Miert nem gesztikulal a kislanyom?
13 honapos
Megert nehany dolgot add ide tedd bele ilyesmi
De pl egyaltalan nem gesztikulal amit minden fele egykoru gyereknel latok. Kicsit aggodok...0
Ilyenekre gondolok
Ha kerdezek vmit h hol van, ki jott, hova tunt mittudomen ilyenek mindig latvanyosan felfele forditott tenyeremet felemelem es mostanaban vettem eszre h minden gyerek utanozza ebben az anyukajat
Ez csak egy pelda volt de semmilyen hetkoznapi mozdulatomat nem utanozza es ez kezd aggasztanj
Oke akkor visszakerdezek
Milyennek kell lennie ebben a korban a testbeszednek, kommunikacionak?
Szerintem egy 13 hónaposnak még nem kell kötelezően az ilyesmit tudnia.
Az én fiam kb 15 hónaposan kezdte mutatni így hogy nincs vagy eltünt valami, elment valakit.
Ő egyébként ezelőtt, és ezután is rendben fejlődött (legalábbis szerintem). Kb 10 szava van, a hangutánzókat is beleértve, mindent ért, mindent elmutat, lekommunikál a saját kis nyelvén.
Szóval Szerintem ha ő ráért 15 hónaposan akkor neked sem kell aggódnod.
Ennyi idősen szerintem az a lényeg hogy kezdje egyre jobban érteni hogy mit beszéltek, néhány utasítást esetleg szívesen teljesítsen. Egyszerűbb dolgokat, mint integetés, tapsolás utánozzon és minden más téren is ügyesedjen. (Pl. mozgás, járás, finommotorika, beszéd, stb.) ha látod hogy a maga ütemében ügyesedik, okosodik napról napra akkor nem hiszem hogy izgulnod kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!