Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szabadulhatnék meg a...

Hogy szabadulhatnék meg a védőnőtől?

Figyelt kérdés

Állandóan ránk töri az ajtót, arra nem képes, hogy előre szóljon, hogy jön. Egyszer már mondtam neki, hogy ezt maximum a rokonaimnak nézem el, rá sem hederít.

Egy értelmes tanácsot nem kaptam még tőle, állandóan össze-vissza beszél. Köteles vagyok tartani vele a kapcsolatot?

2010. aug. 7. 07:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Az is a dolgai közé tartozik hogy váratlanul ellenőrizzen... Én csak egyszer szóltam a védőnőnknek, hogy jelezzen, azóta mindíg szól. Sajnos nem mindegyik ilyen, próbáld szép szóval, hátha meghatja, vagy ne nyiss ajtót mikor megy, és utána ha megemlíti hogy járt nálatok, mond neki hogy telefonáljon előtte mert sokat jöttök-mentek és nem biztos hogy otthon lesztek.
2010. aug. 7. 07:47
 2/14 anonim ***** válasza:
80%

Igen, szóval többek között váratlanul IS kell ellenőriznie, hiszen akkor derül ki, hogy valójában hogyan is gondozod a kicsidet. Ettől függetlenül nem szép tőle, ha sosem jelzi előre az érkezését. A mi védőnénink talán kétszer jött váratlanul "éppen erre jártam" indoklással. Én sem kaptam soha használható tanácsot, a nagy semmiről - leginkább a saját unokáiról - beszélgettünk kb.fél órát, majd távozott. Egyszer megelégeltem és egyszerűen úgy tettem, mintha nem lennénk otthon. És legközelebb is és azután is. Rászokott, hogy telefonon megkérdezte, hogy minden oltásunk rendben van-e (a kis cimkéről az oltási könyvből a számokat bediktáltam neki) és kész.

Először próbálj vele szépen beszélni, mondd el neki kedvesen, hogy téged feszélyez, hogy mindig váratlanul jön hozzátok és kéred, hogy máskor jelezze előre, ha jönni akar - elvégre már úgyis látta, hogy hogyan éltek. Ha ebből nem ért, néhányszor egyszerűen ne engedd be és mondd, hogy nem voltál otthon.

2010. aug. 7. 08:00
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

Elég macerás lemondani a védőnőről:

[link]

Szerintem próbálj keresni másikat, ha van a közelben és elvállal.

2010. aug. 7. 08:03
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Engem soha egyik védőnő sem "ellenőrzőtt" váratlanul.Miért kéne "meglepnie"?

Normális,kommunikatív anyuka-védőnő kapcsolatban megbeszélik az időpontot és kész

2010. aug. 7. 08:07
 5/14 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem pedig szükséges a "meglepő" látogatás...sok csecsemőbántalmazás és halál előzhető meg!!
2010. aug. 7. 08:18
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

A "meglepő"látogatást tartogassák azokra a családokra ahol nem megfelelőek a körülmények, ahol 15 éves lány szül, ahol 6 gyerek van...stb! Szerintem azt lehet látni már nagyon hamar, hogy ki az aki nem igényli a "betörést" és akinél nincs is erre szükség! Az én védőnőm is jött bejelentkezés nélkül, sáros lábbal végig megy a lakáson (fehérek a szőnyegek) és 1 órán át beszél a semmiről!

Én meg pont nem vagyok itthon amikor ő jön és tehet egy szívességet ha nem tetszik neki!

2010. aug. 7. 08:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó. Saját tapasztalat hogy nem kimondottan azoknál van probléma akiket felsoroltál. Egyik ismerősömék nagyon jó körülmények között élnek,luxus kivitelű ház, luxus autók,medence, külföldi nyaralások. Náluk kiborult a bili a lányuk egy éves korában. Bezárták a szobába, napokig nem néztek rá stb... Amikor is a védőnő nem bejelentéssel érkezett mint előtte szokott. "lebuktak" és elvették tőlük a gyereket.
2010. aug. 7. 08:46
 8/14 A kérdező kommentje:

na igen, jöjjön egyszer váratlanul, habár szerintem totálisan felesleges, amikor már látta párszor, hogy minden körülmény rendben van nálunk. Tegnap nem voltunk itthon amikor jött, erre bedobott egy cetlit a postaládánkba ezzel a szöveggel:

"hétfőn jöjjenek be státuszra". nekem ez a stílus sem jön be, mert nem vagyok a kutyája hogy utasítgasson. Na jó.. ezt már csak azért látom így, mert nagyon felbosszant ezzel az állandó váratlan megjelenésével...

Az a része érdekelne, hogy köteles vagyok-e egyáltalán tartani a védőnővel a kapcsolatot? Mi kötelez erre? Akár nagyon szívesen gyermekvédelmi ellenőrzésnek is alávetem magamat, csak tűnjön el az életünkből ez a nő. Már csak azért is, mert most is babát várok, így még jó sokáig nem szabadulok tőle...

2010. aug. 7. 08:49
 9/14 A kérdező kommentje:
köszi a linket, ezen már el lehet indulni!
2010. aug. 7. 08:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Na a problémás családokhoz pont nem fog eljutni. Van egy ismerősőm aki családgondozó, ment ki balhés családhoz-16 éves lány 2. gyerek-leültették az utcán lévő kanapéra, mellé a potrohos nagypapa, neki elmondhatta a tanácsait, megígérték majd elmondják a lánynak.:-))))Csak a normális családok felett van "hatalmuk".
2010. aug. 7. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!