H1N1 mellékhatása? Tegnap mondta anyu, hogy a barátnője lánya 2 hónapja szült meg. A terhesség alatt megkapta a H1N1 elleni vakcinát.
Szerintem biztos hogy nem..ez valami genetikai probléma lesz...
Mi is megkaptuk az oltást, a lányomnak szerencsére semmi baja, sőt iszonyat okos és nagyon jól fejlett baba.
Sajnálom hogy ilyen történt velük, hatalmas fájdalom lehet..nagyon sajnálom a picit.
Sajnálom én is őket nagyon...és a lehető legjobbakat kívánom nekik!
Én is kaptam oltást és szerencsére minden rendben van, szóval szerintem sem az oltás az okozó.
1 ső vok: de az nem lehet a h1n1-től mert ennek a vakcinája nem betegít meg mint a rendes influenzáé....
lehet elkapott szegény vmit terhesség alatt...esetleg volt lázas beteg?
Ugye biztosat talán senki nem tud mondani...mi csak találgathatunk....de sztem nem az injekció az oka...vmi más úton kellene elindulni.
Még ha annak is lenne a mellékhatása, nem hiszem hogy be fogják tudni bizonyítani. Nem is hagynák szerintem, hogy az derüljön ki, hogy az oltás mellékhatása... Tartok attól, hogy nagy üzleti bukta lenne egyeseknek!!
Én nem oltattam be magam, mert féltem, hogy a babával történhet valami! Valahogy nagyon szkeptikus vagyok e téren, hogy kitalálnak valami újat, és pár hónap tesztelés után azt mondják, hogy semmi mellékhatása nem lehet. És honnan tudják, hogy nem hónapok vagy évek múlva lesz valami nem kívánt mellékhatás? Persze ezt nem igazán lehet bizonyítani, ugyanúgy mint a korai hozzátáplálás vagy 6 hónapig csak szoptatás. 4 hónaposan lehet nincs semmi baja a babának, de lehet, hogy 30 évesen alakul ki nála allergia (amiről győzze valaki bebizonyítani, hogy mitől alakulhatott ki...). De az is lehet, hogy egész életében semmi baja nem lesz. Elég sok a bizonytalanság ezekben a dolgokban szerintem. Én ezek miatt a bizonytalan tényezők miatt nem oltattam. Pedig az utolsó napokig BKV-ztam terhesen...
Szerencsére nem kaptam el a vírust, és a babám is teljesen egészséges.
Nagyon sajnálom azt a kisbabát, és remélem minden rendben lesz vele!
Nagyon sajnálom szegényt...
Nyilván azért tömik nyugtatókkal, mert ha ébren van, üvölt. Borzasztó...
Én is megkaptam az oltást és az egyik fórumon, ahol egy 1.5 éve összeszokott csapat van, ott is 16 kismama. Minden gyermek egészségesen született szerencsére Hála Istennek.
Nagyon sajnálom a babát, de szerintem nincs összefüggés, csak ilyenkor a szülőket megnyugtatja, ha rá tudják valamire fogni a betegséget. :((( Kitartást nekik.
Borzasztó, nagyon sajnálom!:((( Ez tragédia!
Szerintem, nem fog kiderülni, hogy mitől alakulhatott ki a betegség. De jobb lenne, ha egy gyerekorvost kérdeznél meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!