Szerintetek indokolt a Dévény torna?
Egy hét múlva 3 hónapos a kislányom. Már fogja a játékokat, nagyon szépen elvan a játszószőnyegen. Mosolyog, nevet, gögicsél. Ha felveszem kézbe, tartja a fejét. De sajnos ő kezdetektől utál hason lenni. Eleinte azt gondoltam azért mert picit ducibb és nyomja a hasát ezzel. De már egy jó pár napja nem látok változást. Hiába próbáltam a hason töltött időt növelni, annyit tud, hogy kb 2-3 percig elvan nem sír. A fejét csak az egyik irányba fordítja. Nem emeli fel és nem fordítja át, és alkarra sem támaszkodik.
Én úgy gondolom hogy szerintem ez nem teljesen jó így.
Az első gyermekem imádott hason lenni, így nincs ilyen jellegű tapasztalatom, hogy mi van ha valaki nem szeret.
Szerintetek? Illetve milyen gyakorlatot tudnék vele csinálni ami segíti hogy fel tudja emelni a fejét?
Nektek hogy volt ez a saját babátoknál?
Köszönöm!
Úgy gondolom most a 3 hónapos státuszon megbeszéljük, de szerintem egy alkalommal is tud segíteni ha kell, ha nem akkor meg tud tanácsolni vmit, meg nyugtatni.
Előző hónapban még mindent csinált amit a doktornő /védőnő kérdezett. Így most fogom velük ezt megbeszélni
Mikor kopik már ki ez az egyből Dévény a köztudatból?
Előbb NEUROLÓGUS!
A Dévényes NEM orvos!
Ha olyan probléma van, aminek árt a Dévény, mert van olyan és a Dévényes jól megkezeli, mert ahhoz nem ért, hogy a idegrendszeri sérülést felismerje, beláthatatlan kárt okoz. Pl: egy SMA-nál
7, és szerinted csak akkor ellenjavalt? Nem.
Neurológus dolga megállapítani, hogy kell gyógytorna vagy sem és melyik típus javasolt, mert ezerféle van, nem csak a passzív Dévény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!