Szerintem fontos hogy a védőnő meglepetésszerűen menjen családlátogatásra! Egyeseknek ez miért nem tetszik?
Ezzel sok családon belüli erőszak megelőzhető(lenne) de sok anyuka nem tartja fontosnak,gondolom azok akiknél minden rendben van de attól még ennek vonatkoznia kellene mindenkire általánosan.
Hozzánk is jött már így a védőnő és átlag rendetlenség volt,de ha egyszer így élünk akkor miért kéne mást mutatnunk?
Vélemények?
szerintem is jó, hogy csak úgy beállít! nem mondom, hogy kényelmes, de a mi védőnőnk értelmes, és ha látja, hogy épp indulunk vagy álmos a gyerekem, akkor nem zavar, vagy ha vendégek vannak például. nekem nincs rejtegetnivalóm, bár sokszor van nálunk is kupi és kosz is sajnos. a kivitelező kicsit átvert minket a kulcsrakész házzal, így amikor hazajöttünk a babával még nem volt járólap, festés, bútor a szobájában, nem volt konyhabútorunk... de sajnálom, ez van. azért nem purtiban élünk és ha éppen nem munkások járnak fel-alá, nyugodtan lehet enni a padlóról (hiszen a gyerekem is azt nyalja...)!
és bizony volt, hogy délután egykor még pizsiben fogadtam, és félre kellett tennem egy kupac vasalatlan ruhát, hogy le tudjon ülni, de ezen nem problémázott, mert mint mondta, másnál is előfordul, sőőőt még nála is:)
és igen, szerintem is az a jó, ha a tényleges mindennapi állapotokat látja, nem az "ünnepit"!
Én teljesen egyetértek a kérdezővel.Az egy dolog, hogy kupi, kosz van és ez esetleg kényelmetlen lehet.De ahol lakom egy másik védőnő, mindig előre megbeszélt időpontokba érkezett.Egyszer váratlanul betoppant épp azért mert a nagylányon látta hogy valami nem stimmel (5 éves).Állítólag a 4 hónapos pici lányhoz ment.Találkozott már a nagyobb lánnyal előtte 2 alkalommal és furcsállta miért olyan zárkózott , lehangolt úgymond kezelhetetlen.
Szerencsére csak a nagylányka volt otthon, kint játszott az udvaron, anyuka a sarki boltba ment.Addig pedig meg tudta miért olyan amilyen.
Apuka nem csak anyukával érintkezett, sajnos.
És hiába jó emberismerő valaki, az nem mindig 100%.
Hozzank mindig bejelentes nelkul jon, megszoktam, alapban nem zavar, foleg, hogy kosz amugy sem szokott lenni, max a szokasos rendetlenseg (egy 20 honapos es egy 6 honapos fiam van, a nagyobbik gyerek 5 perc alatt szetteriti minden jatekat es egybol a kupi latszatat kelti, de ez normalis).
Megis volt mar ket olyan szituacio, amikor kifejezetten zavart a meglepetese. Egyik alkalommal nem voltunk otthon, megcsak nem is a kornyeken, hivott mobilon es eleg neheztelve beszelt, merthogy o most kijott hozzank es mi miert nem vagyunk otthon. Kb mintha mas dolgunk sem lenne, csak varni, hatha jon valaki.
A masik alkalommal vendegeket vartam delutan, a reggelunk elcsuszott a nagyobbik gyerek miatt, a kicsi eppen fogzott. Nekem meg kellett foznem egy komplett vendegvaro ebedet, takaritani es esetleg meg magamat is rendberakni. Mindezt ugy, hogy a pici nyugos volt, 5 perc ringatas utan kb 10 percet volt el egyedul.
En zihaltan, leizzadva a konyha kozepen pucoltam a zoldsegeket, a hazban 100 fok, harom langon fott az ebed, az osszes szonyeg az udvaron, a nappaliban a padlo eppen szaradt, a pici aznap eloszor pont bealudt, ezzel megadva az eselyt arra, hogy talan sikerul mindennel vegeznem.
Es akkor csengetett a vedono.
Ebben a szituacioban a papat sem lattam volna szivesen.
Első vagyok
Engem nem azért zavarna hogy bejelentkezés nélkül jönne a védőnő,mert kosz van a lakásomban.Itt több anyuka is azt válaszolta,hogy nem zavarja a váratlan látogató,mert náluk mjindig tisztaság van.Jelentem nálunk is tisztaság van mégis szerintem az a normális ha időpontegyeztetés után jön.Még a rokonok is.Én se állítok be sehová hívatlanul.
Másodsorban a családon belüli erőszak nem így fog kiderülni:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!