Elneveznétek a gyereketeket egy szeretett személyről, aki tragikus körülmények között, fiatalon halt meg?
Én adnám, sőt a terv eleve ez volt. Tetszett az a név, így pedig úgy éreztem tiszteleghetnék az elmúlt barátság felé. Csak aztán ellenkező nemű gyerekünk született. Így nem kaphatta azt a nevet.
Ezt mindenki máshogy fogja fel, kár erről idegeneket megkérdezni, mert később úgy sem meselgeted hogy miért azt a nevet kapta. Nem fog vele azonosulni és te se fogod vele azonosítani.
9!
Azért adná, mert egy szerette neve, aki elhunyt. Ergo épp nem akar tőle elvonatkoztatni.
3 éve halt meg a bátyám, 38 évesen, öngyilkos lett.
Megfordult a fejemben, hogy ha születik még egy fiam (van már egy 4 éves), akkor megkapja a nevét, de csak második névnek. De végül lányom lett, így ezt nem kellett komolyabban foglalkoznom ezzel a kérdéssel.
Én nem adnám.
Te mit éreznél, ha kiderülne, hogy kiről kaptad a neved? A gyereknek nem jelent az a személy semmit. Inkább mesélj róla történeteket, hogy tudja ki volt, így is lehet tisztelegni előtte.
Az én nagymamám anyám gyerekkorában halt meg fiatalon, rákban. Sosem ismertem, de anyám elmondása szerint nagyon jó ember volt, sokan szerették. És örülnék, ha a nevét kaptam volna, nagyon szép neve volt. De a másik oldali nagymamám, vagy akár anyám nevét is szivesen viseltem volna. Helyette kaptam egy nevet, ami nincs a családban. A jelentése ronda, a hangzása (számomra) még rondább. És miért ezt kaptam? Mert csak.
Szerintem könnyebb elfogadni egy nevet, még ha esetleg nem is tetszik, ha valaki emlékére, tiszteletére kapom. Legalább lenne valami érzelmi töltete, jelentése.
Amúgy van egy cikk a neten, hogy Ben Affleck második neve miért Géza. Ott elmondja, hogy gyerekként csúfolták a Géza név miatt, és mikor panaszkodott a szüleinek, meséltek neki a magyar barátjukról, aki után kapta. Ezután már büszkén viselte a nevet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!