Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, h mostanában...

Miért van az, h mostanában olyan nagy súllyal születnek a picikék?

Figyelt kérdés

Nem akarok megbántani senkit, de én sok emberrel beszéltem akinek 4kiló felett született a babája..hát aranyosak, de nagyon nagyon nem babásak.Vagy nem is tudom. Tényleg bocs érte. Mindenkinek a sajátja a legszebb. És ez így jó.

De mi az oka annak h ekkora babák szülenek? Genetika? Vagy valami vitamin? Vagy mi?

Én mindekét gyerekemet 3 kiló körül szültem. Egyik picit több, másik picit kevesebb mint 3 kiló. Szedtem Elevitet végig. Napi 1 szemet. És pont elég volt ezt a súlyt kinyomni...bocsi...

Valaki tudja az okát a nagy súlynak? És h miért mondják az anyukák annyira nyomatékosítva h milyen óriási súllyal született a baba? Szerintem ez nem verseny...egy 2 és fél kilós babát is éppoly nehéz lehet megszülni...szerintem.

Vélemények?

2010. aug. 4. 15:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A konkrét kérdésre én sem tudok választ adni.Találgatások köré szövődik ez a téma is.Nemrég olvastam,hogy az elmúlt évtizedekhez képest a nők és a férfiak átlagos testmagassága jelentősen nőtt és ez a jövőben folyamatosan változik is.Magyarul egyre magasabbak leszünk,ki tudja párszáz év múlva az átlagos a 2 méteres emberke lesz.A súly ennek arányában szintén nő.

Én is nagy fiúcskát szültem (4100 gramm),összehasonlítási alapom nincs a szülés nehézségét tekintve,számomra ez így volt természetes,könnyen,gyorsan túlestünk rajta.Nekem pedig a velünk közös szobában lévő babák tűntek picikének,a mi babánkhoz képest :)

Nálunk is közrejátszott a genetika (mindketten magasak vagyunk a párommal,illetve a tágabb családban is) viszont én sokat ettem,sok-sok szénhidrátdús ételt.Vitamint az első trimeszter alatt szedtem csak,utána már nem.

2010. aug. 4. 19:14
 12/13 anonim ***** válasza:

1.2.8kg.

2.3.5kg.

3.4.1kg.

Nem szedtem vitamint egyik terhességemnél sem,sőt súlyos vérszegény és vashiányos vagyok.Az első gyereknél vasinjekciókat kaptam.Az első szülésem pokoli volt,a második gyors és könnyű,a harmadik csak egy picit volt nehezebb a másodiknál.A harmadik terhességem komplikált volt,ezért a 7. héttől nem dolgoztam.Véreztem,majd a lepény teljesen befedte a méhszájat.Viszont szedtem hormongyógyszert a vérzés miatt.Lehet,hogy ennek van a súlyhoz köze?

Mi kifejezetten alacsony kistermetűek vagyunk.162és 167cm.

2010. aug. 4. 20:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem rengeteg ismerősöm 3 kiló alatti babát szült, 2,2kg, 2,5kg, 2,7kg, ilyesmik. Páran 3,5 kiló körül. Nem is ismerek senkit, aki ennél nagyobbat szült.

Úgy látszik, az összes 4 kilós baba anyukája a te környezetedben él :) :)

2010. aug. 4. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!