Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sterilizáló vagy kifőzés?

Sterilizáló vagy kifőzés?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 15:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
kifözés
2008. nov. 26. 15:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Gőzös sterilizáló! Ehhez nem kell vegyszer, továbbá a vízkő nem rakódik le vastagon a cuccokon, mint a kifőzéskor.
2008. nov. 26. 15:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Én is gőzsterilizáló mellett vagyok,nekünk is az van,egyszerű,praktikus.
2008. nov. 26. 15:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor úgy gondoljátok érdemes megvenni a sterilizálót?Mert itt azt olvastam, hogy volt aki 3 hónapos kora után nem használta a gépet.
2008. nov. 26. 15:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Én nem veszek.Akor inkàbb légzésfigyelö.

Persze mindenki maga dönti el.

2008. nov. 26. 15:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Én azt se veszek, velünk egy szobában fog aludni s nekem a terhestornász azt mondta mi leszünk a tökéletes légzésfigyelők.Szerintem igaza van.Nem beszélve arról, hogy ha véletlenül ne adj Isten jelez én nem jártam tanfolyamra, hogy tudjam mit tegyek.
2008. nov. 26. 16:11
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Légzésfigyelőnk nekünk sincs, velem alszik a babóm, valóban igaz az, hogy a legjobb légzésfigyelő te magad vagy.

Miért gondolsz már kifőzésre, sterilizálóra? A babádnak és neked is a legjobb, ha 6 hónapos koráig kizárólag szopizik. Nincs szüksége semmiféle cumira, cumisüvegre... Nekünk sincs, csak cici van. Az a legjobb neki. Miután már nem csak szopi lesz, akkor pedig nem is szoktatom rá a cumisüvegre, hanem pohárból kap majd. Persze legalább egyéves koráig szeretném szoptatni, akár tovább is.

Amúgy pedig ha mindenképp akarsz cumit vagy ilyesmit, elég a kifőzés. Anyáink is azt csinálták és felnőttünk...

Semmi szükség a baba körül mindent sterilizálni.

2008. nov. 26. 16:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válszolónak nagyon kösönöm a megerősítést, nem mertem azt írni a komment írásakor, hogy nem akarom burokban tartani, azaz agyonsterilizálni.Véleményem az, hogy kell az immunrendszer megerősödéséhez ennyi baktérium.Azért gondoltam rá, mert most készítem a listát a beszerzendő dolgokról és ebben nem voltam biztos, hogy kell, ezért kértem tapasztalt anyukák segítségét.Köszi mégegyszer, minden jót!
2008. nov. 26. 16:39
 9/14 anonim ***** válasza:
96%

Na mehet a lepontozás.... :)

Szerintem vegyél mikróban használható sterilizálót, az újszülötteknek még nem igazán jó, ha egyből találkoznak a bacikkal. Nem attól erősödik az immunrendszere! A kifőzés csúnya vízkőlerakódásokat okozhat. A légzésfigyelő pedig arra jó, hogy nyugodtan tudj aludni! Majd rájössz néhány hét után, hogy nincs energiád minden levegővételét figyelned a babódnak! Egyébként sem ártana szerintem mindenkinek megtanulni, hogy mit kezdhet a babával, ha nem kap levegőt! A légzésfigyelő önmagában nem ment életet, csak figyelmeztet, hogy életet menthess!!!

2008. nov. 26. 16:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem első körben felesleges sterilizálót venni. Elég drága, kifőzni meg ingyen van gyakorlatilag. Az én kisfiam 3 hónapos koráig szopizott, de a mellszívót kifőztem, meg az üvegeket is, amibe a tejet tettem (pláne eleinte, mert valamiért egy hónapig nem tudott szopni, csak üvegből fogadta el, utána viszont tudott rendesen is szopni). Én sem vagyok híve az agyonfertőtlenítésnek, de egy picike babánál még nem árt sterilizálni azokat a dolgokat, amik a szájába kerülnek, vagy érintkeznek azzal, amit megeszik. Egyszer valaki azt mondta itt, hogy régen semmit sem sterilizáltak. Hát ez tévedés, régen is kifőzték a cumisüveget, sőt, még a ruhákat is. Szóval szerintem eleinte jó kifőzni/sterilizálni a dolgokat. Nekem a védőnő mondjuk olyan 4 hónapos korában mondta, hogy már nem kell. Én ezért nem is vettem ehhez drágább berendezést, kellett az a pénz ezer más dologra is. Mondjuk ha az elejétől tápszeres lett volna, akkor lehet, hogy vettem volna, de előre ilyet semmiképp. Cumisüveget is csak kettő kicsit vettem, bár utána szereztem be még párat a lefejt tejnek.
2008. nov. 26. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!