Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » HA-s tápszer helyett simát...

HA-s tápszer helyett simát lehet adni? Mit jelent, hogy hypoallergén?

Figyelt kérdés
8 hónapos a babám, kb. 1 hónapja kell az esti szopit kiegészíteni tápszerrel. Eddig azt használtuk, amit még annak idején kiváltottam vésztartalékba, ez nestlé beba ha start. Most vettem a dm-ben kuponra nestlé beba 2 pro-t, mert úgy emlékeztem, hogy a gyerekorvos is ezt írta fel. Aztán láttam, hogy ő HA-t írt ugyanebből. Inkább váltsam azt ki, vagy adhatom a nem HA-t? Mi a különbség? Esténként kb. 50-80 ml-t szokott szopi után inni a babám pótlásként. Köszi a válaszokat, és bocsi, de nem vagyok egy tápszerguru....
2010. aug. 4. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs tejallergia gyanuja,akkor ihatja a simát is nyugodtan,mivel a babád már 8hónapos,igy a doki néni azért irta lehet a H.A.-t fel nektek,mert 6hónapos kortól csak azt lehet receptre irni.

De ha nincs tejallergia gyanuja és nincs tejallergiás a családban,akkor nyugodtan adhatod neki a simát is.

Mi is csak egy doboz h.a.-t ittunk meg,nekem azt nem is nagyon szerette a babám,mert ilyen kesernyés az ize azoknak.Nálunk sincs allergiás a családban és ö sem allergiagyanus hál istennek!:)

2010. aug. 4. 15:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sincs tejallergiás a családban és a gyerek sem az, viszont a HA tápszertől nincs hasmenése, a simától meg egész nap...

A sima tápszer jobban hasonlít a rendes tejre, mint a HA, azaz a hipoallergén.

Úgyhogy mi visszaálltunk a HA változatra, pedig már 1 éves a kisfiam. Eszik joghurtot, sajtot.

Kérdezd meg a gyerekorvost mit javasol...

2010. aug. 4. 15:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy a hipoallergén kesernyés, ezért nem biztos, hogy a gyerek megissza.
2010. aug. 4. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!