Ha annyira tápot akartok adni adjátok, de nem kellene.
2008. nov. 28. 10:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám koraszülött lett, másfél hónapig tudtam csak neki anyatejet adni, utána a Beba HA Start Aktívot kapta. Szerencsére semmi gondot nem okozott neki, hogy megegye, de nekünk is mondta a gyerekdoki, hogy ezt nem szokták szeretni a gyerkőcök. Nem hiszem, hogy hatalmas probléma lesz abból, ha kipróbálsz olyan tápszert is, ami nem hypoallergén. A tápszeres időszak vége felé egyszer mi is kipróbáltunk másikat, nekünk viszont nem jött be, mert elkezdett kipirosodni a szája körül, pöttyösödött a bőre, tehát allergiás lett rá. Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy ha nem fogja bírni a másik tápszert a babád, akkor azt úgyis észre lehet venni rajta, rögtön abba is kell hagyni, nagyon hamar elmúlik az allergiás reakció. A helyedben viszont előbb én erőltetném a gyerekdokinál, hogy megpróbáltad mindenhogy, nem akarja megenni ezt a fajtát, szeretnéd, ha megpróbálnátok a nem hypoallergént. Azok közül meg aztán van bőven ízesített fajta is, biztos ízleni fog neki valamelyik.

2008. nov. 28. 11:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ahogy olvastam az írásod, teljesen magamra ismertem. Uaz a probléma, uaz a kétségbeesés. Ha nem lakik jól a babád, a tanács: akkor is szotass. Ha ideges attól, hogy nem jön a tejci: akkor is szoptass. Ha sír éjjelente, mert kevés a tejci: akkor is szoptass. Ha leesik a fejed a fáradtságtól, mert már megpróbáltál mindent, és akkor is nyűgös a babád, akkor is szoptass. Mert -bocsánat a fogalmazásért,- nem mindenki tejcsárda. Már én is eljutottam oda, hogy a doktor bácsijának sem mondtam meg, hogy pótolom a kajáját tápszerrel. Ugyanis a végén bennem keltett lelkifurdalást, én meg már a depi szélén álltam, ahelyett, hogy boldoggá tett volna a babám.....Én örülni szeretnék a gyermekemnek, nem a szétmenni idegileg a szoptatás miatt. Ha nem elég a babámnak a tejem, akkor igenis pótolom tápszerrel, és élvezem, hogy utána JÓLAKOTTAN GŐGICSÉL. Ennyit a szoptatásról. A kérdésedre azt mondom, hogy a mi babánk egyszer sem ha-s tápszert kapott, hanem már 2 hetesen is Mildibé 1-est adtam neki, amit gond nélkül elfogadott, és semmi probléma nem volt vele. Most 2 hónapos, és 1,7 kg-ot hízott már a kórház óta. Szép, formás kisbaba, mindig elégedett, alig sír. Szerintem ne görcsölj a szopin, ez a tápszer pedig nem keserű, már majdnem hogy finom:) Szerintem. Tudom ajánlani. Szép napot!
2008. nov. 28. 11:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs allergiás a családban akkor nem muszály a HA-s tápszer,a nem HA-s tápszerek nem keserűek probáld meg hátha azt elfogadja,ha elfogy a tejcsi muszály valamit adni neki.Én is kiegészitettem tápival az étkezéseket inkább tápszer,mint egy éhesen üvöltő baba.
2008. nov. 28. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!