Ha szoptatós anya napi 2 erős kávét iszik, attól lehet rosszalvó a babája?
Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 15:07
1/7 anonim válasza:
Lehet, mert a koffein átmegy az anyatejbe, és a babánál ugyanúgy élénkítő hatása van.
3/7 anonim válasza:
Egyet értek az első válaszolóval. Ráadásul a baba fejlődésére is károsan hathat.
4/7 A kérdező kommentje:
Én vagyok az az anya, terhességem és szoptatás ideje alatt azt mondták a védőnő és a dokim, hogy max 2-t ihatok. A lányom nem aludta át az éjszakát, nappal pedig csak fél órákat aludt. Most elhagytuk a szopit, 1 éves, és átalussza az éjszakákat, és nappal is jobban alszik. Ezért merült fel bennem. Ngyon remélem, hogy nem okoztam bajt, szépen fejlődik, ügyes baba amúgy.
2010. aug. 5. 15:27
5/7 anonim válasza:
Én iszom napi két feketekávét, és teljesen jól alvó babám van. Az első pár hétben mellőztem, de gyerekorvost megkérdeztem, azt mondta igyam nyugodtan. Annyi másnak van nagyobb koffeintartalma, mint a kávénak. Tea, cola... De ha aggódsz, kérdezd meg a gyerekorvost, én a mienkben tökéletesen megbízom :)
6/7 anonim válasza:
Nem hinném, h a kávé... Ő most jutott el ide, h átalugya az éjszakát. Barátnőmnél is így volt, 1 éves koráig várt erre, mellette csak mackókávézott, amiben ugye nincs koffein.
Én napi 2 erős omniát iszom, a fiam 1 hete átalussza az éjszakát, és napközben is minden evés után 40-90 percet alszik. Most 9 hetes, anyatejes.
7/7 anonim válasza:
Szerintem biztos, hogy a kave ivasa negativ hatassal van a babara. Elmeselem, ami velem tortent tegnap. 120 km-re lakunk a varostol egy faluban (nem Mao.) Este mikor indultam haza (en vezettem), olyan fel 8 korul, a varos hataraban gyorsan megittam egy kavet. Hazaertunk, gyereket rendbeszedtem, furdes, pizsama, kaja (tapszer) es alvaskent megkapta a cicit. 7 honapos egyebkent. Cicizett, amibol persze tejcsi is jott meg o meg mohon eltuntette. Ezek utan a lanyom, aki 3 honapos kora ota seperc alatt elalszik cicin, es este 10 elott mar az agyaban alszik edesen es atalussza az ejszakat, tegnap este meg ejjel fel 12-kor is virgonckodott, jatszott es esze agaban sem volt aludni. Vegre nagy nehezen ejfel korul elaludt es reggel 6-kor ugyanugy fenn volt, mint altalaban barmikor. Amiota megszuletett, altalaban csak reggel ittam/iszok kavet, de tegnap a 120 km levezetese miatt este is ittam. Szerintem a kave miatt nem aludt el idoben. Tehat ha rosszalvo nem is lesz a baba, de biztos befolyasolja az alvokajat, kevesebbet alszik napkozben, vagy este kesobb alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!