Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sterilizáló vagy kifőzés?

Sterilizáló vagy kifőzés?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 15:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válszokat, ha valaki lepontoz valakit az biztos nem én vagyok mert ezt a funkcióját ennek az oldalnak nem szoktam használni mert nem azért járok fel ide hanem infót szerezni.Én sem azt mondom hogy egyáltalán nem fogok sterilizálni, de mivel a kifőzés jóval olcsóbb és nem sokáig kell ezért nem hajlok a gép felé.Ezért kértem érveket mellette vagy ellene.Persze biztos ha tápszeres lesz vagy egyéb más probléma(ne adj Isten) merül fel akkor biztosan megveszem.A légzésfigyelő meg már csak úgy idekerült, nem én hoztam fel, abban igazad van hogy meg kéne mindenkinek tanulni mit is kell tenni, de ha egy kis vidéki faluban laksz erre nem biztos hogy van helyben vagy a közelben lehetőség.Így meg a légzésfigyelő felesleges.Mindenki döntsön belátása szerint.Én azért nagyon köszönöm a válaszokat.Mindenkinek minden jót!
2008. nov. 27. 08:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Főleg a 6. válszolónak válszoltam az előbbi kommentel, de hozzáteszem nem megbántani akarok senkit aki másképpen gondolkozik.És még valami, jelenleg a listát írom mi kell biztos és mi az ami kevésbé fontos ezért kérdeztem.
2008. nov. 27. 08:31
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Nekem válaszoltál, hogy köszi a megerősítést.:-)

Tudom, hogy sokan lepontoznak ezért, nem érdekel. Amikor vártam a lányomat, én is érdeklődtem, ki mit vásárol, mit tart hasznosnak... Aztán elmondták, hány százezer Ft-ba került a babának a bevásárlás... Na én ugyan megengedhettem volna magamnak, hogy akár több százezret is elköltsek, de minek?? Nem vettem mellszívót, sterilizálót, légzésfigyelőt. Szoptatni akartam (szoptatok is!) nem cumisüveget használni, nem akartam fejni... Jobban megéri inkább arra rászánni időt és fáradtságot, hogy konzultálj a La Leche ligával és akkor a te babód is garantáltan anyatejes lesz. Varázslók, aki tőlük tanult szoptatni, annak gond nélkül anyatejes a babája, ezt tudom, mert nekünk is van egy kis csoportunk, akik mind tőlük tanultunk. Szerintem nem véletlen, hogy 10 teljesen különböző anyuka mind tud szoptatni...

Légzésfigyelő? Aludjon melletted. Tévedés, hogy ezzel elrontod. Az én lányom se romlott el. Viszont - bár éjjel többször is szopizik - nem lettem zombi, mert gyakorlatilag végigalszom a szopikat is. Ettől függetlenül a lányom teljességgel hajlandó egyedül is elaludni, ha úgy hozza a dolog. Gond nélkül elalszik a kiságyában is. Ellentétben a véleményekkel, hogy így elrontod a gyereket, pont hogy megkapja azt a biztonságérzetet, ami kell ahhoz, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott baba legyen.

Biztos lepontoznak, nem érdekel, de ha szívesen elolvasol pár jótanácsot, szívesen megírom priviben, csak ahhoz az kell, hogy írj nekem. Aztán azt fogadsz meg belőle, amit jónak látsz. Én nagyon hasznos segítségeket kaptam nagyon hozáértő emberektől. Eredmény: egy kiegyensúlyozott, boldog kisbaba, semmi kialvatlanság, semmi stressz, elegendő anyatej, boldog család.

2008. nov. 27. 08:41
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenkinél máshogy alakulnak a dolgok. Én a légzésfigyelőt nagyon fontosnak tartottam, és nagyon örülök, hogy megvettem. Megnyugtat, hogy van. Volt olyan időszak, hogy annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam volna figyelni arra, hogy a pici babám vesz-e levegőt. Én mondjuk arra is gondoltam, hogy a költség megoszlik majd két baba között, mert egyből bevállaltuk a második apróságot is. Az első majdnem 10 hónapos, a következő pedig három hónap múlva születik :-) Szóval mire a nagy kinövi, a kicsi megörökli. Nem tartom pénzkidobásnak, persze csak akkor, ha arról is tájékozódtál, hogy mit kell csinálni a babával, ha baj van, hiszen ez a szerkentyű nem ment életet, csak téged figyelmeztet, hogy sürgősen cselekedned kell. Én olyat vettem, ami egyben bébiőr is, így tudtam kint a kertben ténykedni, amikor a pici aludt. Sterilizálót ha hiszed ha nem most vettem két hónapja, és nagyon bánom, hogy nem korábban tettem. Én mikrósat vettem, mert ahhoz semmilyen segédanyag nem kell. És elhiheted, hogy nem vagyok egy agyonaggodós meg tisztaságmániás anyuka. De a cumisüvegek tisztasága szerintem nagyon fontos, és bánom, hogy nem korábban vettem meg. Mellesleg hozzáteszem, hogy nem újonnan vettem, hanem a teszveszről. Négy hőérzékelős 250 ml-es cumisüveggel együtt volt 4000 Ft, tehát nem vészes. És ezt annak ellenére mondom, hogy egyáltalán nem vagyunk anyagilag eleresztve. A mellszívóról meg annyit, hogy mindent megtettem, hogy szoptathassam a babámat. Az első néhány hónapban ment is a dolog, aztán elkezdtem menstruálni, és vészesen fogyott a tejem, pedig a babám egész nap a cicimen lógott. lehet, hogy én vagyok az ügyetlen, de a kis pumpás mellszívóval nem tudtam fejni. Annyira kiborultam, hogy a párom elrohant venni egy aventosat. Nagyon drága volt, tényleg pofátlanu drága, de két nap alatt helyre tudta állítani a tejmennyiséget, ezért végső soron még ezt sem bánom. Szóval mindenkinél más és más. Nem kell elitélni valakit se azért, mert nem vesz ilyen dolgokat, és a hagyományos dolgokat részesíti előnyben, de azért sem, mert talán a kicsit kényelmesebb megoldást választja. Szerintem először csak azt vedd meg, amiről meg vagy győződve, hogy tényleg feltétlenül szükséges. Ha a babád nyugodt, hamar beáll a napi életritmusa, akkor lehet,hogy tényleg elkerülhető, hogy összevásárolgass egy csomó ilyen dolgot, mert lesz időd és energiád is mindent a hagyományos módon megoldani. Én gyakorlatilag a háztartás, a tanulás, a kert, a bevásárlás, a babacuccok beszerzésén keresztül mindent egyedül csináltam, úgy hogy nem volt autóm. Közben mászkálás a gyerekdokihoz, a nőgyógyászhoz, az ultrahangra stb. A párom hajnalban megy későn jön, nem nagyon tud segíteni, a szüleim teljesen távolmaradtak tőlünk, miután a baba megszületett, ezért tényleg nagyon sokat segítenek nekem ezek az eszközök. Ha Te több segítségre számíthatsz, akkor lehet, hogy ezek nélkül az eszközök nélkül is elleszel. Szóval azt akartam csak mondani, hogy semmi gond a kifőzéssel, azon túl, hogy tényleg elég vízkövesek lesznek a cumisüvegek.
2008. nov. 27. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!