Pici gyerek mellett hogy tudtok a háztartást is vezetni?
Amúgy mennyire pici baba és mennyit alszik? Mert ha nagyon pici, akkor a takarítás várhat, nem szalad el, pihenjetek, nem véletlen hívják gyermekágyi időszaknak.
Ha viszont már 8 hetes vagy nagyobb, akkor nyerhetsz itt ott 10 perceket egy gyors mosogatásra, megszokhattad a kialvatlanságot, szóval ha a napi 3 szundijából csak 2-n alszol vele, a 3.-nal meg leteszed a szobájába, babakamera, légzésfigyelő, és mehet a mosogatás, porszívózás akár...
Napi séta közben be tudsz vásárolni, amíg ébren van játék, vagy tegyél le egy jógamatracot a konyhában a földre, addig elmosogatsz, közben ő "játszhat", tornászhat. 5 perc hason, elfáradt, 5 perc háton, 5 perc hason, közben beszélsz hozzá, énekelsz, táncolsz, bohóckodsz, de a mosogatás, vagy zöldségpucolás is kész.
Kicsit felveheted abba a csúnya hordozóba, ami olyan nagy port kavart itt, gyors felporszívózás, felmosás ha inkább aludtál míg aludt ő is.
Ha sír felkapod, megnyugtatod, beteheted a pihenőszékbe ha van, közel hozzád, lásson.
Minden baba más nekem ezek beválltak, de nem az első hetekben.
Nekem gerincsérven lett, úgyhogy azért nem hordoztam.
Szerintem elég a heti egy porszívózás, amikor apa is otthon van hétvégén. Utána úgyis fog neked "segíteni" :)
Én pihenőszékben vagy a mózeses babakocsiban magammal vittem, így nyertem 10-20 perceket. Beszéltem hozzá, mutogattam neki. Volt, hogy sírt, de mellette voltam, gyorsan megcsináltam a dolgokat. Elöl hordozás közben nekem nem igazán ment a takarítás, bár gondolom, hogy vannak babák, akik annyira sincsenek el, mint az enyém, akkor ez is segítség lehet.
Mikor mászott, akkor nehezebb volt, de addigra mertem már hátra kötni. Nekem is megfájdul a hátam egy idő után, szerintem mert gerincferdülésem van. De olyan sokat nekem a gyerek sem volt el a hátamon.
Aztán egyre jobb lett, másfél-két évesen már simán tudta, hogy ha pl mosogatok, akkor nem fogom félbehagyni egy kis nyűgyösködés miatt.
Sajna ez a háztartásosdi ilyen, ami gyerek nélkül 20 perc, az gyerekkel egy óra.
19!
Nem életképtelenek, mert ha egyedül maradnak,hirtelen minden menni fog nekik, mindent megoldanak. Egyszerűen amíg van segítségük -a partner, nagyszülő vagy barat- egyszerűbb panaszkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!