Anyukák, a férjetek szüleinek engeditek, hogy ugyanannyira részt vegyenek a baba életében, mint a ti szüleiteknek?
Anyósomék nem vettek részt annyira mint a saját szüleim. Apósom nem igényelte, anyósomnak meg szörnyű volt a hozzáállása, ha hagytam volna mindenbe durván beleszólt volna, a babázás az a téma az életében amiben nem tűr el más véleményt. Ráadásul nem elég egy témát egyszer lejátszani, hanem nekimegy 100x. Pl sógoroméknál végignéztem ezt a hozzátáplálással kapcsolatban: nem egyszer mondja el, hogy 3 hónaposan már el kell kezdeni, hanem hetente többször fél órát ez volt a téma. De számtalan dologgal kapcsolatban írhatnám ezt.
Már a szülés előtt sem csíptük egymást, ha együtt voltunk és sokat vokt kezében a baba, utana át kellett öltöztetnem, mert éreztem rajta az öblítöjét, parfümjét ( nem volt büdös, csak számomra kellemetlen illat az érzések miatt) a gyereket is többször kicsinálta a hagyjuk nyugodtan sírni alvás után fél órát hátha visszaalszik elméleteivel.
Szóval nem, nem vettek részt és nincs is miatta lelkiismeretfurdalásom.
Nem. Több okból: Ők messze laknak, az én szüleim a szomszédban. A férjem késői, véletlen gyerek, apósom a nagymamámmal egyidős; nem is nagyon érdekli egyik gyerekünk se. Anyósom az engedjük szabadjára a gyereket, a miénk is felnőtt, semmi baja nem lett (magyarán: csapjuk ki a kertbe, aztán majd valamikor összeszedjük valahonnan a 2-3 éves gyereket) elvet vallja. Hiába kérem, hogy az érzékeny gyomrú gyereket ne etesse össze mindenfélével, de adja neki, tukmálja rá, mert a másik unokája úgy eszi és semmi baja tőle. Az enyém meg a fél utat végighányja hazafelé tőlük. Bármit mondok a gyerekeknek, rákontrázik valamivel.
Nem érzek lelkifurdalást, mert nem tartom helyesnek a kakkincsunk a gyerekre vigyázni, más is felnőtt így vélekedést, sem a szülő kérésének a gyerek előtti semmibe vevését.
Nem félek, hogy a menyem ki fog zárni később: egyrészt mert lányaim vannak, másrészt mert ha a tesóm gyerekeire vigyázok, betartom a sógornőm kéréseit a gyerekkel kapcsolatban akkor is, ha esetleg nem értek vele egyet, vagy én másképp csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!