Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarom h púpos legyen,...

Nem akarom h púpos legyen, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
7,5 hós kislányomnak a derekánál a csigolyái kicsit jobban kint vannak, a védőnő azt mondta, hogy ez azért van mert még nem ül magától, de ha ülő helyzetbe kerül akkor nem hajlandó lefeküdni, és ráadásul ma felállt a kiságyban. Ezt a görbületet kifogja nőni, vagy megmarad neki?
2008. nov. 26. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
51%
Ha van a közeletekben lehetőség lovaglásra, keresd fel. A ló mozgása jótékonyan hat az egész gerincoszlopra, finoman erősíti a gerinc környéki izmokat, de nem terheli feleslegesen a csigolyákat, ízületeket. Ily módon megerősödne a picur háta annyira, hogy megelőzd a maradandó görbületet és nagyon szépen megtanul ülni is. Legjobb lenne olyan helyet találnod, ahol lovasterápiával foglalkoznak, ugyanis egy ekkora baba lovagoltatásához hozzáértő szakember és nagyon nyugodt, erre kiképzett ló kell. lehet, hogy meredeknek hangzik ez a lovasdolog, de valóban nagyon hatásos. Az én lányom szombaton lesz 4 hónapos, 5 hetes kora óta lovazik (terapeutaként dolgoztam születése előtt, saját lovaink vannak) és már most egyedül felhúzza magát ülő helyzetbe, nagyon erősek a hátizmai, rövid ideig segítség nélkül is megül. Épp ma mondta a gyerekorvos (ma kaptuk a 4 hós oltást) hogy hihetelenül szépen fejlett, nagyon erős baba. Ő is azt mondta, a lovazástól.
2008. nov. 26. 16:23
 2/3 anonim ***** válasza:
hát én fel nem ültetném 7 hós 1 hetes lányomat egy lóra... Lehet, hogy jó tartásjavító, de nem ilyen pici babának....áááá, ez butaság :) Amit lehet tenni, visszamenni az ortopédiára, ahol egyhónaposan a csípőjét is vizsgálták. Majd a doki megmondja, hogy van-e gond vagy nincs. Nem hinném, hogy púpos lenne a babád, most erősödnek a csigolyái, az én lányomnak is fokozatosan dudorodnak, folyamatosan figyelem, ahogy masszírozom nap mint nap. és hozzáteszem, amikor ébren van, nem hajlandó ő sem feküdni, csak ülni, és szintén zenész, fel tud állni. Korához képest hamarabb ült és hamarabb áll is, mint a te babád. Nincs ott semmi gond, de ha nagyon aggódsz, kérj a babadokitól beutalót ortopédiára. Lóra semmiképpen ne ültesd még ;)
2008. nov. 26. 20:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Azért megnyugtató volt őket olvasni:-)
2008. nov. 26. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!