Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket tud 2 éves gyereketek?...

Miket tud 2 éves gyereketek? Mondókázik?

Figyelt kérdés
2011. szept. 11. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez valtozo. Nalunk a csoportban van folyekonyan beszelo es enekelo kislany, es teljesen "hallgato" kisfiu, aki ugyan egy szot sem szol. Gyerek fuggo. Olyan kisfiunk is van, aki mar 3 nyelven beszel egyszeru mondatokan es enekel is ket nyelven. De, ha mind ezeket a brillians mutatvanyokat megtagadja a kicsi, az mind-mind normalis. Ne konyvbol neveljunk gyereket. :)
2011. szept. 11. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves

Sok mindent tud(ének, mondóka-néha én is meglepődöm) de csak ha ó akarja:-))

2011. szept. 11. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

3 szavas "mondatokban" beszél, énekel egyszerűbb énekeket (pl. boci-boci tarka,hinta-palinta). Ezekből van hogy 1-1 sort "átugrik":)

Múltkor mondókázott, ült a székében és a "Lóg, a lába , lóga..." c. klasszikust adta elő :)) Cuki volt:))

2011. szept. 11. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Hónap végén lesz 2 éves a kisfiam. Nagyon szépen beszél, hihetetlen szókincse és haláli dumája van. Szereti a mondókákat, verseket, és sokszor engem is meglep, hogy mennyit tud. Persze vannak olyanok, amiket teljesen el tud mondani, és vannak olyanok, amikből csak szavakat ragad ki, és azokat mondja (de azt mindig jó sorrendben) - ilyen pl. az elgurult egy rézgaras, azt így mondja: eegujút jézgajas, feekapta kikkakas, betette, kidobta, méégesz jett kakasja, búzát adjál, ne gajast, kikkakasz piacon búzát gajaszon, adta begyének, békén megéének. :)

Egyébként most már egyre többször vécébe pisil, ha nincs rajta peló, akkor visszatartja a pisilést, szóval végre úgy érzem, haladunk ezzel.

2011. szept. 11. 22:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Kisfim 2 hónpja volt 2 éves ,folyékonyan beszél igaz van olyan,hogy vissza kell kérdeznem mit mondott.Ngyon szereti averseket mondokákat de még egy kétszón kivül nem mond belölük semit.
2011. szept. 12. 06:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Most töltötte a kettőt,lány.Beszél mindenki számára értehetően,nem sejpít,nem raccsol.A szobatisztasággal sehogy nem áll,az sem érdekli,ha bepisil.Ha kakál,akkor már egy éve szól,hogy vegyük ki,de amúgy nem tudja tartani.Mondókából csak a rövidebbek mennek neki.Ja,és fordítva ragoz (ahogy ugye tőlünk hallja).Tehát ha azt mondja hogy "még kérsz",akkor azt jelenti,hogy ő kér.Ha pedig azt hogy "én is menjek",akkor azt jelenti,hogy nekem is menni kell.Remélem érthető voltam.
2011. szept. 12. 07:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Jövőhéten lesz 2 éves a fiam, a beszéddel sehogy sem áll, nem hogy mondókázzon. Pár szót mond csak (apa, anya, mama, alma, hamma, hoppá, autó, lepke, papó, tátá, állathangokat utánoz (boci, ló, birka, hal, cica, kutya, kakas, kacsa, liba).

Viszont hónapok óta szobatiszta és 1,5 hónapja ágytiszta, tehát egyáltalán nem használunk már pelust nappalra 19-20 hónapos kora óta.

2011. szept. 12. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!