Mi van akkor, ha nem engedem be a védőnőt az első hat hétben, kivéve, amikor hazaertünk és kijön a háziorvossal?
Új védőnő van egy éve és egyszerűen komolyan elviselhetetlen, most szültem, de egyszerűen a sírás kerülget, hogy ha hazamegyünk, engedjem be minden héten.
Mi van, ha nem engedem be?
Komolyan kikészít.
Pakol maga utan a nagyobb, de csak este, az esti meseles elott lesz rend, mert nappal elovesz tobb jatekot is, errol nem tudtam leszoktatni.
Mondjuk nem tudom, most mi lesz, lesz-e feltekenyseg, meg fel akarja-e majd hivni magara a figyelmet ezzel-azzal, stb.
Nézd, ha nem engeded be, ő jelent, utána a gyermekvédelmisnek kell hivatalból bacctatnia, ami havi három találkozást jelent. ÉS a védőnőt.
Családsegítő vagyok, van egy ilyen védőnőnk, minden fasságért nyomja fel az olyan családokat, ahol minden oké (pl kapcsolatban vannak régi lakóhelyen a nagyobb gyerekével), de az új jogszabályok alapján nincs mit csinálni. Megértjük az anyukákat, de csak azt tudjuk mondani, nyelje be, bírja ki. És minket is az ezutáni kapcsolattartás miatt...
Vesszél össze vele, és akkor majd nem fog órákig ott maradni, hanem csak a kötelezőket letudja, azután elmegy.
Ha nem tetszik neki a rendetlenség, mond neki, hogy jöhet takarítani.
Én is összevesztem a védőnőkkel, mert túlságosan kiakart oktatni bennünket. Onnantól kezdve, visszavett az arcából.
Írtam, hogy besegit a férjem, fozni is sokszor főzött, ott a kritikus 27-34. hét között, mert szeret is amúgy főzni.
De a lepény is elkezdett valamiért hamar oregedni, a baba le volt maradva emiatt, szoval engem tenyleg nem erdekelt most, hogy hogy néz ki a ház. Idegesek voltunk először a koraszülés miatt, aztan mega baba pici sulya miatt.
Ezzel is kiosztott, hogy nem eszek rendesen, hasam sincs, miattam van az egész. A nagylanyunkkal sem volt semmi hasam, ő mégis normál sullyal született, 3,5 kg, ott minden rendben volt.
Nagyon kiakadtam, meg rosszul esett, hogy engem ostoroz.
Hat, akkor beengedjuk, majd fogadja a ferjem, en meg bevonulok a szobaba aludni/szoptatni/fejni.
Köszönöm a válaszokat!
Mi a jó fenéért kellett ennyiszer leírni, hogy segítsen a férje is? Azzal kezdte világosan, hogy a férje segít neki! Komolyan nem értem...
Engedd be nyugodtan, én azt mondom, ha értelmes ember megérti mi a helyzet, nyilván nem veszélyezteted a babát, azért hogy rend legyen, neked pihenni kell, amennyit tudsz. Amúgysem lehet akkora rendetlenség, ha a férjed esténként segít.
Ha meg hülye és nem érti, le kell ***, beengeded, mondja amit akar, aztán mehet is.
Megértem, hogy nem lesz hozzá kedved, de sajnos ki kell mennie, viszont fogadhatja apuka is szerintem.
Próbáld meg elengedni ezeket a bacctatásokat. Nálad nem első baba, talán könnyebb, hiszen tudod, hogy jó anya vagy. Első gyerekes anyukánál láttam olyat, hogy hasonló védőnő annyira kikészítette a hasonló beszólásokkal (a jól fejlődő, de alapból kisebb baba kapcsán folyamatosan megalázta, hogy mit eszik, biztos szar a teje, meg hasonlók), hogy pánikrohamai lettek és kórházba került depresszió miatt (erre szintén közölte a védőnő, hogy olyan nincs, ő nem lehet depis, az kijött volna a szülés után...), a baba meg feleslegesen lett tömve tápszerrel, meg az állandó görcs, hogy nem eszik eleget. Mire egy kórházi tanácsadó máshol rendbe rakta a dolgokat, addigra már hatalmas károkat okozott.
Szóval, csak arra akartam kilyukadni, hogy ne hagyd magad befolyásolni, jó anya vagy és semmit nem csináltál rosszul! Néha történnek ilyenek, de hálistennek mindketten jól vagytok, és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!