Egy újszülöttel mennyivel növekszik meg a havi költség? Kb.
Szerintem havi 20 körül kijön, ha nem tápszeres. De ha hasfájós, akkor minden rávaló csepp 4-5000Ft, és sose az első a jó. 4 hetesen a fiamnak olyan kiütés jött ki a fenekén, hogy hiába hordtam az orvoshoz, nem tudott segíteni, csak a magán bőrgyógyász. Azóta voltunk gasztroenterológusnál és szív ultrahangon is.
Az előre nem tervezhető dolgok a drágák szerintem.
Nekünk a tápszer havi 30 körül van mert speckot kap amire nincs is nagy támogatás. Pelenkát 5-10 ezer között lehet megúszni, főleg ha az akciókat nézed és akkor betárazol. Torlokendo nem nagy pukkanas 1400 Ft 4 csomag a rossmannosbol. Kb 1,5 hétre jó egy. Gyógyszertári popsikremet furdetot használunk az pár száz Ft.
De! Nem is ezek amik nagyon drágák. Egy szaros nurofen szirup 2000+ Ft. Egy koszmo sampon (nekünk más praktika nem vált be) 3500 körül van. Egy vacak orrcsepp is. Igazából vannak olyan hónapok ahol azt hiszem a patikába hordom a pénzem.
Az egyebek meg a ti igenyeitektol függnek. En pl méretenként 30 ezret eddig elkoltottem ruhára, de biztos a feléből is kijon, mert en túlzásokba estem.
Alapra en egy csecsemőre 20 ezret mondanék tapszer nélkül, de a kezdő patika csomag bizony több tízezer volt nekünk, ahogy nő egyre többe kerül.
1 gyermekünk van, a rákészülés orvossal, szüléssel, babaággyal, légzésfgyelővel, babamonitorral, babakocsival(használt) stb-stb. együtt 500e volt, mindent mi vettünk, rokonok csak jelképes dolgokat. Érdemes rákeresni, hogy "babakelengye" az induló dolgoknál. Plusz havonta az az 50e Ft reális, ha tápszeres a baba. (Tápszerből is van tejmentes, ha allergiás lenne, aminek doboza 10 ezer Ft és 3 napra elég, persze a gyerekorvos írhat fel rá receptet.)
A kicsi gyorsan nő, ha új ruhákat akartok neki akkor az kb. annyiba kerül, mint a felnőtt ruha, csak kb 2-3 havonta kell cserélni a méret miatt. Használt ennek a töredéke. Aztán ha később akarsz valami extra fejlesztő dolgot, játékot, babahordozót, viszed úszni, tornázni, masszázstanfolyamra, akkor határ a csillagos ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!