Miért van az, h mostanában olyan nagy súllyal születnek a picikék?
Nem akarok megbántani senkit, de én sok emberrel beszéltem akinek 4kiló felett született a babája..hát aranyosak, de nagyon nagyon nem babásak.Vagy nem is tudom. Tényleg bocs érte. Mindenkinek a sajátja a legszebb. És ez így jó.
De mi az oka annak h ekkora babák szülenek? Genetika? Vagy valami vitamin? Vagy mi?
Én mindekét gyerekemet 3 kiló körül szültem. Egyik picit több, másik picit kevesebb mint 3 kiló. Szedtem Elevitet végig. Napi 1 szemet. És pont elég volt ezt a súlyt kinyomni...bocsi...
Valaki tudja az okát a nagy súlynak? És h miért mondják az anyukák annyira nyomatékosítva h milyen óriási súllyal született a baba? Szerintem ez nem verseny...egy 2 és fél kilós babát is éppoly nehéz lehet megszülni...szerintem.
Vélemények?
A konkrét kérdésre én sem tudok választ adni.Találgatások köré szövődik ez a téma is.Nemrég olvastam,hogy az elmúlt évtizedekhez képest a nők és a férfiak átlagos testmagassága jelentősen nőtt és ez a jövőben folyamatosan változik is.Magyarul egyre magasabbak leszünk,ki tudja párszáz év múlva az átlagos a 2 méteres emberke lesz.A súly ennek arányában szintén nő.
Én is nagy fiúcskát szültem (4100 gramm),összehasonlítási alapom nincs a szülés nehézségét tekintve,számomra ez így volt természetes,könnyen,gyorsan túlestünk rajta.Nekem pedig a velünk közös szobában lévő babák tűntek picikének,a mi babánkhoz képest :)
Nálunk is közrejátszott a genetika (mindketten magasak vagyunk a párommal,illetve a tágabb családban is) viszont én sokat ettem,sok-sok szénhidrátdús ételt.Vitamint az első trimeszter alatt szedtem csak,utána már nem.
1.2.8kg.
2.3.5kg.
3.4.1kg.
Nem szedtem vitamint egyik terhességemnél sem,sőt súlyos vérszegény és vashiányos vagyok.Az első gyereknél vasinjekciókat kaptam.Az első szülésem pokoli volt,a második gyors és könnyű,a harmadik csak egy picit volt nehezebb a másodiknál.A harmadik terhességem komplikált volt,ezért a 7. héttől nem dolgoztam.Véreztem,majd a lepény teljesen befedte a méhszájat.Viszont szedtem hormongyógyszert a vérzés miatt.Lehet,hogy ennek van a súlyhoz köze?
Mi kifejezetten alacsony kistermetűek vagyunk.162és 167cm.
Nekem rengeteg ismerősöm 3 kiló alatti babát szült, 2,2kg, 2,5kg, 2,7kg, ilyesmik. Páran 3,5 kiló körül. Nem is ismerek senkit, aki ennél nagyobbat szült.
Úgy látszik, az összes 4 kilós baba anyukája a te környezetedben él :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!