Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » GYES-betegség? Meddig tervezte...

GYES-betegség? Meddig terveztek otthon maradni?

Figyelt kérdés
A gyerekem 8 hónapos, természetesen még nem adom be bölcsibe, de egyre többet fantáziálok, hogy újra dolgozzak. Ő az első gyerekem, és szülés előtt azt gondoltam, hogy 3 évig itthon maradok, ez majd gyorsan 2 évre redukálódott az agyamban, és most már az 1 éven gondolkodok. Közben tudom, hogy akkor még alig fog tudni állni meg lépkedni, meg szüksége lenne rám.... De iszonyat vonz már vissza a meló. Más is van így? A kérdés nem provokáció. Mikortól normális, egészséges a visszamenetel? (szerintetek)
2010. aug. 5. 15:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Én pont az ellenkezője vagyok:-) Most mentem volna vissza szeptembertől de januárra várjuk a tesót. Én örülök hogy maradhatok itthon. Intenzív osztályon dolgoztam az elmúlt 10 évben jól esik egy kis pihi:-) fizikailag és szellemileg is.

És babákat látok nem halottakat (bocsánat).

De ha téged vonz vissza a meló akkor Neked kell döntened mész vagy nem. Bár a meló megvár a babád hamar felnő!!

2010. aug. 5. 15:29
 2/17 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva vagyok ezzel de mindegy, én is és mindenki más is meglepődött mennyire nem hiányzik a meló.De szerintem teljesen mindegy nincs olyan, hogy mikortól normáli onnan amikor úgy érzed, a gyerek is megérzi, ha te nem érzed jól magad és akkor mindkettőtöknek rossz.
2010. aug. 5. 15:33
 3/17 anonim ***** válasza:
Én 2 évig tervezném itthon maradni, de úgy döntöttünk, hogy jöjjön jövőre vagy utána évben a kistesó. Most 6 hós az első babánk:)
2010. aug. 5. 15:36
 4/17 anonim ***** válasza:
Én sem vágyom még vissza a munkába. Élvezem az itthonlét minden percét a 10 hónapos kislányommal. Mi úgy beszéltük meg (itthon, és a munkahelyen is), hogy a babám 2 éves kora után megyek vissza majd dolgozni.
2010. aug. 5. 15:36
 5/17 anonim ***** válasza:
Én sem vágyom vissza, a bébimmel lenni a világon a legjobb dolog. Inkább dologozk itthonról éjjel, hogy legyen elég pénzünk a gyes mellett. Nem fogom bölcsibe beadni. Ha megteheted, akkor menj vissza 4 órába, akkor dolgozol is, meg otthon is vagy. Szerintem egy pár évig az jó megoldás lehet egy pici mellett.
2010. aug. 5. 15:38
 6/17 A kérdező kommentje:
Ez a 4 óra nem is rossz ötlet!
2010. aug. 5. 15:44
 7/17 anonim ***** válasza:
Megértelek! Én több, mint 4 éve vagyok itthon, nagyon hiányzik mára munka. Így a kicsi megy a bölcsibe (22 hónaposan), én pedig vissza dolgozni. Nagyon szeretem a fiaimat, de meg kell érteni engem is, kell már a másfajta közeg, ahol nem csak a gyerekekről van szó. Bár nem egy nőies, anyukáknak való munkám van, vállalom két gyerek mellett is, hogy 100%-ban teljesítek.
2010. aug. 5. 15:46
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha minden jól megy, én kivárom a két évet, de addig még sok minden változhat. Most 8 hónapos a kisfiam, hívtak már vissza engem is 4 órásba is dolgozni, egyelőre nem bántam meg, hogy inkább a babázást választottam.

De ha az anyagi helyzetünk indokolni fogja, akkor bizony visszamegyek akár már ha 1 éves múlt is. Azért az az egy év szerintem mindenképp kell itthon a babával, én örülök, hogy láthattam a kisfiam első próbálkozásait stb.

De nem vagyunk egyformák, van olyan ismerősöm, aki már pár hónap után visszament dolgozni, ez teljesen emberfüggő, szerintem semmi elítélendő nincs benne.

2010. aug. 5. 15:47
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy vagyok vele, hogy dolgozni dolgozhatok még életem végéig, de a lányom minden napja egyedi. Nem értem hogy ezt más miért nem így gondolja. Én a helyedben 2 évig otthon maradnék, dolgozhatsz utána is, miért nem élvezed ki a babás időszakot!
2010. aug. 5. 15:57
 10/17 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy ilyen kicsi csak egyszer lesz a fiam, minden nap rácsodálkozom, hogy mennyit fejlődik, ügyesedik. Nincs az a munka, ami megérné ebből a kár egy percet is kihagyni:)

Igaz, hogy hiányzik a felnőttársaság, és kéne egy kis agytorna is, mert lustul az agyam, de nem izgat. Dolgozhatok még legalább 25 évet, viszont babázni csak ez a kettő van:)

2010. aug. 5. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!