Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itt mindenki mondókázik a...

Itt mindenki mondókázik a babájával?

Figyelt kérdés
Fél éves a babám, ma mondta az orvos hogy sokat énekeljek neki meg mondókázzak... Egész nap beszélgetünk vele, meg egymással is mellette. Megy a rádió, arról kB mindent énekelek neki, azt nagyon szereti, de se gyerekdalokat nem, se nem mondókázok... Nekünk ez annyira mesterkéltnek tűnik, nem spontán, hanem kötelező 'leülünk és most mondókázunk'. Más is van így vele?
2020. aug. 19. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Pedig nem fura. És nem lesz értelmileg elmaradva a babád, ha nem csinálod, viszont nagyon fejlesztő hatása van. Az anyaméhben hallotta a szíved dobogását. A mondókák, rigmusok, ismétlődő mondatocskák emlékeztetik a szív ritmusára, és a beszéd, szókincs alapja. Sokkal könnyebben tanul szavakat később, ha dallamra épül a beszéd, és közös időtöltés anyával, kapcsolatteremtés. Szóval egy nagyon nagyon hasznos dolog, és vétek kihagyni :)

De ha neked nem fekszik, hát nem, fel fog enélkül is nőni, ne bántsd magad miatta, nem ettől leszel jó vagy rossz anya.

2020. aug. 19. 20:58
 12/14 anonim ***** válasza:
22%
Én nem, nem is tudok mondókákat
2020. aug. 19. 21:19
 13/14 anonim ***** válasza:
55%
Énekelni szoktam, azt szereti. Viszont mondókázni nem igazán szoktunk. Nem is ismerem őket, még őt sem érdekli. Szoktunk járni heti 1x babás foglalkozásra. Ott van mondókázás (bár ott se köti le), így nem marad ki azért teljesen, de itthon nem szoktunk.
2020. aug. 19. 22:03
 14/14 anonim ***** válasza:
58%
En gyűlölöm őket reszben azért mert muszájnak tűnik. Anyám is állandóan piszkal vele o pedagógus. Elengedtem h nekem ez nem megy ettől még lehetek jó anya. Aztán kb másfél éves korától egyet egyet mindigattunk neki és már en is jobban élveztem mert mutogatta értette. Volt visszaélés.
2020. aug. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!