Mit gondoltok arrol, hogy egy anyuka tobb idot tolt a kutyaval, mint az ujszulott babaval?
A testveremrol van szo, napi 3-4 orat setaltatja a kutyat, amit eddig max 2 orara vittunk le. Olyan mint ha menekulne a kisbabajatol. Ilyenkor mindig. Ferje vagy en es anyu vigyaz a babara. De minden aldott nap lelep delutan 2 orakra, es reggel/este is o viszi le a kutyat orakra.. pedig eddig nem is erdekelte..
Emellett termeszetesen hati legalabb 3x lemegy a boltba de akkor is ha semmire nincs szuksegunk.
Ha en viszem le reggel az ebet, akkor kepes meg utana levinni megegyszer. Nem ertem miert kell Allandoan masokra hagynia a gyereket.
Meg is mit tudok tenni?
Jajj, 11! 😂
Mert, aki nem roppan bele az x gyerekébe, nem hagyja el magát, meg megoldja a gyerek(ei) dolgait, az csakis "ősanya" lehet igaz?
Ezt magadtól sikerült leírnod, vagy ehhez is segítség kellett?
A nagyobbik gyerekemhez folyton ugraltam, a hatamra volt folyton kotve, egesz ejjel a mellemben a szajaban aludt, vagy a karomban ringattam, teljesen hatterbe szoritottam sajat magam, mondvan a gyereknek legyen jo, az a lenyeg. Pokoli idoszak volt. Depresszios is voltam a szules miatt, meg amilyen allapotban utana voltam testileg-lelkileg. Nem mentem sehova nelkule, meg az orvoshoz is vittem magammal.
A kicsinel mar kezdettol az apja is kivette mindenbol a reszet a szoptatason kivul, a covid+kulfold miatt csak a ferjemmel voltunk a ket gyerekre. Hazajottunk, most aki csak bevallalja a csaladbol par percre-par orara, mar kapja is meg. En jarok vasarolni is, es ha kutyasetaltas cinszoval megpattanhattam volna napi tobbszor, megtettem volna, ha a ferjem bevallalja, vagy ha lett volna masfajta segitseg, pl. nagyszulo. Es most meg depresszios sem vagyok. Jo, mondjuk, 3-4 orara azert nem lepnek le, de ha o viszont depresszios, akkor ertheto.
Baratnom bekerult a pszichiatriara, mert nem kert idoben segitseget. Na, onnantol aztan muszaj volt valakinek ellatnia a par honapos babat, be is lett fogva a csaladbol, aki epp tudott jonni. Es ennel lehetett volna meg rosszabb is, ok meg viszonylag hamar, kb. 8 honap alatt kilabaltak ebbol onnantol szamitva, amikor baratnom bekerult a korhazba.
Szoval en azt mondom, ha van, aki bevallalja a gyereket, es tud segiteni, akkor inkabb menjen, minthogy o is bekeruljon, mert akkor aztan nem napi 3-4 oraban nem lesz ott. Es igen, egyertelmuen a gyerektol menekul el, toltodik, csondre vagyik, ki akar szabadulni a folyamatos keszultsegi allapotbol, es valoszinuleg a gyerekkel valo kotodese is serulhetett a szules korul. Remelhetoleg ez idovel helyreall, de hosszu ido szokott kelleni.
Ha te nem akarsz, neked nem kotelezo vigyazni a babara, de tudd, hogy nagyon nagy segitseget jelentesz neki. Mennyi idos a baba?
Nem kell segítség, itt az anyák egyik fele le se szarja a gyereket, a másik halála közben is még szoptat nyilvánosan, és ha épp haldoklik 2 hétre még előre is főz a fagyóba, nehogy apa bármit is csináljon, meg mielőtt otthagyná a férje még megbeszéli vele és le is szpja (lásd a múlt esti kérdésre adott válaszokat).
Nincsenek itt normális középutas anyák, akik elmehetnek 2 órát sétálni a kutyával anélkül, hogy elvennék tőle a gyereket, és nincsenek olyan apák se akik nem rinyálnak, hogy munka mellett 2 órát a gyerekkel vannak, míg anya szellőzteti a fejét. Meg ilyen csodálatos családok vannak, mint ez a kérdező is, aki ahelyett, hogy odamenne a saját tulajdon testvéréhez, hogy mondd, "HOGY ÉRZED MAGAD?" "MIN MÉSZ KERESZTÜL?" ide kihánnya, hogy szaranya a huga, mert megviseli a gyerekágyas időszak. És ez a normális.
Igen, régen igen. De 2020-ban azt hinné az ember, hogy az átlag edukált, ismeri a lelki folyamatokat a szülés után és azt is remélné, hogy a család azért család, mert támogató közösséget nyújtanak az anyának. De nem. Parasztabb és bunkóbb a közösség mint valaha.
Utolsó: Mindenki álljon így hozzád is, amikor bajod van! Hogy úgy érezd meg, hogy mi a fszról beszélsz! CSak egyszer! És akkor emlékezz erre vissza, amit ide okádtál.
Nem napi 2 ora, hanem 4!!!! Eddig setaltattuk 2 orat a kutyat, amiota megszuletett a baba azota 4 orat viszi le, irtam, hogy hogy reggel este es delutan egy jo 2 orasat.
Annyi de annyi csalad vallal gyereket ugy, hogy kulon elnek, ha ok meg tudjak oldani, akkor az en noverem miert nem tudja? Miert az en felelosseggem, hogy amig o lemegy a lakasbol en vigyazzak a kisbabara.
Semmi baj nem lenne, ha heti 1-2x kellene bebicsoszkodnom, de minden delutan ez van. Reggel es este altalaban anya vagy a ferje vigyaz a picire. De az apan kivul ugy erzem, hogy nem az en anyukam es az en faladtom ez.
Felelősen vállaltam a gyerekemet. Amikor nem akartam még, ismertem a gumit. Most, hogy van, sose jutott volna eszembe újszülött korában magára hagyni ENNYISZER. Persze volt énidőm, de minden nap 2 óra sok. 7 nap alatt 14 óra, ami több, mint egy teljes nappal.
Akkor inkább kösse magára vagy vigye el babakocsiban.
Anya is mondta neki, hogy miert nem viszi le egyutt a kutyaval, de azt mondta, hogy az erdoben nem lehet tolni a babakocsit arkon bokron at. En nem akarok vele veszekedni, de nagyon orulnek, ha rajonne, hogy nem nekem szult gyereket.
Ezt minden sertodes nelkul, hogy tudnam vele megbeszelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!