Hogyan tudnam a kicsi fiam szeparacios szorongasat "kezelni"?
Szinte uígy volt velünk is, hasonló korú babám pár napos nyaralás után lógott, csimpaszkodott egész nap. A játék is fél kézzel ment, mertz a másikkal kapaszkodott belém. Pár hét alatt szerencsére feloldódott. A következőket csináltuk:
rengeteg kukucsjáték (őt takartam el finoman, vagy én bújtam el egy kendő mögé, v a fal mögé),
mindig mondtam ha el kell mennem h ide v oda megyek mindjárt jövök, és hamar visszajöttem, és ekkor megismételtem, h látod, itt is vagyok,
sosem surrantam ki a szobából,
átmentem a másik szobába és úgy beszéltem hozzá vidám hangon, h nem látott,
és igyekeztem megőrizni a vidám, nyugodt hangot akkor is ha már üvöltött, mondtam h nincs semmi baj, anya nem hagy itt, csak van egy kis dolga, nem kezdtem el sajnálkozva beszélni vele,
és amint láttam h pl játék közben eltávolodik, finoman a háttérbe húzódtam (persze eleinte pár perc után keresett, de csak meg kellett fordulnia, odajött, megöleltem, és bíztattam h játszon tovább)
Nagy türelem kellett hozzá, az üvöltésekhez sok lelkierő, de sikerült, legalábbis ez a hullám elcsitult! :)
kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!