Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elneveznétek a gyereketeket...

Elneveznétek a gyereketeket egy szeretett személyről, aki tragikus körülmények között, fiatalon halt meg?

Figyelt kérdés
Adnátok a nevét? Nem lenne rossz érzésetek? Közeli ismerős, családtag, barát esetén?
2020. aug. 25. 22:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%

Ha rossz történt vele, akkor nem adnám bármennyire is szerettem. Pl. öngyilkos lett, akkor ha nem is tudatosan, de ott lenne a hátsó gondolataimban, hogy nehogy megismétlődjön.

Ha 100 évig élt és boldog volt, én is szerettem és tetszik a neve, akkor adnám. Vegülis csupa jó dolgot tudok a névhez társítani.

2020. aug. 26. 11:11
 22/26 anonim ***** válasza:
64%
Nem adnám. A gyerek egy külön egyéniség, én mindenképpen "saját" nevet szeretnék neki. Tehát olyat, ami nincs a közeli családban. Az, hogy ráadásul egy tragikusan elhunyt emberről is van szó, még rosszabb.
2020. aug. 26. 14:19
 23/26 anonim ***** válasza:
50%

Nekem középsuliban volt egy fiú osztálytarsam. Imádtam, mintha bátyám lett volna. Középsuli után is tartott a "kapcsolatunk". Igaz őt pestre szólította a suli, majd a munka, én maradtam vidéken, de minden héten, max 2héten ha csak egy kávéra, de összefutottunk.

24évesen egy motorbalesetben meghalt. Egy részeg sofőr leszorította az útról, esélye nem volt túlelni. A temetésén megfogadtam, ha fiam lesz, rola fogom elnevezni.

Másfél éves a fiam, a második nevét "tőle kapta"

2020. aug. 26. 14:21
 24/26 anonim ***** válasza:
33%

Én is a nagymamámról kaptam a nevem, anyukám gyerek volt még, mikor meghalt. Nekem nincs vele bajom, meg már így 30 év alatt inkább a sajátomnak érzem. Mondjuk a másik nevemet használom.

A terhesség alatt meghalt egy nagyon közeli barátom. De nem neveztem volna el róla a gyerekemet. Nem akarok minden nap elszomorodni, ha a gyerekemre nézek.

2020. aug. 26. 14:36
 25/26 anonim ***** válasza:
38%
Nomen est omen, a név kötelez, ne egy ilyen tragikus sorsú emberrel legyen már a gyerekemnek közös pontja.
2020. aug. 26. 16:22
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem adnám viszont a kedvenc tanárom nevét adnám neki😉
2020. szept. 8. 15:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!