Újszülöttet amíg alszik, pár percre magára meritek hagyni? (pl amíg pisiltek vagy ilyesmi)
Bocsi, ha ostoba kérdés, de így felmerült bennem. A férjem még az apaszabit tölti, de jövő héten már vissza kell mennie dolgozni, és akkor egyedül leszek a nap nagyobb részében itthon a babával. Nagyon nyugodt, tündéri kislány, egyelőre abszolút könnyű vele, szóval nem is az a része aggaszt, inkább pl hogy amikor alszik napközben (mert még kb az eszik-alszik körforgásában élünk, szóval sokat alszik), akkor majd magára merjem hagyni, amíg elmegyek mosdóba, vagy teszek-veszek a konyhában vagy ilyenek? Mert most még oké, a férjem mindig itt van mellette, ha én nem vagyok, de olyan rossz érzés belegondolni, hogy majd jövő héten meg lehet lesznek percek, amíg "egyedül van hagyva".
Vagy egy ilyen icipici babát (ma 10 napos :)) inkább kössek magamra, és a mosdóba is menjek vele? Nagyon jól elalszik a babafészekben egyébként, szóval nem arról van szó, hogy csak kézben van el, ezért csak akkor használnám a hordozót alapvetően, amikor ébren van vagy valami olyasmit csinálnék, amit nem tudok könnyen megszakítani. Ti ehhez hogy álltok hozzá?
Elhiszem, hogy első baba. Nincs tapasztalat és még minden új.
De...és ezt lassan 3 gyermekes anyaként írom. Attól mert gyermeked született még nem áll meg az élet. Nem szünsz meg Te is létezni.
Ha minden percedet a gyermekednek alárendeled - mert az, hogy 2 percenként sasolod nem normális - be fogsz csavarodni.
Igen, a babának vannak igényei amit el kell látni, szeretni foglalkozni kell vele, oda figyelni rá. De Neked is szükséged van pihenésre, feltöltődésre és arra is, hogy magadra is odafigyelj.
Én ott hagytam, ahol épp volt kiv a pelenkázó, s amikor már le tudott forogni az ágyunkról, akkor csak a kiságyban, járókában vagy a földön. Annyi percet kibír egyedül a baba és nem lesz tőle baja, ne izgulj.
Majd kitapasztalod, hogy nektek mi lesz a jó később, amiben "ott hagyhatod" amíg főzöl, pisilsz, eszel, ajtót nyitsz stb. pl.: pihenőszék, járóka, karám, etetőszék, kiságy, hordozó.... nyugi, összefogtok csiszolódni, ahhoz kb az első három hónap fog kelleni.
Előre mondom, lehet olyan is lesz, hogy "sírni hagyod" a picit, mert pl.: épp nem lát, mert wc-re mész, de e miatt soha ne legyen bűntudatod. :)
Ahogy a 13-as válaszoló is írja, ne szűnj meg létezni :) Legyen énidőd, amennyire, amennyit lehet. Aludj, amikor a baba alszik :)
Boldog babázást!
(Ne izgulj mindenen, a babák igazi túlélők, csak "lazán, ne görcsösen" :D)
Mintha magamat olvasnám, amikor megszületett az első gyerekem.😄
Azóta egy 14 napos kislány, egy 24 hónapos kisfiú és egy 3 és fél éves nagylány anyukája vagyok. A bébiőr még mindig jó barátom, mert most nyáron a gyerekek folyamatosan medencézni szeretnének és nem hagyhatom őket egyedül az 1,6 méteres medencében, és a kislányomat nem szeretném a melegben altatni, ezért őt addig beviszem a nyárikonyhába aludni és amíg a két nagy medencézik, addig őt is figyelem. De néha a nagyok beleegyeznek, hogy bent medencézzenek és úgy egyszerűbb, mert a medence mellett altatom addig a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!