Anyukák, a férjetek szüleinek engeditek, hogy
ugyanannyira részt vegyenek a baba életében, mint a ti
szüleiteknek?
Akik azt mondják, mindkét nagyszülőnek ugyanannyi joga van az unokázáshoz, az biztosan azért gondolja így, mert mindkét oldal normális. Az én anyósom pl imádja leszarni azt amire megkérem a gyerekkel kapcsolatban, belehazudott már nem egyszer a fejembe, ezáltal a bizalmamat is sikerült elvesztenie..apósom pedig szeret füvezgetni és “kólázgatni”(nyilván tagadják, hogy engedjem a gyereket, de tudjuk), így köszönöm szépen, nem kérek belőle hogy náluk legyen a gyerek, a saját szüleimhez szívesen engedem, ott megvan a bizalom! Persze megy a raplizás és a háborgás a másik oldalon, de pont nem érdekel, lehetek a világ legszemetebb menye is akár, a gyerekem biztonsága az első.
2020. aug. 23. 15:36
A férjemmel közösen döntöttünk a szülei kizárása mellett. Nincs lelkiismeretfurdalásunk, apósom alkoholista, láncdohányos, anyósom pedig kétszínű és rosszindulatú. A terhesség alatt és a szülés után se nagyon foglalkoztak velünk. Van pár unoka a sógornőm részéről, ők több időt töltenek velük. Mi is a gyerekünk biztonsága érdekében döntöttünk úgy, hogy nem erőltetjük.
2020. aug. 23. 16:56
11 egy korábbi válasz az enyém. Nekünk anyosomek a szomszédaink. És igen. Nyilván normálisak. Meg a szüleim is azok. Nyilván ahol az egyik nagyi diló és veszélyes dolgokat ad/etet stb ott nem lesz meg ez a harmónia.
Nalunk anyósom gyakorlatilag 3 hetes kora óta minden nap elviszi este 1-2 órára a gyereket. Tologatja a babakocsiban, most már fél éves, szóval játszanak meg ilyenek. Azt a kaját adja neki amit en a kezébe adok és nem csinálnak semmi veszélyes dolgot. Nekem meg van napi 1-2 oram nyugiban takarítani, hajat mosni, regényt olvasni stb.
2020. aug. 23. 17:20
Attól függ. Van itt egy-két olyan nagymama a fórumon, aki a kapuig se jöhetne el, a stílus néha bicskanyitogató. Ha téged se engednek be, önkritikát kellene gyakorolnod, nem a menyed szidnod.
2020. aug. 23. 17:24
Nem irotaztom toluk, utalom oket, ezert amennyit a gyereke erdeke megkovan annyit talalkoznak vele de egy centivel se tobbet. En altalaban at se megyek a ferjem viszi at a gyereket. Ahh utalom oket te jo eg😅
2020. aug. 23. 17:32
Férjem szülei közel laknak, 10 percre, ő velük gyakran találkozunk,hetente kb. Az én szüleimmel ritkábban találkozunk, évi 2-3 alkalommal, de volt olyan év, hogy nem láttuk egymást. Velük kevésbé vagyunk jóba. Férjemet nem szeretik, és ez kölcsönös. Két gyerekünk van.
2020. aug. 23. 17:38
Engedném, csak nem érdekli annyira őket. Direkt ki lett emelve, hogy ahogy hazajöhetünk a kórházból, jöhetnek. 6-7 hét után jöttek először. Azóta azért látogatják havonta 1-2 alkalommal, egyébként nyugdíjasok és egy városban lakunk.
2020. aug. 23. 18:15
Anyósomnak ezerszer inkább odaadom a gyereket, mint anyámnak. Szerencsére anyám messze lakik, más országban, most a vírus miatt nem is jöhet (vagy csak ha bevállalja a 2 hét karantént), még nem látta az unokáját de nem is baj. Nem szívesen adnám a kezébe, amíg minimum a fejét nem tartja stabilan (egy hónapos). Anyósom már a kórházba is jött látogatni és azóta is itt van kétnaponta 1-2 órára, sokat segít a babával is meg egyébként is. Az meg csak rajtam múlik, hogy a lányom és az én kapcsolatom ne süllyedjen arra a szintre, ami a saját anyámmal van.
2020. aug. 23. 18:38
Mostanában kevésbé érdeklődnek az egyetlen unokájuk iránt. Korábban hetente találkoztak, most hónapok is eltelnek, hogy nem érdeklődnek. Sajnálom, mert a gyereknek hiányoznak.
A szüleimmel hetente (akar többször is) találkozik, pedig nekik hét unokájuk van.
2020. aug. 23. 18:57
Az első napokban anyukám segített, anyósomék csak látogatóba jöhettek. Nehéz szülés volt, a császárt is megszenvedtem, a felépülés is kemény volt, komfortosabbnak éreztem, hogy anya van itt és nem a férjem anyukája. Egyébként teljesen jó a kapcsolatunk és miután elkezdtem jobban lenni nem ‘tettünk különbséget’.
2020. aug. 24. 01:10
Kapcsolódó kérdések: