Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Kezd vki közületek...

Anyukák! Kezd vki közületek szeptemberben egyetemet, főiskolát?

Figyelt kérdés

Én visszaülök az iskolapadba, és kicsit félek, hogy tudok majd helyt állni.

Kislányom 1 hónap múlva lesz 1 éves. Van kedvem tanulni, de mégis félek egy kicsit.

Ti miért szántátok rá Magatokat a tanulásra?

Aki már benne van, hogy megy?

Bátorítsatok egy kicsit, kérlek!

Mindenki tapasztalatát várom, akár tanul már, akár most áll előtte! Köszönöm, és szép napot!

2010. aug. 5. 12:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Menni fog szerintem, ne aggódj! Én tavaly vágtam bele, a kisfiam kb. 10-11 hónappal idősebb a lányodnál, szóval kb. ő is egy éves volt akkor. Egészen jól ment, bár nagyon sokat segített, hogy egy igazi jó közösség alakult ki az első év alatt. Létrehoztunk egy levelező listát és így mindent meg tudtunk beszélni. Jegyzeteket cseréltünk, könyveket scanneltünk egymásnak és a vizsgakérdéseket, házidolgozatokat is megbeszéltük. Most kezdem már a második évet. Egész jól sikerült az első év, az átlagom közel 4-es volt mindkét félévben. Most szeptembertől válik érdekessé a dolog, mivel a fiam megy a bölcsibe, én vissza dolgozni, a suli meg megy tovább. :-P

Hogy miért vágtam bele? A pénz miatt, ahogy mindenki más is. Szeretnék többet keresni, hogy a kisfiamnak boldog gyermekkort tudjak biztosítani és néhány év múlva meg tudjuk venni álmaink családi házát.

2010. aug. 5. 13:09
 2/16 anonim ***** válasza:
Hova jelentkeztél? Persze csak ha nem titok...
2010. aug. 5. 13:10
 3/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én már járok fősulira.Nekem most 11 hetes a babám így valószínűleg halasztanom kell, pedig már így is csúszásban vagyok.Nem könnyű tanulni gyerekek mellett, de munka mellett sem. Én tudom, mivel már a középiskolát is levelezőn végeztem. Azóta egyfolytában suliba járok,meg tanfolyamokra.Szóval nem könnyű, de ha eléggé elszánt vagy, menni fog. Mit fogsz tanulni és hol?
2010. aug. 5. 13:17
 4/16 anonim ***** válasza:

szia!

én is most kezdem levelezőn. a kisfiam 1 éves, én 21 hetes kismama vagyok, szóval vizsgaidőszak elején szülés, a vizsgákat januárra pakolom és valahogy megoldom. pénzügy-számvitelre fogok járni, a jó, h számviteli szakügyintézőt már végeztem, tehát annyira nem lesz idegen a dolog, de én is eléggé félek. ha munkát és pénzt szeretnék, muszáj még ezt a diplomát megszereznem, egy okj-s nem elég. én ezért vágtam bele, csak közben összejött a kistesó. halasztani nem akarok, úgy vagyok vele h most vagy soha.

Szóval nem vagy egyedül! Kitartás és menni fog!

2010. aug. 5. 14:07
 5/16 anonim ***** válasza:

Én szeptember végén kezdek levelező szakon (csecsemő és kisgyermek gondozó) és szeptember elejére vagyok kiírva :) Ennek ellenére belevágtam. Szerintem ha nagyon akarjuk, sikerülni fog. Meg hát valami segítség majd csak akad :)

35 hetes kismama

2010. aug. 5. 14:24
 6/16 anonim ***** válasza:

én nem kezdem, hanem folytatom az egyetemet! mesterképzésre járok, levelezőn, most féléves a babám. az előző, januári félévet tehát már vele csináltuk végig, szó szerint! amíg alszik, addig tudok tanulgatni, vagy éjjel. a házimunka megvár, főleg vizsgaidőszakban:) volt, hogy hajnali 5-ig tanultam, 6-kor kelt a baba és kezdődött a nap. nem volt egyszerű, de kettő kivételével minden vizsgám 5 lett. az a kettő pedig a tanár miatt lett kettes, meg sem nézte mit adok le (tényleg nem, bevittem az anyagomat az irodájába, elkérte az indexemet, beírta és ennyi, hiába hebegtem-habogtam neki...). szóval meg lehet oldani szerintem, szervezés és időbeosztás kérdése.

én is elsősorban a jobb fizetés reményében vágtam bele, és azért is, hogy ha már itthon vagyok 3 évet a picivel, önként és dalolva halasztva ezzel a karrierépítést, akkor ez utóbbi "projekt" is haladjon valamit közben.

jó tanulást!

2010. aug. 5. 14:24
 7/16 anonim ***** válasza:

14:24-es vagyok

még annyit, hogy ha nincs is segítség, meg lehet oldani! nekem csak egy babám van + egy férjem, akiről gondoskodnom kell, emelett építkezünk, van két kutyánk, egy hatalmas veteményesünk és pár tucat tyúk. szóval nem unatkozom egyébként sem, de megoldható! volt, hogy a babámat vittem a hordozókendőben vizsgázni magammal, mert egyszerűen nem tudtam kire hagyni, de senki nem problémázott ezen. mi nők sokat bírunk ám!

2010. aug. 5. 14:27
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia

Én most júniusban kaptam meg a diplomáimat. Májusban volt egy éves a kisfiam. Tehát én 3 vizsgaidőszakot csináltam vele végig és kettő vizsgaidőszakban a pocakomban volt, két szakon. Amikor 4 hónapos volt elkezdtem az egyetem mellett egy nyelvsulit is, hogy meglegyen a nyelvvizsgám, ami elsőre meg is lett. Júniusban két államvizsgám is volt, az akkor 13 hónapos örökmozgó kisfiam mellett. És a szakdolgozatom is mellette írtam meg. Ja és hozzáteszem, hogy mind a két szakon évfolyam elsőként végeztem. :)

Minden csak azon múlik, hogy hogy osztod be az idős. Én úgy csináltam, hogy amikor ébren volt, akkor főztem, mostam, takarítottam, sétáltunk és minden ilyent. Amikor aludt (napi kétszer 1-1,5 órát) akkor tanultam vagy írtam a szakdogám. Illetve amikor apa itthon volt, akkor elvonultam tanulni. Nehéz volt, de megérte. És sokkal hatékonyabb voltam a pici mellett, minden sokkal jobban ment, mint akkor amikor még nem volt.

Sok sikert kívánok neked és rengeteg erőt és kitartást

2010. aug. 5. 14:29
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy ilyen sok biztatást kapok Tőletek, olyan jó ilyen történeteket olvasni!

A Corvinus Egyetemre fogok járni, MA képzés, (közgazdásztanár). Már a felvételin megfogott az a jó iskolai hangulat (persze ez csak a szorgalmi időszakra vonatkozik... :D:D:D), vissza idéztem az egyetemi éveket, és úgy gondoltam, jó lesz újra átélni. Remélem, tényleg az lesz.

Nektek is kívánok kitartást és sikereket a tanulásban, és köszönöm még egyszer a biztatást!

Minden jót, és nagy gyerekdögönyözéseket vizsgaidőszakban is! :)

2010. aug. 5. 20:57
 10/16 anonim ***** válasza:
Én is megyek ősszel :) Már nagyon várom. Tavaly is jártam, csak most szakot váltottam. Nem kell félni, szerintem gyerek mellett sem sokkal nehezebb, mint gyerek nélkül, csak jól kell szervezni.
2010. aug. 8. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!